Zosilovac pre SONUS FABER Venere 2.5
Zosilovac pre SONUS FABER Venere 2.5
Ahoj vsetci, momentalne mam bedne SONUS FABER Venere 2.5 a DENON AVR-X1500H.
No vobec to nie je to co by to malo byt. Rozmyslam o investicii do predzosilovaca s koncakom, ale je to aj dost financne narocne takze by to chcelo nejaky cas tak by som chcel zistit ci by som vedel kupit koncak a napojit ho na AVR. Cize AVR by som pouzival zatial ako predzosilovac alebo nieco podobne.....neviem do akej miery je to mozne.
Dalsia otazka je ci ist iba do integrovaneho zosilovaca alebo do spominanej kombinacie predzosilovac a koncak.
Rad by som, ale zachoval prepojenie s TV cez ARC. Plus zapojenie bedni na bi-amp. Do buducna predpokladam, ze zmenim repro a mozno rozsirim na domace kino.
No vobec to nie je to co by to malo byt. Rozmyslam o investicii do predzosilovaca s koncakom, ale je to aj dost financne narocne takze by to chcelo nejaky cas tak by som chcel zistit ci by som vedel kupit koncak a napojit ho na AVR. Cize AVR by som pouzival zatial ako predzosilovac alebo nieco podobne.....neviem do akej miery je to mozne.
Dalsia otazka je ci ist iba do integrovaneho zosilovaca alebo do spominanej kombinacie predzosilovac a koncak.
Rad by som, ale zachoval prepojenie s TV cez ARC. Plus zapojenie bedni na bi-amp. Do buducna predpokladam, ze zmenim repro a mozno rozsirim na domace kino.
Re: Zosilovac pre SONUS FABER Venere 2.5
V prvom rade to mas dost nevyvazenu zostavu. Teda repro povedzme ze strednej triedy a ten Denon je z najnizssej triedy.
Navyse ten Denon neumoznuje zapojit dalsi zosik (len pre subwoofer) a tym pouzit dalsi koncovy zosilnovac pre par hlavnych repro (ak by sme uvazovali ze si Denon nechas, a budes pocitat s rozsirenim o kvalitnejsie koncove stupne pre stereo a moznost rozsirit o multikanalove repro).
Ak teda trvas perspektivne na multikanale, odporucam vyssi model AV ktory zaroven ma “pre out” aj pre L a P hlavne repro a zatoven dokupenie k nim koncove zosilnovace.
Denon aj u vyssich modelov zosilnovacov a AV ma suchsi, jemnejsi prejav s mensim drajvom a mensim objemom detajlov a podla mna sa nie velmi hodi so Sonus Faber repro (posobi to cele potom bez zivota, bez detajlov...).
Konkretny model ti neporadim nakolko je zaklad sa najprv rozhodnut ci chces urcite AV receiver s pre out a koncakom pre hlavne repro (stale to moze “zazdit” predzosilnovacia cast sj lepsieho receivera). Cize najprv treba vyriesit otazku multiknal ano/nie.
Mas tu potom dost “kinofilov” co maju skusenosti a skor poradia, sk pojdes cestou multikanalu
Navyse ten Denon neumoznuje zapojit dalsi zosik (len pre subwoofer) a tym pouzit dalsi koncovy zosilnovac pre par hlavnych repro (ak by sme uvazovali ze si Denon nechas, a budes pocitat s rozsirenim o kvalitnejsie koncove stupne pre stereo a moznost rozsirit o multikanalove repro).
Ak teda trvas perspektivne na multikanale, odporucam vyssi model AV ktory zaroven ma “pre out” aj pre L a P hlavne repro a zatoven dokupenie k nim koncove zosilnovace.
Denon aj u vyssich modelov zosilnovacov a AV ma suchsi, jemnejsi prejav s mensim drajvom a mensim objemom detajlov a podla mna sa nie velmi hodi so Sonus Faber repro (posobi to cele potom bez zivota, bez detajlov...).
Konkretny model ti neporadim nakolko je zaklad sa najprv rozhodnut ci chces urcite AV receiver s pre out a koncakom pre hlavne repro (stale to moze “zazdit” predzosilnovacia cast sj lepsieho receivera). Cize najprv treba vyriesit otazku multiknal ano/nie.
