Actidamp Mk IV-3

Prostor pro milovníky poslechu LP
reeb
Příspěvky: 1
Registrován: 18 črc 2009 13:37
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp Mk IV-3

Příspěvek od reeb » 23 bře 2016 19:57

Se Sinclairovým příspěvkem bych si dovolil nesouhlasit, je přehnaný..actidamp není žádné kosmické zařízení, kvalitní součástky se dají sehnat i v ČR když se ví..I ten popisovaný výběr na desetiny % je přehnaný (až na jednu výjimku a to součástky kolem RIAA korekce) .. Nevýhody starších Actidampů jsou jinde, není to o tom jestli součástky zapájí do desky Vašek nebo Karel. Na druhou stranu je pravda že sváteční, věci neznalý kutil bez měřáků a zkušenosti co kde koupit může sestavit paskvil. Víc psát nebudu, nechci se dohadovat (kdyžtak víc do emailu).

Protože zapojení RNDr. Sýkory zastaralá nejsou, provedly jsme s kamarádem P.Vojtou a radami autora zapojení revizi Actidampů a vyrobily je bez kompromisů. To znamená oboustrannou desku s rozlitou mědí, zlepšeným blokováním a napájením umožnující použití lepších OZ a odstraněním drobných chyb /které umožní dnešní možnosti simulace/..Jedinou nevýhodou je o něco vyšší cena DPS a součástek.
Výsledek ale rozhodně stojí za to, posun oproti "starým" Actidampům je znát..Pro mnoho lidí je to zvuková konečná.. Rád to porovnám s vaším (kvalitním továrním) přístrojem

Inovované DPS:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Napájecí zdroj do adaptéru

Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

kR@K3N
Příspěvky: 2
Registrován: 16 pro 2017 17:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp Mk IV-3

Příspěvek od kR@K3N » 16 pro 2017 17:28

TAB píše:
11 říj 2012 20:06
mrtvý zvuk bez dynamiky...
Problém hledej v DC servu a jeho okolních součástkách. Zřejmě příliš vysoko nastavený dolní mezní kmitočet. Měl jsem stejný problém a úpravou hodnot R21,221 z 6k8 na 33k a C19,20,219,220 z 680nF na 1uF v obvodu serva OA6,206 se zvuk změnil k lepšímu.

apa
Příspěvky: 16
Registrován: 05 srp 2017 07:28
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp Mk IV-3

Příspěvek od apa » 09 bře 2018 11:59

Dobrý den
Vlastním ACTIDAMP MK IV/3 od Leoše Malanika a zajímalo by mě jaký má odpor na vstupu?? Pořídil jsem si nedávno přenosku DENON MC HO DL-110 a rád bych s ní experimentoval z použitím různých odporů zapojených externě přes RCA CINCH do T a následně do vstupu actidampu. Přenoska má doporučené zapojení do MM, ale pro mě je tento zvuk dosti degradující a bez dynamiky! Přehodil jsem DIPY na MC se zapojením na 10Nf + 100ohm odporovou zátěží a byl jsem doslova omráčen dynamikou, detaily které doslova vylézaly a celkový prostorem. Doposud jsem poslouchal různé Shurky včetně V15 Vxmr, která byla moji favoritkou. Nicméně Denonka přes MC zapojení ji doslova převálcovala!!! Na různých forech o zapojení této přenosky přes MC píšou, ale přesto mě to láká k dalším experimentům... Údajně prý nejlíp hraje, když se oseká ze 47Kohm. na 1000ohm pomocí externích odporu?? V odkazech jsou reakce i kalkulačka k výpočtu...Jsem s toho celkem zmatený a mimo, nikdy jsem s nějakými odpory, výpočty atd. nepřišel do styku a mé znalosti v tomto oboru jsou pouze minimální...
Pokud jsem to pochopil a napsal ohledně toho odporu na vstupu špatně, tak se prosím omlouvám.
Děkuji za každou vaši radu...
http://www.audiocircle.com/index.php?topic=72672.0

https://translate.google.cz/translate?h ... c1246.html

Uživatelský avatar
PavelDosko
Příspěvky: 827
Registrován: 08 úno 2011 13:06
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Actidamp Mk IV-3

Příspěvek od PavelDosko » 29 čer 2018 21:28

apa - neco jsem poslal do mailu

MarioBakus
Příspěvky: 1
Registrován: 21 zář 2018 16:08
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp Mk IV-3

Příspěvek od MarioBakus » 21 zář 2018 16:38

Zdravím všechny! ;-) Chtěl bych se jenom zeptat, jestli náhodou někdo nevíte, kde bych mohl sehnat plošňák pro Actidump IV v3 nebo IV. Případně nákres a ještě aby toho nebylo málo, tak se chci zeptat jestli by mi někdo neposkytl celé schéma zapojení těchto phono preampů. Případně bych uvítal nějaké odkazy, kde to sehnat. Předem vám moc děkuji. Rád se pak podělím o dojmy z konečného výsledku.

