Zesilovač do cca 50 tis.

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Zesilovač do cca 50 tis.

Příspěvek od Herrer »

Ahoj všem, plánuju koupit nějaký slušnější zesík v ceně +/- 50 tisíc. Nebráním se bazaru i když určitá míra rizika tam asi bude vždycky.

Moje tipy jsou zatím zhruba tyhle... nějaký letitý ASR Emitter HD, Audionet SAM V2, resp. ideálně novější G2, Parasound Halo Integrated, NAD M2 a nebo za zlomek ceny posun na Creek 100A s tím, že by mi zbylo i na káble :-) V záloze mám ještě poslech Audiomat Arpege, ale vůbec nemám tušení, co od lamp vlastně čekat. Někdo zas říká, že i vintage zesíky z tehdejších nejvyšších řad můj stávající Creek rozšmelcují, tak z toho mám krapet zamotanou hlavu, protože se mi moc nechce věřit, že bych se třeba za desítku posunul někam výš.

No a pak tu mám ještě jeden tip a to je tenhle Číňan. https://www.kinki-studio.com/ex-m1 Za ty peníze PRÝ dost slušný. Chválil mi ho chlapík, od kterého jsem kupoval Pioneer s Casea modem a zdálo se, že ví, o čem mluví :-)

Takže ano, vím, že je to každý pes, jiná ves, že je to o věštění z koule a poslechu se nejspíš nevyhnu, ale i tak tipy uvítám. Nebo kdyby se dokonce chtěl někdo z místních uživatelů zbavit svého stávajícího miláčka, tak jsem tady. Poslouchám víceméně všechno. Od Depeche Mode (od Ultra zvukově moooc špatný), přes blues rock, klasiku, až po AC/DC nebo třeba CCR :-)

Dál mě láká i zkusit nějaký ty český kousky a přesvědčit se, jestli opravdu o tolik převyšují svou cenovou kategorii. Moc jsem na to nevěřil, ale právě ten nový Pincek s Casea Orion 2 DACem mě nahlodal natolik, že se nebojím říct, že to byl pro mě možná jeden z největších posunů, co jsem zatím udělal.

Předem díky za případný tipy ;-)
Nadral reprosoustavy

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Zesilovač do cca 50 tis.

Příspěvek od FS »

Naim ted uvedl na trh novou verzi integráče Supernait3:
https://www.naimaudio.com/product/supernait-3
... takže určitě bude k mání nějaký Supernait2 od těch, kteří jdou do novějšího modelu.
Je potřeba se zeptat dealerů, kteří nabízejí svým zákazníkům výkup při upgrade (například já chodím do Amarock studia a tam to tak mají). Šikovný dealer může na základě poptávky po konkrétním kousku z druhé ruky oslovit své zákazníky cíleně s nabídkou upgrade...

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

FS, díky, to zní zajímavě a leccos by mi to ulehčilo ;-)
Nadral reprosoustavy

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

@Herrer: Možná bych měl doplnit, proč jsem zmínil Supernait2.

Nikdy jsem jej sice nevlastnil, ale v době, kdy jsem vybíral nový systém pro sebe, jsem měl ve svém systému Electrocompaniet EC4.7 + 2x monobloky AW180 a měl jsem Supernait2 možnost vícekrát slyšet. Supernait2 se mi tehdy zdál být v mnoha ohledech lepší než Electrocompaniet, který stál cca 4krát více.

Před 2-3 týdny jsem měl možnost porovnat Supernait2 s čerstvě repasovanými vintage (konec Accuphase, předek Luxman). Nevím přesně ty modely, ale jen ono repase stálo cca 25 tisíc... Pro mne Supernait2 výrazně lepší než srovnávané vintage stroje.

PS: Slyšel jsem krátce i Supernait3 a ten mi zase přišel o dost dále než předchozí verze.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

pokud v novote tak velmi slusna je kombinace Customworks preamp HYPA 1 full a konec HYPA 17 Mk2
https://www.customworks.cz/predzesilovac/hypa-1-full
https://www.customworks.cz/amplifiers/hypa-17

zkus to nekde poslechnout nebo napis panu Strankovi, proti zaloze ti to pujci domu, to je asi idealni reseni slyset to ve svem prostoru.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Pavel: Díky, vím o nich, kdysi jsem byl v Počernicích poslechnout Hypa headamp.
Nadral reprosoustavy

jirie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jirie »

Chápu, že uvedený přístroj překračuje uvedenou částku. Jedná se o Ex-demo, takže je zahořený. Za pokus to rozhodně stojí. Slyšel jsem i jeho upgrade s HiCap DR .Úžasná a velmi přínosná kombinace.
Screenshot_2019-09-11 Doprodej - Amarock Studio - dokonalý zvuk.png

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

to Herrer: Určitě bych si poslechl tento stroj
https://www.htpshop.cz/zesilovace/xinda ... w-edition/

budeš ohromen 👍

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

V dané ceně se dá sehnat i velmi dobrý Marsh A-400.

Obrázek

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Díky všem za tipy.

Pítrs: Pěkný monstrum, ale potřebuji bohužel integráč, předzesilovač nemám ;-)

Momentálně jsem předběžně domluven s jedním ochotným členem fóra na Audionet SAM G2 :-)
Nadral reprosoustavy

pepino
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepino »

Je důležité k jakým repro bude připojen. Nikde nepíšeš jaké máš.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Zdravím všechny, tak upgrade vyřešen k velké spokojenosti. Právě mi tu hraje Audio Analogue Maestro Settanta rev. 2 a láska na první poslech :-)

Nejen že jsem se posunul od Creeku o notný kus dál, ale ještě jsem ušetřil víc než půlku z plánované investice, která teď asi padne na úpravu místnosti, kabeláž a nějakej ten odpustek drahé polovičce :-)

Díky všem za rady i nabídky, bývalému majiteli Mílovi za ochotu a mému novému osobnímu hi-fi guru za tip na inzerát, který bych sám od sebe asi ignoroval :-)
Nadral reprosoustavy

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Gratulace, ať slouží a ať je to "ten onen", který vydrží dělat radost dlouho :-).

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Díky ;-)
Nadral reprosoustavy

Odpovědět