Zapojení reproduktorů
Re: Zapojení reproduktorů
souhlas, radši si přehoď přes židli a skříň deku, to ti zlepší zvuk daleko víc, než nějaká propojka.
Mýliš se a to přímo ukázkově.
Plechové můstky jsou jen základní řešení a
výrobci "lepších" reproduktorů je vůbec nepoužívají. Propojují přímo kabely.
Kromě jiného je takové řešení určitě nenápadnější, než nějaká deka.
Kabelové propojky místo "plechových" na reproterminálech se používají z úplně jiných důvodů. "Kvalita" zvuku s tím nemá zhola nic společného. Jestlipak na to přijdeš?
Nepřijdu.
Tak mě prosím pouč....
Tak mě prosím pouč....
Pokud je reprosvorka uzpůsobená na připojení
- neupraveného reprokabelu do radiálního otvoru vespod,
- vidličky a/nebo plechové propojky pod hlavou svorky a
- banánku do axiálního otvoru v čele,
pak definované připojení neupraveného single reprokabelu do bi terminálu s plechovými propojkami není možné.
V takovém případě je možné svorky definovaně propojit jen propojkou typu alespoň banánek-vidlička.
Takže žádné zvukové voodoo.
pak definované připojení neupraveného single reprokabelu do bi terminálu s plechovými propojkami není možné.
V takovém případě je možné svorky definovaně propojit jen propojkou typu alespoň banánek-vidlička.
Kdybych byl politik, asi bych ti odpověděl, že se o tvých informacích dá s úspěchem pochybovat.
Protože ale nejsem, tak ti odpovím slovy velkého V.I. Lenina: "Učit se, učit se, učit se!"
(A neopisovat! )
Protože ale nejsem, tak ti odpovím slovy velkého V.I. Lenina: "Učit se, učit se, učit se!"
(A neopisovat! )
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Navlas stejného typu je i ta tvoje: "Co slyším JÁ, je reálné, je to objektivní pravda".
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pokud něco slyším, tedy sluchem rozeznám, jestli je tam plech nebo propojka, tak to není reálné ? Zajímavá "myšlenka" .
Jsi jen další, kdo má marnou snahu za každou cenu shazovat, když někdo napíše něco, co se svou sestavou a sluchem nemůžeš znát. Jen prázdná negace něčeho, co neznáš. Ten rozdíl plech/propojka je (alespoň u mě) menší než zcela zřejmé zvukové rozdíly mezi DACy, které dle svých slov taky neslyšíš.
Je to jakoby člověk, který ztratil chuť, přesvědčoval druhé bez tohohle výrazného hendikepu, že je nereálné rozlišit chutí citrón od pomeranče...
Celé je to jen o schopnosti a ochotě vymanit se z hodně hloupého a dětsky naivního sebeklamu "když něco nesvedu já, nesvede to nikdo". Nedávno tu bylo to samé ohledně rozeznání sluchem mp3 vs 44.1/16. Svartenatt a RedBaron to neslyší, takže to neslší nikdo - i přes jasné důkazy v podobě objektivních výsledků poslechového testu od několika lidí nezávisle na sobě.
Jinak pokud jsem měl zapojeny reprokabely do středovýškové části a plechama do basové, nebyl rozdíl nijak výrazný. Při opačném zapojení (reprokabely do basových terminálů a plechama do středovýškových), byl ale rozdíl jasný hlavně v rozlišení a zřetelnosti zvuku. S propojkama je zvuk oproti plechům lepší v jakémkoliv zapojení.
Jsi jen další, kdo má marnou snahu za každou cenu shazovat, když někdo napíše něco, co se svou sestavou a sluchem nemůžeš znát. Jen prázdná negace něčeho, co neznáš. Ten rozdíl plech/propojka je (alespoň u mě) menší než zcela zřejmé zvukové rozdíly mezi DACy, které dle svých slov taky neslyšíš.
Je to jakoby člověk, který ztratil chuť, přesvědčoval druhé bez tohohle výrazného hendikepu, že je nereálné rozlišit chutí citrón od pomeranče...
Celé je to jen o schopnosti a ochotě vymanit se z hodně hloupého a dětsky naivního sebeklamu "když něco nesvedu já, nesvede to nikdo". Nedávno tu bylo to samé ohledně rozeznání sluchem mp3 vs 44.1/16. Svartenatt a RedBaron to neslyší, takže to neslší nikdo - i přes jasné důkazy v podobě objektivních výsledků poslechového testu od několika lidí nezávisle na sobě.
Jinak pokud jsem měl zapojeny reprokabely do středovýškové části a plechama do basové, nebyl rozdíl nijak výrazný. Při opačném zapojení (reprokabely do basových terminálů a plechama do středovýškových), byl ale rozdíl jasný hlavně v rozlišení a zřetelnosti zvuku. S propojkama je zvuk oproti plechům lepší v jakémkoliv zapojení.
To by ses divil, kolik lidí slyší neexistující hlasy a zvuky, co reálně neexistuje.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Jako bonmot sice skoro fajn, ale podstatou něco úplně jinýho, než o čem je zde řeč: situace, kdy nevíš, co je zapojený a čistě poslechem to opakovaně správně poznáš. Těžko může být něco reálnějšího a objektivnějšího.
Prostě ses tu zamotal do diskuse, ke které nemáš, co říct, krom bezobsažného shazování.
Prostě ses tu zamotal do diskuse, ke které nemáš, co říct, krom bezobsažného shazování.
...ale podstatou něco úplně jinýho, než o čem je zde řeč: situace, kdy nevíš, co je zapojený a čistě poslechem to opakovaně správně poznáš
Tak nás tady ještě chvíli přesvědčuj, žes zaměnil plechové propojky za kabelové, pak jsi na to zapomněl, a najednou jasně slyšitelná změna k lepšímu.
Tak nás tady ještě chvíli přesvědčuj, žes zaměnil plechové propojky za kabelové, pak jsi na to zapomněl, a najednou jasně slyšitelná změna k lepšímu.
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Aby se necítil Mima méněcenně, i nad moje.
Tady to dopadne vždy stejně. Asi proto, že lepší zvuk je tak široký pojem, že nějaká snaha o smysluplnou diskuzi je nemožná. Možná by to chtělo definovat cíle stereo reprodukce a potom popisovat jak se k nim různé takové změny jako „přineslo značné zlepšení“ přibližují.
Kabely neslyším (naštěstí), chodil jsem 7 let hrát na klavír a paní učitelka Míšková říkala, že slyším dobře (asi mě chtěla jenom potěšit). V cestě analogového signálu je tolik polovodičů, rezistorů a jiných součástí a spojů (zkuste to spočítat jenom u koncového zesilovače včetně zpětné vazby), že slyšet 2 cm ploché silné propojky je počin nebývale geniální. Ale je vás tu hodně, tak vám věřím. Jsem rád, že to tak nemám. Každý génius to má těžké. Mým cílem je věrný zvuk a prostorová scéna. Splést můj nedokonalý sluch je pro mé stereo snazší, tak si to u některých nahrávek velmi užívám.
Jestli není propojení plechovými propojkami možné, pak je možné alespoň použít alespoň banánek-vidlička. Hm, to je jistě fajn. Ale jinak nechápu, co jsi tím chtěl vyjádřit.Denkez píše: ↑17 úno 2021 15:10Pokud je reprosvorka uzpůsobená na připojení
Nijak nehodnotím Tvůj názor na (ne)vliv propojek.