Objasnil by mně prosím Vás někdo, kdo tomu rozumí o co přesně jde a rozdíly?
Předem děkuji
Díky za objasnění...enregistree píše:Rozdil je stejny jako u "consumer" formatu: par analogovych kabelu s konektory RCA (cinch) versus digitalni kabel S/PDIF.
Pri pouziti paru XLR kabelu (pro stereo) je digitalni signal konvertovany ve zdrojovem pristroji a kabely vedou analog. Pri pouzizi AES/EBU je kabelem vedeny digitalni signal do prijimaciho pristroje (DAC nebo predzesilovac s dig. vstupy), konverze D -> A probiha az tam.
XLR analogove kabely a kabely AES/EBU maji stejny interface (3pin XLR), ale konstrukce kabelu je odlisna, tzn. pro kazdy format jsou jine kabely. I kdyz by do AES/EBU konektoru na pristrojich sel strcit analogovy XLR, urcite to neni dobry napad…
Zkus konkretizovat dotaz. 110 a 75 ohmu je impedance digitalnich protokolu AES/EBU resp. S/PDIF. XLR je analogovy kabel, jak pises. Co by melo fungovat?THresil píše:Ale teoreticky by to fungovat mělo, ne? I když je rozdílná impedance (100, 75Ohmů)...
Digitalni kabel muze byt pouzity bez problemu pro analogovy signal.THresil píše:Měl jsem na mysli to, jestli je takový problém přenášet po kabelu určeném pro XLR signál pro AES/EBU a opačně... Jestli dochází nějaké deformaci signálu, či nějakým neduhům na vedení.
Vždyť nemusíš zůstat u klasických (byť kvalitních PC zvukovek jako byla ESI@Juli). Další možnost je profesionální PC zvukovka (Lynx, RME), nebo jdi z PC digitálně ven do kvalitního DACu. Je to ale o ceně, která je potom vyšší.THresil píše:... Takže můj problém je nejdříve sehnat kvalitní zvukovku a pak až budu řešit zesilovač...
S tím stářím té zvukovky máš pravdu, ovšem s těmi ovladači jsi se malinko spletl http://download.esi-audio.com/?w=esi&p=6&g=1&l=en ...THresil píše:..třeba u ESI Juli se mně nelíbí, že je už dost stará a navíc nemá vůbec podporu v ovladačích (pro XP byl poslední ovladač vydán v roce 2009 tuším)..
Tak dokonce 2007/8 což je ještě horší...sekal píše:S tím stářím té zvukovky máš pravdu, ovšem s těmi ovladači jsi se malinko spletl http://download.esi-audio.com/?w=esi&p=6&g=1&l=en ...THresil píše:..třeba u ESI Juli se mně nelíbí, že je už dost stará a navíc nemá vůbec podporu v ovladačích (pro XP byl poslední ovladač vydán v roce 2009 tuším)..
Co si mám konkrétně pod tím pojmem "z PC digitálně" představit?Aleska píše:Vždyť nemusíš zůstat u klasických (byť kvalitních PC zvukovek jako byla ESI@Juli). Další možnost je profesionální PC zvukovka (Lynx, RME), nebo jdi z PC digitálně ven do kvalitního DACu. Je to ale o ceně, která je potom vyšší.THresil píše:... Takže můj problém je nejdříve sehnat kvalitní zvukovku a pak až budu řešit zesilovač...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 3 hosti