Začínám s Hudbou

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Začínám s Hudbou

Příspěvek od qwerty500 »

Ahoj všem, jsem HiFi uplný začátečník a tak bych tád posbíral co nejvíc dobrých rad.
po opušteni mikrověže od Sony jsem si koupil bazarový zesilovač Technics SU-V500 a CD Technics SL-PG490. No zatim to pouštím do těch repro od té Sony a je to tedy lepší než výkon té samotné mikrověže, ale samozřejmě nic moc.
Prosim o radu co by jste mi doporučili za Repro (z vlastní zkušenosti) k tomuto zesilovači abych až se trocu našetří mohl Zesik a CD zaměnit za něco sice ohraného, ale už zase lepšího. Děkuju všem za radu. *klanimse*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Re: Začínám s Hudbou

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Já bych neřekl, že by byly k ničemu. Upřesněním budou konkrétnější a pomohou rychleji orientovat se.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

A jakou hudbu posloucháš...

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

A kolik peněz asi tak můžeš do hifi zařízení investovat? Tedy vlastně už víceméně jen do beden a případně kvalitnějších kabelů, síťového filtru apod.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Tenhle člověk teprve začíná takže mluvit tady o sítovém filtru je zbytečné a navíc asi nemá moc peněz. Měl bych tip na jedny skvělé sloupky za 5000kč k zesilovači by impedančně seděli jsou totiž 8 ohmové. Každý jsme nějak začínali takže držím palce *palec*
Jak psal pipis je potřeba napsat trochu více alespon rozměr místnosti a to jestli to mají být regály nebo sloupky.
Zdraví Michal

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

qwerty500 se nehlásí, jdu raději něco poslouchat *sunglases*.
Ten síťový filtr nebyl myšlen jako High-end komponent za desítky tisíc Kč, ale jako alespoň základní a levná přepěťová ochrana (o účinku prosím tady nemá cenu debatovat) s vestavěným filtrem napěťových rázů za nějakých 2-5 tKč.
Víme dobře, co nám běhá v síti za neřád a zvláště u desítek let starých rozvodů.

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

Všechny Vás Zdravím, tak jsem dostal dceru do postele a mužu se rozepsat. Bydlím v paneláku a místnost obýváku má cca. 19m2. Tu přepěťovku mám :) opravdu, ale přepětovku - HAKEL za CCa 5.000-

Ten Zesik je Technics SU-V500, ale chci ho vyměnit za Technics SU-A700 to je AA třída od Technicsu, kamarád mi ho drží a jak se zbavim té pětistovky tak peo něj jedu je to asi dobrý výkon za 3.500-.

Jinak dnes jsem si zatim od kamaráda půjčil sloupy SONY SS-E315(oproti těm od mikrověže NEBE a DUDY), lae dost basují a v tech středech jsou takové nijaké. výšky spíš zvoní.

KAbel mám repro 2,5mm asi tak 1m za 25,- 8-)

NEjvíce poslochám folkrock (AG Flek, Rédl a pak tak lidsky všechno).

Ale Regali s bohatšími středy a jistějšími výškami bych bral radši. Přemejšlím i o cenách mezy 8-12.000 víc to nejde toby dcera neměla lyže. Teď se chystám v Hradci do studia Birtek avůbec netušim jestli v takové cenové relaci tam něco vůbec bude. Ideál by byl nějaký komis dva, třiroky hraných regálů. ALe značku kterou naposlouchat vůbec netuším....

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

Slišel jste někdo hrát tyhle repro Tannoye Profile 633???
Recommended amplifier power: 10-100W
Sensitivity: 89dB
Nominal impedance: 8 Ohm
Frequency response: 48 -30.000Hz
Crossover frequency: 400Hz, 4Khz
Dimensions: (HxWxD): 717 x 237 x 219mm
Build: from 1994 until 1998

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

I když jsem je nikdy neslyšel, se značkou Tannoy nikdy chybu neuděláš *thumbs up* Je to prostě prvotřídní stará značka a ta si nemůže dovolit žádný průšvih....

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

...jo a ještě nemate někdo naposlouchaný TEchnics SU-V500 a SU-A700 , jaký je mezi nimi opravdový rozdíl?
qwerty500 píše:Všechny Vás Zdravím, tak jsem dostal dceru do postele a mužu se rozepsat. Bydlím v paneláku a místnost obýváku má cca. 19m2. Tu přepěťovku mám :) opravdu, ale přepětovku - HAKEL za CCa 5.000-

Ten Zesik je Technics SU-V500, ale chci ho vyměnit za Technics SU-A700 to je AA třída od Technicsu, kamarád mi ho drží a jak se zbavim té pětistovky tak peo něj jedu je to asi dobrý výkon za 3.500-.

