změna repro za mission M-73
změna repro za mission M-73
Uvažuji o výměně stávajících regálu Mourdant short 902i za sloupky Mission M-73 zná je zde někdo? Zajímá mne zvukový charakter,jestli jsou v hodné na ryhlejší rockovou nebo metalovou hudbu. Mám je možnost koupit velmi levně. Tak jestli někdo máte praktickou zkušenost tak prosím napište. Zbytek železa bude stejný jaký mám v popisu NAD 3100+Rotel RCD-02.
Zdraví Michal
Zdraví Michal
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
Re: změna repro za mission M-73
Ahoj,
mám doma Mission M74. Používám je ve druhé sestavě. Jsem s nimi spokojen. Poslouchal jsem na nich dříve i klasiku a neuráželo to. Není nad vlastní poslech. Hodně záleží na připojeném železe. Nejvíc jsem z nich vyždímal pomocí Cyrusu III - mimochodem to je PAN ZESILOVAČ. Dodnes na něj vzpomínám.
Mě osobně se v přímém porovnání líbily více než Xavian XN125EVO (to to zase schytám
) ale je to pouze můj názor.
Za dobrou cenu bych je vzal. S Mission jsou uživatelé celkem spokojeni. Myslím.

mám doma Mission M74. Používám je ve druhé sestavě. Jsem s nimi spokojen. Poslouchal jsem na nich dříve i klasiku a neuráželo to. Není nad vlastní poslech. Hodně záleží na připojeném železe. Nejvíc jsem z nich vyždímal pomocí Cyrusu III - mimochodem to je PAN ZESILOVAČ. Dodnes na něj vzpomínám.
Mě osobně se v přímém porovnání líbily více než Xavian XN125EVO (to to zase schytám

Za dobrou cenu bych je vzal. S Mission jsou uživatelé celkem spokojeni. Myslím.

Mě jde o to jak hrají metal a rock... samosřejmě si je předem poslechnu. Jde jen o to že cena za kterou je budu mít je velmi velmi malá mnozí za takové peníze máte jen kabely. Také si myslím že mission asi nebude tak špatná firma ale moc toho o ní zde není. Nevím proč?? Ted je otázka co bude zvukově lepší jestli regál dvoupásmo MS nebo sloupek dvoupásmo Mission. Můj zesilovač je opravdu silný nemohu dát hlasitost ani na polovinu spíš na 1/3 protože bych strhl regály... Takže o to až takový strach nemám ale může to hrát různě mě jen zajímá předběžný názor.
Zdraví Michal
Zdraví Michal
-
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem Mission M32 a zvukově byly velice dobré, jediný problém jsem měl s basovou sekcí (byly v rohu místnosti na poličce, což byl s největší pravděpodobností ten důvod - než jsem udělal stojany, koupil jsem Xaviany). Pokud máš možnost sehnat je opravdu zalevno (mně se ty Xavy povedly také levně - kdo sleduje lopuch, ví), šel bych do toho. V životě přijde člověk o víc, než je pár tisícovek
Poslat dál je můžeš vždycky.
Ať se líbí!

Ať se líbí!
Tak už jsem majitelem Mission M-73 je to znát !! Větší středobas oproti mému v regálu 120mm je tento ve sloupku 165mm. Mám trochu problém s basy musel jsem ucpat bassreflexy a repro ještě není finálně usazeno ale zvuk se mi opravdu líbí. Potřebují trochu více naložit ale pak je to jízda. Zítra odpoledne je pořádně otestuji natočím a usadím. Pak napíši více. Asi bych tento nákup označil za nákup roku repro je v 99 procentním stavu kromě malého poškození dýhy na boční straně. Jsou černé mě se líbí. Jsou k nim i hroty se závitem. Vypadá to tak že stávající regály si nechám tak jak jsou. Zesilovač má dva páry repro svorek A+B takže jen přepínám které chci zrovna poslouchat. Sloupy asi usadím u stěny. Byl jsem trochu skeptický ke značce mission těd se za to všem omlouvám.
Zdraví Michal
Zdraví Michal
-
- Kontaktovat uživatele:
Paráda, těší mě, že jsi spokojen. Bassreflexy bych neucpával, přijde mi, že pak nutíš bednu hrát jinak, než byla konstruována - zkus si více pohrát s umístěním, především pak vzdáleností od stěn, hodně se tím zahýbe s projevem na basech. Mohl bys sdělit cenu nákupu? Pokud ne veřejně, byl bych rád např. za SZ, PM nebo jak se tomu tady říká, prostě soukromou zprávu
A určitě nezapomeň vyfotit!

