Zapojení dvou párů reprosoustav

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
rzlatnik
Kontaktovat uživatele:

Zapojení dvou párů reprosoustav

Příspěvek od rzlatnik »

Zdravím, potřeboval bych poradit, jestli je možné připojit k AV reciveru (Denon AVR-1400) dva páry reprosoustav?
jde o ARS944 (4ohm) a Technics CS-SB55 (8ohm)
reciver umožňuje zapojení bi-wiring, ale já jsem začátečník a nějak se v tom nevyznám.. :-)
za každou informaci děkuji ;-)

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Zapojení dvou párů reprosoustav

Příspěvek od S499_1023 »

jimmi: Čo pletieš dva páry reprosústav do biampingu a biwiringu?

rzlatnik: Co máte v úmyslu provádět se dvěma páry reprosoustav? Hrát ve dvou různých místnostech?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

:arrow:

Pýta sa ako zapojiť 2.rozne roprosustavy.A planuje to zapojiť bi-wiring.Klasicky sa bi-wiring zapája len na 1.pár reprosustav.
Naposledy upravil(a) jimmi dne 28 led 2015 18:33, celkem upraveno 4 x.

tinariwen
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tinariwen »

S499_1023 píše:jimmi: Čo pletieš dva páry reprosústav do biampingu a biwiringu?

rzlatnik: Co máte v úmyslu provádět se dvěma páry reprosoustav? Hrát ve dvou různých místnostech?
To bolo od teba vtipné, dvojjazyčne bezchybný koment *thumbs up* :D

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Klasicky sa bi-wiring zapája len na 1.pár reprosustav ak umožnuju takéto zapojenie.
Cisto 1.reprokábel na basy a 2.reprokábel na výšky(poprípade stredovýškovu časť), je to na obrazkoch nakreslené.Diskusia je tam aj o bi-ampingu lebo si ludia pletu aj tieto 2. rozne zapojenia.

wire je význam ako kábel,drot http://en.wikipedia.org/wiki/Wire

amp je vpodstate skratene amplifier , zosilnovač http://en.wikipedia.org/wiki/Amplifier

boxer

Příspěvek od boxer »

Jimmi

Než něco napíšeš, tak si nejdříve přečti, na co odpovídáš.

O bi-wi se zlatnik zmínil pouze ve smyslu, že receiver má tuto možnost připojení.

Tedy opravdu by chtěl připojit na něj 2 páry beden, ale každé jiné.
Tedy v podstatě zapojit si 4+0.

Hodnoty impedance jsou vzadu napsané. Ale měl by používat raději vždy jeden pár , jinak AVR upeče, protože rozdíl impedance obou beden je velmi rozdílný.

Obrázek

rzlatnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rzlatnik »

Takže na to kašlu... škoda, mohlo to hrát krásně :-)
všem díky za info ;-)

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

Ahoj, úplně jsem nepochopil, čeho si chtěl dosáhnout, jestli "klasické" stereo ze 4 beden nebo prostorový zvuk (pak bys musel přikoupit center).
Každopádně ale podle zadního štítku myslím, že je problém hlavně v impedanci těch tesláckých ARS (jen 4 ohmy). Měl jsi je už na tom receiveru zapojené nebo zatím ne?

A or B 6-16ohm: tohle zapojení je na stereo, přičemž si zapneš jen jeden pár repro zapojené na výstup A nebo jen repro zapojené na výstup B případně oboje najednou(A+B). Každá z beden bude mít svůj vlastní zesilovač, tohle zapojení by podle mě mohlo fungovat (pokud ARS moc neklesá pod 4 ohmy)

A+B 12-16ohm: to je pro tebe nepoužitelné, v tomto případě by byly vždy 2 repro zapojené paralelně na jeden zesilovač, impedance by šla dolů a mohl bys poškodit AV

Bi-Wiring 6-16ohm: tady máš připojen jen jeden pár repro (stereo), přičemž se vede dvojí kabeláž ze stejného zesilovače k jedné bedně (na repro oddělíš výškovou i basovou část, to podle mě ani ARS nepodporuje)

Surround 6-16 ohm: jen říká, že u prostorového zvuku je doporučená impedance surround beden 6-16 ohm

rzlatnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rzlatnik »

šlo mi o to, zapojit 4.0 ve stereu :)
ARS jsem zkoušel.. Hrají krásně, ale kvůli impedanci jsem je zase odpojil (mám rád svůj reciver) Bi-Wiring ARSka nepodporují
(pokud by měl někdo nějaký nápad jak je znásilnit k Bi-Wiring zapojení - sem s ním)
i když kvůli impedanci je to vlastně zbytečnost... :)

jfed
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jfed »

U první kombinace A or B jsem napsal blbě, že to můžeš zapnout A+B; tam by pak samozřejmě nastal ten druhý případ. Koukal jsem pro jistotu i do manuálu k tomu Denonu.
4.0 stereo s ohledem na impedanci ARS bohužel nepůjde, ohrozil bys koncové stupně zesilovače.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

jimmi: Nepýtal som sa teba, nevykladaj myšlienky iných, navyše blbo.

rzlatnik: Použitím dvou párů zcela rozdílných (a navíc, nenalhávejme si nic, dost mizerných) beden byste žádného zlepšení nedosáhl.

rzlatnik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rzlatnik »

asi je to jedno... ty ARS hrají lépe než SB, ale kvůli impedanci jsem je odpojil.. (kdyby je někdo chtěl :-) )
zvažuji nákup nového zesilovače, takže bude k mání i to AVR1400 :D

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

Pokud to nebudeš honit na krev, v naprostém poklidu hraj na ty ARS 944. Z teslácké produkce patří k lepším bednám, ty Techniče jsou zcela odpadové.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Pro rzlatnik
Upravit bednu na biwiring konkretně ARS944 není velký problém, pokud máš zkušenosti s elektronikou /s páječkou/.
Na www.repromania.net... ARS944 máš schému. Basová větev od středovýškové je dobře oddělitelná a dá se vyvést na dva páry svorek. Zároven bych doporučil vyměnit všechny kondy za typy MKP , svitkové, třeba od fy MONACOR ,ty nejsou drahé.

Odpovědět