Jinak dnes jsem si zatim od kamaráda půjčil sloupy SONY SS-E315(oproti těm od mikrověže NEBE a DUDY), lae dost basují a v tech středech jsou takové nijaké. výšky spíš zvoní.

KAbel mám repro 2,5mm asi tak 1m za 25,- 8-)

NEjvíce poslochám folkrock (AG Flek, Rédl a pak tak lidsky všechno).

Ale Regali s bohatšími středy a jistějšími výškami bych bral radši. Přemejšlím i o cenách mezy 8-12.000 víc to nejde toby dcera neměla lyže. Teď se chystám v Hradci do studia Birtek avůbec netušim jestli v takové cenové relaci tam něco vůbec bude. Ideál by byl nějaký komis dva, třiroky hraných regálů. ALe značku kterou naposlouchat vůbec netuším....

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Rozhodně zajděte do studia Britek,právě tam jsem začal s hifi a mohu jen doporučit naprosto profesionální přístup,příjemné jednání a přátelská atmosféra.
Ted tam má Pan Brich v akci zajímavou sestavičku CA 340A+340C (který jsem doporučoval) spolu a regálovkami za 15 000 po slevě.
Toto je také zajímavá volba tyto repro jsem vlastnil a hrají moc pěkně.
http://www.britek.cz/katalog.php?znacka ... rodukt=664
Spíš ale dororučuji toto
http://www.britek.cz/katalog.php?znacka=QLN&produkt=473 Výborný zvuk za dané peníze. Na malý objem bedny to má docela mohutné basy.
http://www.britek.cz/katalog.php?znacka ... rodukt=646 Toto bych si také poslechl firma dynavoice dělá jeden z nejlepších subwooferu který jsem měl možnost slyšet. Věřím že se spolu domluvíte na zajímavé ceně a zvukově to bude pěkné.
Zdraví Michal

Borek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borek »

Tannoy je solidní volba.
V případě prodeje zesilovače Technics, bych už znova nešel do dalšího Technicse ale volil bych jinou značku. Klidně starší Denon, Marantz, NAD, Cambridge Audio...

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Borek píše:...volil bych jinou značku. Klidně starší Denon, Marantz, NAD, Cambridge Audio...
Jistě jsou zvukově lepší značky než Technics, ale pozor při výběru, protože Borkem jmenované mají dost odlišný charakter, třeba Denon a Marantz jsou dost rozdílné charakterem a barvou zvuku, NAD a Cambridge Audio už jsou si mnohem bližší.
Pokud se tedy rozhodneš pro nějaký nový (starší) zesilovač, bude vhodné k nim taky vybrat bedny a nejlépe si je na svém zesilovači poslechnout. Totéž platí o CD přehrávači, tvůj Technics nemusí sednout třeba Marantzu (to je příklad, neslyšel jsem je dohromady). Zase doporučuji vyzkoušet.

Pokud jde o bedničky, budu teď za kacíře a asi mě budou někteří kolegové hifisti kamenovat, ale doporučím ti poslechnout si regálovky HECO Aleva 200 nebo menší sloupky HECO Aleva 400 nebo 500. Z levných regálovek možná ještě HECO Metas 300. Mnozí tuhle značku mají za levnou komerci, ale já si myslím, že mají slušný poměr cena/zvuk. Slyšel jsem je v kombinaci s Cambridge Audio a hrálo to výborně. Doma mám vyšší řadu Heco Celan 500 v kombinaci se zesilovačem Audiolab 8000s a CD Rotel RCD-06 a myslím, že za tu cenu to hraje výborně.

qwerty500
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od qwerty500 »

Prosim a jakej kabel SINCH - SINCH pro propojení CD a ZEsiku? je mi jasný že ty tkaničky co se mi teď snaží přenášet hudbu jsou jen provizorní. Díky za podměty. Mám důvěřévat nějakému výrobci a koupit něco osvědčeného, nebo nechat udelat v Briteku ty jejich?

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

U signálových kabelů je nejlepší jich pár vyzkoušet na své sestavě a vybrat ten, který bude "hrát" nejlíp. I ve sejné cenové kategorii jsou dost velké rozdíly a ten, který sedne jedné kombinaci nemusí tak dobře hrát s jinou.
Půjč si proti záloze 2-3 kabely různých značek a jeden si pak necháš a ostatní vrátíš.

Odpovědět