Óňa
Příspěvky: 78
Registrován: 13 říj 2015 13:25
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp Mk IV-3

Příspěvek od Óňa » 17 říj 2018 21:26

Pripojuji se do starsi diskuse :)
Jaky predzesilovac Vam vysel dobre? Ted bych nejaky potreboval koupit. 5-10 tis. z druhe ruky.
Jinak na druhem gramofonu mam Project phono box RS.... kdybyste to chtel promerit a srovnat, celkem by me to zajimalo... hraje podle me super.


reeb píše:
23 bře 2016 19:57
Se Sinclairovým příspěvkem bych si dovolil nesouhlasit, je přehnaný..actidamp není žádné kosmické zařízení, kvalitní součástky se dají sehnat i v ČR když se ví..I ten popisovaný výběr na desetiny % je přehnaný (až na jednu výjimku a to součástky kolem RIAA korekce) .. Nevýhody starších Actidampů jsou jinde, není to o tom jestli součástky zapájí do desky Vašek nebo Karel. Na druhou stranu je pravda že sváteční, věci neznalý kutil bez měřáků a zkušenosti co kde koupit může sestavit paskvil. Víc psát nebudu, nechci se dohadovat (kdyžtak víc do emailu).

Protože zapojení RNDr. Sýkory zastaralá nejsou, provedly jsme s kamarádem P.Vojtou a radami autora zapojení revizi Actidampů a vyrobily je bez kompromisů. To znamená oboustrannou desku s rozlitou mědí, zlepšeným blokováním a napájením umožnující použití lepších OZ a odstraněním drobných chyb /které umožní dnešní možnosti simulace/..Jedinou nevýhodou je o něco vyšší cena DPS a součástek.
Výsledek ale rozhodně stojí za to, posun oproti "starým" Actidampům je znát..Pro mnoho lidí je to zvuková konečná.. Rád to porovnám s vaším (kvalitním továrním) přístrojem

Inovované DPS:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Napájecí zdroj do adaptéru

Obrázek

Obrázek Obrázek Obrázek

kR@K3N
Příspěvky: 2
Registrován: 16 pro 2017 17:18
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp Mk IV-3

Příspěvek od kR@K3N » 21 říj 2018 13:21

Nejlépe zvukově vychází Actidamp MK3. Myslím, že holý plošný spoj už neseženeš. Jen komplet hotový předzesilovač: https://elektro.bazos.cz/inzerat/952640 ... Mk3-v2.php
Actidamp MK4, ve verzi jak je tady i na fotkách od reeba má nevhodně navrhnutý plošný spoj + rozlitou zem. Pokud připojíte filtrační kondy C56 a C256 na desku, tak budete honit brumy a nic nepomůže. Je třeba tyto kondenzátory zapojit před deskou, včetně ochranných diod D1, D2.

Roberto
Příspěvky: 4
Registrován: 10 říj 2017 17:52
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp Mk IV-3

Příspěvek od Roberto » 08 lis 2018 21:01

Add brum Mk4, je to nesmysl, napájení je usměrněné a dostatečně filtrované už v napájecím adaptéru (externím) kvůli vzdálenosti trafa od citlivé elektroniky předzesilovače a omezení rušení při spínání diod (což je u MC přenosky důležité) a filtrace na desce je jen doplnková, následuje nízkosumový stabilizátor..Není odkud by se 50 nebo 100Hz z napájení vzalo (a tedy i udajny brum). Problém s brumem vzniká obvykle při připojení vstupu, zemni smyčka atd.

Dostal se mi ale do ruky jeden preamp Mk4 kde dotyčný aby "ušetřil" použil šuplíkové zásoby:
- k napájení místo předepsaného trafa 18V použil 15V, "
- dal v jedné polaritě české tranzistory KC6.. které mají jiný pin-out než BC6..
- přidal i nějaký uhlíkový odpor

a aby se to "dobře " opravovalo zapájel to celé bezolovem..napájecí napětí které jsem naměřil na OZ kolísalo o +-1V! U takovýchto prasobastlů pak za výsledek nelze ručit..Holt když dva dělají totéž, není to totéž.

Óňa
Příspěvky: 78
Registrován: 13 říj 2015 13:25
Kontaktovat uživatele:

Re: Actidamp Mk IV-3

Příspěvek od Óňa » 09 lis 2018 00:05

Mam Mk3 od pana Kovare - ted nove. Hraje to dobre. Presneji nez napr. Creek, ktery ma ale vetsi barvu... Kdyz to srovnam s Project phono box RS, tak ten project hraje lip. Znatelne. Ma to vetsi prostor a detaily. Ale je to 5 tis. vs. 21 tis.... Actidamp mam rad... necham si ho hraje to pekne a mam z toho pocit, ze jde o potivy kus prace....

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host