ADJUST PLUS - Software na nastavení přenosky, raménka

Prostor pro milovníky poslechu LP
Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Re: ADJUST PLUS - Software na nastavení přenosky, raménka

Příspěvek od Filip Kolinsky »

Pipísku, já jakožto člověk počítačově negramotný *headbang* , budu případně spoléhat na tvé schopnosti. *thumbs up*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Docela bych do toho softu šel, jestli máš EU navíc, tak se mi ozvi na mejlík Týmová
inženýrská spolupráce by byla fajn. Naše gramofónky naladěné přesně jak švýcarské strojky by nám
byly odměnou. Proč nevyždímat z našich milášků maximum?!
Týmová spolupráce dokáže někdy velké divy, že? Nakonec i dobrý tým musí mít správného vůdce, který dokáže ukázat :arrow: správnou cestu.
EU navíc? Jak kdy a na co! Ty máš notebooka, že bys pak dorazil?

Rowing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rowing »

Ano tento soft vypadá opravdu zajímavě. Zvažuji jeho koupi. Společně s mou dosavadní výbavou na nastavování gramofonů a notebookem bych pak mohl sloužit jako mobilní gramofonová linka první pomoci :-P Na návštěvy, popovídání si a poslech k někomu jezdím rád.
K notebooku stejně plánuji ještě dokoupit kvalitní USB zvukovku a tento softwarek bude už jen třešnička :D
Uvidíme jak se vše vyvine, momentálně mám trochu jiné starosti :P Každopádně je to od Dr. Feickerta zajímavý počin *thumbs up*

Filip Kolinsky
Kontaktovat uživatele:

Radosti je potřeba, o tom žádná. Přestože od roku 90 není plánované hospodářství, v současné době začínám plánovat své hi-fi hospodaření, abych mohl popřemýšlet nad případnou výměnou mého jednočinného "dvojválce".

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Adjust Plus vypadá na festovní systém.
Rowingu, zakoupením software dosáhneš navýšení zásob dětských plen a dalších potřeb.
Budeme vděčně posílat nejkvalitnější modely plen, vždyť seřizování gramofonů, bylo před Tvým přelomovým článkem o šablonách, ještě v plenkách!!!
Od Ortofonu Alpha, po Jubilee, Rondo Bronze, Dynavectory, Lyry, Benzy a co já vím ještě, to vše čeká na pravdivý pohled na monitor noteboku.
Těší mě, že svět vědy na nás nezapomněl.
Když se Rowing minule pustil do planetárního systému konjukcí chybových úhlů radiálních (jednobodově uchycených) ramínek, zjistil, že soudruzi v SEV Litovli udělali na jeho Debutu SE chybu
O 1 mm chybná montážní vzdálenost ramene od ložiska, znemožnila precizní nastavení obvyklou šablonou. A tak si vytvořil samostatný automatický přípravek v programu Autocad. Tím nakonec dopočítal přesné a správné nastavení dle Baerwalda.
Hlavní šéf konstrukční kanceláře SEV, p.Kroutil musel podat vysvětlení.
Po přestupu na přenosku MC Dynavector, se zjistilo, že tato přenoska je pro Debut SE nepoužitelná, vinou ocelového talíře, který na gramofon v podstatě nepatří. Nejlevnější Dual, který zastupuje http://www.melissa.cz, a nejlevnější Thorens mají talíře z nemagnetické slitiny. Nové Debuty mají krásné akrylové talíře. Pokud se Rowing rozhodne, pro zakoupení Adjust Plus, budu mu návštěvu platit podobně, jako televizní službě, či autoservisu. A docela se těším, nač Rowing ještě kolem konstrukce ramen, antiskatingu a přenosek ještě přijde. :-)

