Začínám s Hudbou

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: Začínám s Hudbou

Příspěvek od Borek »

Bez urážky, ale vliv kabelů bych v dané sestavě nepřeceňoval... raději bych investoval do železa. A pokud nové, tak třeba Cambridge Audio má nyní velmi zajímavé akční ceny. I ta nejlevnější řada bude dále než Technics ;) .
Britek máš blízko, tak si zajeď třeba CA poslechnout a vezmi sebou pár oblíbených naposlouchaných CD, pak budeš sám lépe vědět kam směřovat.

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Taky bez urážky ;), ale já bych ani u sestavy téhle cenové kategorie vliv kabelů nepodceňoval. Mám to osobně vyzkoušeno, že rozdíl mezi podobně drahými signálovými kabely (cca 1200-1500,- Kč za sadu) je slyšitelný. Pokud už investuji 25-35K do zesilovače a CD přehrávače, tak k tomu koupím i odpovídající kabel. O reprokabelech to platí podobně.

NIcméně nechci v žádném případě tvrdit, že mám patent na rozum, každý se na to může dívat jinak. Jen se snažím poradit z vlastních nepříliš bohatých zkušeností.
Navíc zkouška několika zapůjčených kabelů je ten zcela nejmenší problém při výběru a ladění sestavy za pát desítek tisíc Kč (pár tisíc €).

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

...ale tazatel tuto částku (25-35K) neinvestuje. Předpokládám, že uvažuje o propojování Technicse. Tam bych považoval vyšší investici do kabelů za neadekvátní.
Při vyšších investicích do přístrojů, mají kabely samozřejmě smysl... ale tohle téma se před pár dny řešilo v samostatném vláknu

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Kabely bych si nechal udělat v Briteku. Pan Brich mi udělal propojovací kabely za velmi slušnou cenu a hrají vyváženě, neagresivně, zvuk je přirozený. Na kabely je skutečně odborník. Poslouchal jsem jím vyrobený cinch-cinch kabel a měl vyrovnanější projev než kabel Vincent, který byl o něco dražší.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

qwerty500 píše:Ahoj všem, jsem HiFi uplný začátečník a tak bych tád posbíral co nejvíc dobrých rad.
po opušteni mikrověže od Sony jsem si koupil bazarový zesilovač Technics SU-V500 a CD Technics SL-PG490. No zatim to pouštím do těch repro od té Sony a je to tedy lepší než výkon té samotné mikrověže, ale samozřejmě nic moc.
:?:

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

qwerty500 píše:
Ten Zesik je Technics SU-V500, ale chci ho vyměnit za Technics SU-A700 to je AA třída od Technicsu, kamarád mi ho drží a jak se zbavim té pětistovky tak peo něj jedu je to asi dobrý výkon za 3.500-.

Jinak dnes jsem si zatim od kamaráda půjčil sloupy SONY SS-E315(oproti těm od mikrověže NEBE a DUDY), lae dost basují a v tech středech jsou takové nijaké. výšky spíš zvoní.
myslím, že kabel nebude zrovna ta třešnička na dortíku ;)

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

No dobře, kapituluji, Technics je opravdu trochu jiná kategorie a zrovna zesík SU A-700 mkII nevyniká neutrálním a vrovnaným projevem.
Tam budou stačit kvalitnější kabely se zlacenými konektory za pár stovek.
Jinak SU A-700 má právě silnější podání basové složky a méně transparentní středy a výšky, proto bych hledal vhodné bedny s přihlédnutím k těmto vlastnostem.

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Osobně bych se vydal jinou cestou. Vzal bych oblíbené a naposlouchané placky, zašel k Brichovi do studia a zkusil třeba nejlevnější akční set Cambridge Audio jako jakýsi první nástřel.
i za 15000 se dá
http://www.hifionline.cz/files/cambridg ... -az-44.pdf

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

No jo, Borku, ale Qwerty500 píše, že koupil zesilovač a CD Technics a k nim potřebuje vhodné bedny. Cambridge je jistě ve své třídě velice dobrý stroj za solidní cenu, ale co s tím Technicsem? Obávám se, že bedýnky vhodné ke Cambridgi nebudou vhodné pro Technics a naopak, přece jen Cambridge je hodně neutrální a pasují k němu bedny s výraznějším podáním basů, zatímco Technics, jako jiné levnější značky, vsadil na líbivý zvuk nepříliš vyrovnaného charakteru se zdůrazněnými basy a preferencí rockové a popové hudby.
Asi se bude muset qwerty500 rozhodnout, zda koupit kvalitnější bedny s tím, že v blízké budoucnosti vymění zesík a CD třeba právě za Cambridge, pak by mělo smysl to co navrhuješ, nebo zda chce s Technicsem žít několik let a pak by měl vzít zesík pod paži a zkoušel bedny přímo na Technicsu.

EDIT: Aha, až po shlédnutí toho letáku mi došlo, že navrhuješ, aby si qwerty500 koupil celý set i s bednama za 15tKč než samotné bedničky za cca 12tKč, jak uváděl na začátku. Tak to jo, pod to se můžu podepsat! I kdyby si časem k tomu Cambridgi koupil lepší bedničky, ten set Azur 340 je zvukově hodně dobrý ve své kategorii.
Naposledy upravil(a) tombas dne 29 led 2009 14:50, celkem upraveno 1 x.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Já bych ten Technics co nejdřív prodal a zkusil bych doporučované CA!
Bude to někde jinde... ;)

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

nakonec místo laborování shoda :?: :lol:

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

:oops: *klanimse* *palec*