změna CD přehrávače

Dotazy a žádosti o radu co nakoupit, vylepšit, změnit ve vašich sestavách, ...
hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: změna CD přehrávače

Příspěvek od hifistan »

...a to už kabely nedoženou . Zajímalo by mne jaké má kdo zkušenosti s CD např. LYNGDORF , PRIMARE , MARANTZ , AYRE , McIntosh ,TEAC....nebo jinými v těchto kategoriích
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Vyskušal si v terajšej zostave Harmonix poprípade CARDAS Golden Cross, Presence ?

Ak nie ,netreba teoretizovať ale to vyskušať.Aj tie poistky. *2thumbsup*

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

HARMONIX jsem měl půjčené - celé se to zpomalí a basy a nízké frekvence nejsou tak přesné a prokreslené , ale znovu říkám , kabely nechci měnit , mám spoustu různých kabelů dražších a levnějších a můj názor je ten - že kabely jsou vhodné pouze k určité optimalizaci mezi komponenty , zásadní ( konstrukční a charakterovou ) změnu zvuku nikdy neudělají -to je otázka změny komponentů
2x KRELL EVO 600 ,KRELL EVO222, KRELL EVO505,KEF109MAIDSTONE,BRINKMAN BARDO + KOETSU ROSEWOOD , CANOR TP306 VR+, LUMIN S1 , SHUNYATA DENALI + kabely

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

boxer píše:zaměnil za přesné a přitom o něco barvitější zvuk.
Protimluv.

Když je něco přesné, tak to nemůže zároveň barvit=zkreslovat.
Boxer má pravdu. *palec*

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Může mít pravdu , ale pro přesnější popis zvuku mé sestavy uvádím - z gramofonu se mi to jeví jako OK , z CD je zvuk o něco dopřednější , o něco méně vzdušný a oproti gramofonu ztrácí lehkost projevu a i trochu detailů

boxer

Příspěvek od boxer »

Hifistan.

Nemíním se zde zabývat pičovinama ala řešení všeho a všude kablíkama. Na to zhde jsou jiní, kteří s tím žijí.

Lyngdorf, Primare, Ayre...jsou věci které jsem měl nebo mám doma. Tam bych nelovil. Pokud přehrávač přehraje to, co tam je, tak by rozdíl u takové (vyššší) kategorie neměl být nijak slyšitelný. Aspoň ne velmi.

Pokud nechceš plečku, která fakt barví, tak analogové "zjemnění" dodá lampa. Je to tvoje cesta.
Pokud to chceš trochu seriozně (zesilovač máš super přesnej, předzesík je taky docela dobrej, k tomu přehrávač ze stejné stáje) tak bych zkusil vzhledem k Brystonům jen pro porovnání Fejze,Luxmana,Esoteric, aby to byla japonská chrakteristika, a pak něco s tou lampou.

Pokud neseriozně, tak na HE fóru ti rádi poradí dle nejlepších posledních výdoblitků vědy.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Myslím , že vzhledem k tomu co od toho chci - musím hledat v jiné cenové kategorii....chtěl jsem jen nějaké poznatky od uživatelů tohoto fóra

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

Boxere máš pravdu a mám na to stejný názor( na ty kabely a lampy) , jen nevím kde bych měl lovit - ty atributy zvuku - které sháním - by měla být přesnost a neutralita se vzdušností ,detailností a dynamikou- to je hodně těžký....gramec mi takhle zahraje , ale jak už jsem psal- CD je trochu dopřednější , trochu méně detailů , trochu méně vzdušnosti a mikrodynamiky....tedy ve srovnání s mým analogem. Nevím jestli se dá takto vůbec nějakým způsobem posunout.((

boxer

Příspěvek od boxer »

musím hledat v jiné cenové kategorii

.....a jaká je tedy myšlena?

sekal

Příspěvek od sekal »

hifistan : Nechceš zkusit (připojit k CD přehrávači) nějaký separátní DA převodník (Casea; SPaudio; EMM..) ? To by mohlo evtl. přinést určitou změnu zvuk. podání..

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

...vzhledem k finančním možnostem bych chtěl něco z druhé ruky , ale ne kategorie do 100k(cena nového) co bys mi poradil ? značek je spousta i u nás v čr je jen zlomek světové produkce zastoupení nejrůznějších značek , i když osobně bych volil ty prověřené a vyzkoušené , jaké máš zkušenosti Ty ?

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

mám slušnou sbírku CD nosičů a externí DAC nechci - jednak na něj nemám místo a kdybych už doněčeho takového šel , asi bych byl nucen zvolit cestu hrát z HDD a ne z CD placky

sekal

Příspěvek od sekal »

Bylo by asi vhodné upřesnit, jaký máš na to rozpočet, (na což už se ptal i boxer).

boxer

Příspěvek od boxer »

Hifistan

Osobně ti mohu radit co chci, ale ..... Já mám rád přesnost a tak se snažím mít všechny komponenty s co nejlepším a i nejpřesněnjším výsledkem.
Mít víc peněz, tak bych u sebe viděl ještě přesnější věci včetně samostatných taktovacích hodin atd. Ale tam jsou již ceny mimo moji mísu.

Krom nějakých Vincentů, T.A.C. ů a podobných bych s lampou na výstupu šel asi pouze do ověřeného Ayon-u. Třeba zde mají za dobrou cenu.http://www.nisel.sk/?p=9382
Možná McIntosh, ale .... vždy je to za víc jak málo.

hifistan
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od hifistan »

ten AYON mne taky moc zajímal... a co MERIDIAN , MBL , LINDEMANN ?

Odpovědět