Ano zkusím co se dá ale už ted vím že jsou dobré hodně dobré za danou cenu. Fotky dám zítra až repro usadím mám v pokoji koberec co by jste doporučili když mají mission našroubované železné hroty co takhle keramickou dlaždici? Cenu Vám řeknu dal jsem za ně jednu bankonvku s nejvyšší nominální hodnotou jen jedu jedinou !!! Mám hrající bednu sice to není žádná extra třída nemůže se to rovnat nějáké lepší značce jako dynaudio nebo sonus faber ale jak říkám hraje roli cena a bylo to takřka zadarmo proto jsem spokojen. Zítra se odeberu do hudebního nebe
Zdraví Michal
Zdraví Michal
Mission nejsou vůbec špatné bedýnky. Myslím, že za daný peníz jsi koupil výborně.
Ty hroty usaď buď do kovových misek, které často bývají součástí hrotů.
Já mám v pokoji parkety a momentálně používám pod repro stojanem dlaždici z podlahové dlažby, ale plánuji nákup žulové desky.
Tak ať ti to hraje.
Ty hroty usaď buď do kovových misek, které často bývají součástí hrotů.
Já mám v pokoji parkety a momentálně používám pod repro stojanem dlaždici z podlahové dlažby, ale plánuji nákup žulové desky.
Tak ať ti to hraje.

Mike
Gratulacka.
To je hezka cena. Nemaj ty bedynky vzadu otvor (nemyslim bassreflex
) pro naplneni napr. piskem? Takovehle sloupky to obcas mivaj. Podle ohlasu to u beden, ktere to maji, dost pomuze. Napis jak to hraje, az to naposlouchas. 
Gratulacka.

oggy
Jsem na dobré cestě za zvukem ale ještě mi nevlaje pytel takže stále ladím a ladím. Musím mít kábel na míru.
Dismembered
Hraje to pěkně i když pořád řeším akustiku a postavení. Bedny vysypu pískem křemičitanovým který je řádně vysušen. Repro mám z Britek od Pana Bricha z bazaru. Ted si u něj nechávám dělat repro kabely na míru k druhému páru repro(mission) zesilovač má dva páry repro svorek takže budu jen přepínat. Spodek to prostě zahraje daleko sebejistěji. V pátek to dořeším definitivně dnes to nejde kvůli krátkým kabelům ale mám pár nápadů jak to řešit.
Tady jsou slíbené fotky provizorního umístění,nejsou moc dobré je špatné světlo.

Jsem na dobré cestě za zvukem ale ještě mi nevlaje pytel takže stále ladím a ladím. Musím mít kábel na míru.
Dismembered
Hraje to pěkně i když pořád řeším akustiku a postavení. Bedny vysypu pískem křemičitanovým který je řádně vysušen. Repro mám z Britek od Pana Bricha z bazaru. Ted si u něj nechávám dělat repro kabely na míru k druhému páru repro(mission) zesilovač má dva páry repro svorek takže budu jen přepínat. Spodek to prostě zahraje daleko sebejistěji. V pátek to dořeším definitivně dnes to nejde kvůli krátkým kabelům ale mám pár nápadů jak to řešit.
Tady jsou slíbené fotky provizorního umístění,nejsou moc dobré je špatné světlo.

Zdravím, měl jsem tyhle repro jako první a byl jsem s nima vcelku spokojen. Jsou to sice regálovky s oddělenou komorou pod vejškáčem, ale hrají slušně basy...Krmil jsem je tehdá Denonem 735 a byl jsem cca 2 roky spokojen. Doporučuji Ti je dát 70-100cm od zdi, vysypej spodní komoru suchým pískem, dej je na hroty a zapoj do BI-WIRINGU. Basreflex neucpávej nech je dejchat
Hezký poslech

Mám sice Mission 752 Freedom, které asi budou dost jinde, ale taky se vyjádřím. Bassreflex bych klidně ucpal, pokud se to bude líbit víc. Někdy to pomůže přehlednosti, která se vynoří z huhlání a dunění. Záleží na konkrétní akustice.
Jako velmi levné řešení jsou ty Missiony celkem povedený kup. Možná za 5000 skoro až moc drahé, ale levné hifi neztratí na ceně tolik. Já jsem svoje Mission 752 freedom v třešni jednou viděl na nějakém bazaru za nepochopitelných 9000Kč, ale to je pořád o 4000 víc, což je skoro 50% nebo taky skoro jednou tolik. S tím co máš můžeš chvíli vydržet, když nebudeš blbnout a moc číst tyhle fóra a budeš spíš poslouchat hudbu, a když ti rupne v bedně, tak ztráta nebude vysoká. Takže ode mě malý
Jako velmi levné řešení jsou ty Missiony celkem povedený kup. Možná za 5000 skoro až moc drahé, ale levné hifi neztratí na ceně tolik. Já jsem svoje Mission 752 freedom v třešni jednou viděl na nějakém bazaru za nepochopitelných 9000Kč, ale to je pořád o 4000 víc, což je skoro 50% nebo taky skoro jednou tolik. S tím co máš můžeš chvíli vydržet, když nebudeš blbnout a moc číst tyhle fóra a budeš spíš poslouchat hudbu, a když ti rupne v bedně, tak ztráta nebude vysoká. Takže ode mě malý

