Zatlumení , zahlučnění , vylovení , odbahnění..

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
agavel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zatlumení , zahlučnění , vylovení , odbahnění..

Příspěvek od agavel »

Akustika místnosti je takové malé utrpení. Proto neuškodí mít doma své vlastní vydání ukřižování. Jako třeba toto.
Obrázek
A jak se zpívá v jedné písničce, klobouk na hlavu si dej v tom stavu nejsi zlej a oči kryje stín...
Obrázek
Taky se s tím peru. Mě teda nemá moc co rezonovat a naštěstí velká sedačka utlumí hodně. Ale ta deka na stěně nevnesla do zvuku deku, ale spíš naopak. Jenže jak přijede domů manželka, tak bych za tu deku dostal deku. Takže ukřižovanou deku sundávám nejpozději ve středu večer.

Mike
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike »

Alane tak tohle je naprostej masakr *hura* *hura* *2thumbsup* *jupi* *klanimse* *klanimse*
Je vidět že to co ti leju do hlavy funguje ;)

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Agavel - tak to je bomba.Že by Ti Mike tak " :lol: rozhodil sandál".Zkusím to doma taky a uvidím,co žena vydrží.Jinak je to super,musí se to trochu odlehčit.když už je ta akustika tak "na těžko finančně".To jen Mike má furt nějaký privilegia. *klanimse*

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

A jak psal Aleska, tak se taky věnuju muzice. Poslouchám nová DVDA a nechce se mi jít stírat chodbu v baráku. Ale vzhledem k času aktuálnímu a zítřejšímu budíčku jsem právě na cestě se do toho pustit.
Já odlehčuju rád a někdy snad i zlehčuju. Zkoušel jsem lupnout na zem i peřinu (nejdřív jsem samo zametl). Něco to dělá, ale 1000% to není. Zase je fajn si to vyzkoušet dopředu, než za něco zaplatit a pak si namlouvat, že to funguje.
Miku, však ses mohl na experimentování podílet, kdybys furt nešprtal do školy. Neblázni, dyk s tebe nakonec něco bude a nebudeš mít čas poslouchat :o

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Co trebas pouzit neco z tohoto http://www.obifon.sk/web/zvukopohltive-prvky/soundpix v leve casti menu poklikem ziskate i dalsi mozne produkty k uprave akustiky. Nejjednodussi je udelat zavesny podhled (snizeni stropu) po celem strope z akustickych kazet. (nutno dodrzet vzduchovou mezeru mezi stropem a zavesenou kazetou cca 15cm) Vse ostatni bude urcite drazsi reseni, ale nic z toho neni levne, jedine pouzit nejakou samodomo nahrazku... *palec*

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

To jsou pěkné www stránky a navíc je tam popsáno proti čemu (a kdy) použít. Skutečně perfektní výběr.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Obifon zdaleka není jediný a je potěšující, že čím dál více těchto výrobků vypadá snesitelně nebo i hezky. Bohužel je stále vhodné k tomu pustit někoho, kdo do toho opravdu vidí. Přehled je maximálně dobrý na konzultaci, který konkrétní výrobek vzít na potlačení toho či onoho.
Alesko, jak jsi přišel na to, že to dáš takto po rohách? Čím ti to tam drží?

