Zdravím všechny ortodoxní i militantní hifisty,
Patmann má ještě pořád pravdu - on totiž je obrovský rozdíl mezi Mk.IV.-3 vyrobeným mnou a tím samým předzesilovačem, vyrobeným někým jiným. Vezmu to ve zkratkách :
1. Spoléhání na hodnoty a tolerance součástek, koupených v bastlířských obchodech, kteréžto součástky jsou možná levné, ale jsou schopny díky svým tolerancím hodnot způsobit až 20%-tní odchylku od RIAA. Tito "stavěči" nakupují součástky přesně na daný účel a konstrukci, nikoliv po sto kusech od hodnoty a od renomovaného zahraničního dodavatele jako já, abych si mohl vybrat součástku s hodnotou, přesnou na 0,1%.
2. I stalo se, že jsem po delší době /jinak nevím, kam dřív skočit a co dřív opravit či vyrobit/chtěl mít výrobek, určený pro mne samotného poněkud atraktivní,tak jsem zvolil kombinaci sytě kanárkově žluté nepájivé masky, červených kondenzátorů WIMA z GME a modrých elektrolytů řady LXZ od Nippon ChemiCon. Což o to, Nippon jako vždy nezklamal, ale ta WIMA /pětiprocentní/ byla naprostá katastrofa. Přestože, jak je mým zvykem, nekupuji dva kondenzátory od hodnoty, jak je potřebné, ale nejméně dvacet kusů, nebyl jsem schopen ani z těch dvaceti kusů pětiprocentních kondenzátorů WIMA vybrat JEDEN PŘESNÝ PÁR kondenzátorů s potřebnou hodnotou a vzájemnou odchylkou max. 0,5%, což je na mé zvyky ještě poměrně velká tolerance. Nasral jsem se mohutně, Wimy z GME vyházel a od zahraničního dodavatele koupil padesát sice ne červených, ale zato poměrně přesných kondenzátorů, ze kterých jsem vybral potřebné dva kusy hned při měření asi pátého kusu z padesáti. I zbylé byly ve slušné toleranci a rovnoměrnosti hodnoty.
3. Postupuje-li tedy někdo tím způsobem, že jde do GME, GESu, PS, TME a dalších podobných bastlířských obchodů, nakoupí součástky přesně na počet, nespáruje fety a pak to poskládá, není divu, že je s předzesilovačem nespokojen. Jsou to nafoukaní a namyšlení blbci, spoléhající na to, že to, co je na součástce napsáno, je také uvnitř. To je ovšem těžký omyl a netýká se to jenom dotyčných kondenzátorů, ale i odporů, polovodičů a dalšího materiálu.
4. Chcete-li dělat profesionální konstrukci v profesionální špičkové kvalitě, potřebujete k tomu také špičkový materiál, který se ale bohužel v téhle zk.....né České rebublice díky našim obchodníkům bohužel nedá koupit. Musíte si jít vybrat do zahraničí a ke špičkovým firmám, abyste dosáhli opakovatelných, špičkových výsledků a rozumné životnosti, což je pro mne dvacet let a na tuto dobu také dávám na všechny mnou vyrobené předzesilovače záruku.
5. Všechno ostatní, co se poflakuje po bazarech, Aukru a různě jinde jsou právě tyto amatérsky a bez měření slepené konstrukce, ze kterých byl stavitel zklamán a proto je prodává, často i jen za cenu součástek a desky. Dejte si na to pozor a pro tentokrát zapomeňte na tu pitomou českou vlastnost, nakoupit co nejlevněji a nejvýhodněji - ať už majitel podezřele levně prodávaného předzesilovače píše cokoliv.
6. Já si svou práci poznám, pokud budete mít pochybnosti a dostatek fotek s dobrým rozlišením, mám ve svých výrobcích několik markantů, podle kterých poznám, zda jde o můj výrobek, plagiát, amatérský bastl, nebo originál. Originály ode mne ovšem málokdo, téměř vůbec neprodává, jsou jako meče od Hattori Hanza