Repro mám zapojeno v bi-wiringu to je vidět i z fotek.... Na hrotech jsou také,spodní komoru jsem vysypal 25kg křemičitanového písku ale ještě se do nich trochu vejde. Vysypáním zmizelo dunění bedna se celkově zpevnila basy neduní,nehučí. Bass reflexy mám zatím ucapné ale i tak to hraje o dost lépe než předtím.
agavel
Nevím jak jste napsal že jsou možná moc drahé když si uvědomíte co mnoho uživatelů hifi třeba i na zdejším foru dá za různé power kabely,filtry sítě,kontaktní vodičky,spreje,impregnace,utahovací konektory,lopatky,banánky a další věci... Já neříkám že to nefunguje sám jsem měl dost věcí půjčených doma určitý zvukový posun tak je to ano,ovšem je potřeba položit otázku jestli se vyplatí nebo nevyplatí. Pokud ano směle do nákupu když je to ted druhý (můj případ) vezmu raději bankovky a dám je do muziky. Něco jak jste psal Vy sám. Mám nějak hrající bednu která je lepší než regál M-S není to žádná extra třída nebo ani střední třída jen to hraje jinak lépe než to co do ted bylo. Ted budu vrážet finance do hudby je smutné když vidíte člověka se sestavou třeba 100 nebo i 200 tisíc ale má 20 CDček a že takoví opravdu jsou....
Zdraví Michal
agavel
Nevím jak jste napsal že jsou možná moc drahé když si uvědomíte co mnoho uživatelů hifi třeba i na zdejším foru dá za různé power kabely,filtry sítě,kontaktní vodičky,spreje,impregnace,utahovací konektory,lopatky,banánky a další věci... Já neříkám že to nefunguje sám jsem měl dost věcí půjčených doma určitý zvukový posun tak je to ano,ovšem je potřeba položit otázku jestli se vyplatí nebo nevyplatí. Pokud ano směle do nákupu když je to ted druhý (můj případ) vezmu raději bankovky a dám je do muziky. Něco jak jste psal Vy sám. Mám nějak hrající bednu která je lepší než regál M-S není to žádná extra třída nebo ani střední třída jen to hraje jinak lépe než to co do ted bylo. Ted budu vrážet finance do hudby je smutné když vidíte člověka se sestavou třeba 100 nebo i 200 tisíc ale má 20 CDček a že takoví opravdu jsou....
Zdraví Michal
Michale, klidně mi tykej, jsem na to nějak zvyklejší. Tím skoro drahé jsem myslel, že při ceně, která u nich byla za nové, mi ten pokles přijde příjemný pro prodávajícího. Jinak jasně, za 5 nové bedny stěží seženeš a ano, cokoliv dnes v hifi stojí víc. Doba, kdy bylo mraky dostupného zařízení, sice "hifi",ale přece, ta doba je pryč. I když např. Tangent nebo Cambridge Audio tu vlastně jsou. Ale to už odbíháme. Snad jsem to vysvětlil, snad rozumíš a hlavně, když tě z toho ta muzika baví. Nezapomeň, že takovéhle skoky ve zvuku už se s případnou další investicí nemusí vůbec opakovat, takže si užij svého štěstí začínajícího (?) hifisty. Jak ale píšeš, sháněj raděj muziku, i když platí to co jsem si přečetl v Kodani na jednom shopu Bad sound kills good music.Mike píše: agavel
Nevím jak jste napsal že jsou možná moc drahé když si uvědomíte co mnoho uživatelů hifi třeba i na zdejším foru dá za různé...
Dobře budu ti tykat. Jak jsi napsal že je potřeba poslouchat hudbu s tím více než souhlasím. Samosřejmě aparát musí být už někde a ten můj už někde sice je to začátek ale myslím že dobrý začátek lepší než zesilovač technics a CD player nějáké základní řady třeba právě CD player ROTEL RCD-02 mi víc než vyhovuje ale přesto se chystám na tuning. Člověk může pořád hledat chyby vylepšovat prodávat,měnit já jsem došel někam už s koupí repro mission a tam chci chvíli zůstat.
Ted chci hlavně hudbu je s podivem že znám pár hudebníků a ty třeba nemají nic čemu by se dalo říkat alespon vzdáleně "hifi" je to divné.....
Jsem si jistý že jednou najdu (i ty najdeš) ten pravý aparát kdy už nebude potřeba něco měnit ale kdy se tak stane???
Zdraví Michal
Ted chci hlavně hudbu je s podivem že znám pár hudebníků a ty třeba nemají nic čemu by se dalo říkat alespon vzdáleně "hifi" je to divné.....
Jsem si jistý že jednou najdu (i ty najdeš) ten pravý aparát kdy už nebude potřeba něco měnit ale kdy se tak stane???
Zdraví Michal