Mas tu potom dost “kinofilov” co maju skusenosti a skor poradia, sk pojdes cestou multikanalu
Urcite v priebehu niekolkych rokov ostanem pri klasickom stereu. No urcite casom zmenim repro na nieco vykonnejsie. Preto uz by som chcel mat zosilovac pripraveny aj na lepsie repro.
aka je predstava o cene zosilnovaca? (nove, alebo second hand?)
Aku hudbu prevazne pocuvas a co ti na zvuku najviac vadi, teraz, resp cakal by si ze bude lepsie?
Aku hudbu prevazne pocuvas a co ti na zvuku najviac vadi, teraz, resp cakal by si ze bude lepsie?
Teraz tie repro su totalne nevyrazne ako keby som ich mal za stenou. A tym AVR to nehra pomerne nic. Hudbu pocuvam prevazne jazz, rock, gitarovky. No zalezi ci staci k mojmu avr dokupit koncak alebo treba menit celu zostavu. Cca 1500e max 2000e. Moze byt kludne z druhej ruky, ale malo by to byt nieco moderne. V pripade predzosilovaca, aby bolo ARC prepojenie s tv, wifi.
k tomu tvojmu AVR sa neda pripojit koncak. jedine 1-2 aktivne subwoofre
Pri danej cenovj hladine by som sa pozrel po CR/SR produkcii BV Audio, Hypa, pripadne z druhej ruky som tu nikde videl integrace Hegel H100 a H300. Zvuk ti dost vyrazne “ozije”
Pri danej cenovj hladine by som sa pozrel po CR/SR produkcii BV Audio, Hypa, pripadne z druhej ruky som tu nikde videl integrace Hegel H100 a H300. Zvuk ti dost vyrazne “ozije”
A ist skor po integraci alebo alebo to rozdelit? A ak su reproduktory bi-amp ako je to so zapojenim? Su aj koncaky na ktore sa to da zapojit bi-amp?
To ze mas ted BIAMP na AVR je uplne jinde nez mit skutecny biamp realizovany se dvema mono koncaky. Otaznik, jaka cenovka je u tebe stravitelna, nekdy je lepsi mit jeden poradny integrac nez delene reseni, natoz pomoci monobloku. Nic neplati jako pravidlo, chce to ale selsky rozum do hrsti. Jiste je, ze zmizeny AVR zmrsi zvuk u vseho a nez ho mit jako predek, tak radeji zadny a regulovat hlasitost softwarove.
Berme tak, ze hladam nejake riesenie s kabelazou do 2000eur kludne z druhej ruky. Nasiel som nejake koncaky ROTEL.
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... 1582-mkii/
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... -rmb-1575/
Chcel by som nieco take co by uz stacilo aj keby som vymenil repro za nieco ine napr. SF Venere S
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... 1582-mkii/
https://www.hifionline.cz/hifibazar/pro ... -rmb-1575/
Chcel by som nieco take co by uz stacilo aj keby som vymenil repro za nieco ine napr. SF Venere S
Do coho by si chcel ten koncovy zosilnovac zapojit ked nemas predzosilnovac alebo na tom AV receivery pre out L a P vystup?
No kupil by som isto rotel predzosilovac.
A zatial by to slo prepojit?
praveze to nemas ako prepojit. Dost pokus/omyl ten Rotel ked este nevies ani aky predzosik od Rotel zozenies. RC1570 ked tak pozri
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
V téhle ceně bych se na dělence vykašlal.
Výborný je třeba aktuálně NAD M3, případně se podívej po velmi schopném Parasound Halo Integrated, který se v bazarech prodává kolem cca 2200 Eur.
Výborný je třeba aktuálně NAD M3, případně se podívej po velmi schopném Parasound Halo Integrated, který se v bazarech prodává kolem cca 2200 Eur.
mumu ru v inzercii inzeruje vyborne kombo BV Audio Pre1 a BV Audio PA300SSE ktore pri tej cene tazko niecim prekonavat.
hifi-bazar/zesilovace/bvaudio-pa300sse-pre1-t21418.html
hifi-bazar/zesilovace/bvaudio-pa300sse-pre1-t21418.html