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

agavel píše:.....
.......Alesko, jak jsi přišel na to, že to dáš takto po rohách? Čím ti to tam drží?
Jak jsem již psal, viděl jsem je u Zdenyho, ale proč do rohů na to ti odpovím formou SZ. Oficiální odpověď je ale přesto velice jednoduchá a je obsažena na těch www stránkách http://www.obifon.sk/web/zvukopohltive- ... sstrap-roh.
Basstrap - Roh
Možnosti použitia
Rohové basové pohlcovače boli vyvinuté špeciálne pre akustiku malých miestností,kde medzi protilahlymi stenami vzniká kmitavá ozvena.V rohoch zas vznika stojate vlnenie s rezonančnými frekvenciami a disharmóniami ktoré rušia kvalitu posluchu. Aplikuju sa do rohov miestností,kde je požadovaná vysoka akustická pohoda.
...
Montáž
Rohove pohlcovače sa aplikuju napichovaním na trny a lepením
Podívej se na ty tvary Obifonu Obrázek Obrázek Obrázek a na tvar na mé fotce nahoře či podívej se do vlákna Zdenyho. A netušíc, že nějaký Obifon již na našem trhu je, docela prachsprostě jsem tu skelnou vatu přilepil lepidlem na podlahové krytiny a ty zakončovací lišty přidělal natloukacími hmoždinkami do sádrokartónu, je s nimi jednoduchá práce. Čím jednodušší = tím lepší a lacinější. De fakto tam tedy mám (tedy v rozích) tlouštku 40 cm vaty...

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

vince píše:Nemám problém se sléváním basů,ale s rezonancemi předmětů v místnosti-nábytek,poličky atd..Už mi to začalo lézt na mozek.Nejvíc vytočený jsem byl,když jsem náhle zastavil reprodukci a slyšel,jak si nábytek v místnosti ještě pomalu dohrává to své bzučení a skřípání.Nedalo mi to.
:lol:
čistá práce!!! *palec* jako bych se viděl:
bác! :!: dopaden při činu!! já ti dám holomku umění!!! :geek: zapomenutý šálek od kávy a myslí si, že je snad Elton John *taktone* , mizera... jo jo, nic se nesmí podcenit.

nevíte někdo na kolik vyjdou ty věcičky od Obifonu? vypadají dost dobře. nemají tam ceník nebo jsem slepý. zajímá mě hlavně Modulo a Diffsorber.

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

Jeste jeden pro setrilky, dobry pomer/vykon/cena/ochota
http://www.ma-dona.cz/index.php?polozka=produkty

Piskot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piskot »

A jeste jedna nabidka, nikoliv odemne, ale prekopiroval jsem tento odkaz a text z jineho fora
------------------------
Zdar lidi, koukám na Vaši diskusi a tak bych Vám rád nabídl mou možnost mít Vaše zmiňované materiály za babku...např AkusticPyr (profesionální akustická pěna) síla 2,5 CM za 170 kč celý metr čtvereční (1 x 1M)

nebo pro náročné 7 cm vysoké jehlany, cena 330 kč za celej metr čtvereční,
Pochybuji že někde za zmíněné kusy a matroše nejdete nižší cenu.

Dyštak mi pište na mail: frycguitarspol@seznam.cz

http://www.hudebne.chytrak.cz/

---------------------
Ale mozna budou i jinde dobre, neli lepsi ceny vz. předchozí odkazy.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

doporučuju konzultace s Velkým Bobem... a poté si nechat úpravy realizovat profi firmou... mně se to vyplatilo... fascinuje mně jak hifisté investují statisíce do krabiček, ale na akustice škudlí každou desetikorunu... nedává to smysl.... přitom hifi za 30k hraje v místnosti zatlumené za 60k naprosto famózně...

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... ght=#27462

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

cough píše:doporučuju konzultace s Velkým Bobem... a poté si nechat úpravy realizovat profi firmou... mně se to vyplatilo... fascinuje mně jak hifisté investují statisíce do krabiček, ale na akustice škudlí každou desetikorunu... nedává to smysl.... přitom hifi za 30k hraje v místnosti zatlumené za 60k naprosto famózně...

http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... ght=#27462
Coughu,
opravdu pěkná a čistá práce, navíc to i dobře vypadá což se vždy nepodaří. Prosím Tě mohl by jsi sem písnout co to stálo? Alespoň zhruba, aby si člověk mohl udělat představu. Pleas.

cough
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cough »

Asi jak jsem psal ten příklad. Osobní zkušenost. Měl jsem tehdy Dynaudio BM5A a profi CD Denon s potenciometrem jako réglem hlasitosti...

Odpovědět