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

Já to Rowingovi říkám také, kup to, ono se ti to vrátí... :D

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Já jsem si to koupil ze zajímavosti. V prvním kole to přišlo, ale testovací gramofonová deska, která je součástí, byla na několik kusů. Reklamoval jsem to a ve čtvrtek mi odeslali další. Jsem zvědav. Jakmile to dorazí, dám vědět ;)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Tak už to mám kompletní. Reklamovaná deska dnes dorazila v pořádku. Program má neskutečnou instalaci. Nainstaluješ to z dodaného CD-ROMu. Objeví se okno, které žádá serial number, ten je na obalu od CD-ROMu. Dal jsem ho tedy do příslušného pole, což bylo akceptováno a objevily se dvě možnosti registrace. Jedna ON-LINE a druhá přes E-MAIL. Samozřejmě zkusím ON-LINE. Vrací to nějakou chybu serveru číslo 3010 :( No tak jsem tedy zvolil registraci přes e-mail. Vrátila se mi za 30 minut odpověď, že ani tohle nefunguje a že to mám udělat ještě jinak. Tak jsem postupoval dle nového návodu, vygenerovalo to nějaký soubor, ten jsem e-mailem odeslal a asi za tři hodiny jsem dostal e-mailem jiný soubor, který jsem nakopíroval do určené destinace a už to funguje *2thumbsup*

Takže jsem u Stantonu STR-150 změřil rychlost otáčení. Připomínám, že je to direct-drive a má krystalem řízený chod motoru. A výsledek byl celkem skličující. Nominální otáčky jsou 33,36 namísto 33,33 a kolísání +- 0,17%

Rezonanční kmitočet s přenoskou Stanton (typ si nepamatuji, standartní DJ přenoska) byl v jednom kanále 16Hz a ve druhém 18Hz. To je taky výše než by mělo být.
Frekvenční charakteristika pro +- 2dB je 120Hz - 15kHz . Kmitočet 20Hz je v pravém kanále zdůrazněn o 6dB a v levém dokonce o 10dB !!! Je to způsobeno tím vysokým rezonančním kmitočtem. 20kHz má útlum 6dB.

Souběh na 1kHz je 0,4dB, Přeslech z L do R je -29,8dB a opačně je to -26,4dB

Ještě podotýkám, že jako phono předzesilovač byl zapojený zabudovaný phono toho Stantonu.

Subjektivně ten gramofon hraje docela dobře. Má hezké basy (není divu, viz výše *headbang* ) Ale HiFi to asi není *2thumbsup*

Zítra poměřím nějaký více HiFi gramofon s více HiFi přenoskou

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Stetoskop je jistě dobrý, ale Adjust Plus je bomba.
Stanton STR-150, je nejvyšší model, měl jsem za to, že zkusíš ten laciný sříbrný DJ gramec.
Měření je hrůza. A tak krásně svítí a pomrkává modrými diodami. Vahou přesvědčuje o schopnosti dobrého přehrávání. Zdůraznění basů o 6 a 10 dB je příjemné, ale na velikých "dospělých" bednách to bude moc.
Kolísání, azimut, rezonance ramene, vše jako na dlani. Přesné a srozumitelné.
Vynikající počin. Rád bych za Adjustem přijel s Holbornem.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

to Efičák :
No, tak až pojedeš v pátek do NJ, tak to vezmi přes Rožnov p.R. a poměříme to.

to Pipis :
Ne, nic speciálního, pouze integrovanou zvukovku svého notebooku

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

NC-450 s přenoskou Sumiko Pearl. VTF 1,6 gr.

To bylo celkem příjemné překvapení ve srovnání se Stantonem :

Nominální otáčky nemá cenu uvádět, protože NC-450 má plynulé řízení. Po nastavení správných otáček je kolísání 0,12 % Celkem dost, ale možná po zahřátí, motoru a především ložiska talíře by to bylo lepší.

Rezonanční kmitočty ramene jsou skoro ve správné oblasti. Horizontální 11,5 Hz, vertikální 12 Hz

Frekvenční rozsah. pro +- 2dB je 90Hz až 18kHz, 20Hz je v obou kanálech +4 db. Na 50Hz je to +3dB

Použitý phono předzesilovač : Pro-Ject Phono Box II.

Peer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Peer »

to Renown:

A nemá tam ta zvukovka být kvůli přesnosti měření?

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Tesla je supér!
Prostě evropský highendový výrobce.
Model Tesla 450, je 430 s automatikou? To rameno obšlehlé z SME má své kouzlo, nejen estetické.
Křeček staví nový gramec s tímto ramemnem a dle Adjustu se zdá, že dělá dobře.
Velice se těším, na slíbené měření Holborne. Například azimut je na unipivotním rameni Kuzma Stogi S, docela potíž nastavit. V další parametry pevně věřím, dělal je sám Rowing!

Obrázek

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Tesla NC 430, nemá nic společného s NC 450, jak mě správně upozornil Křeček.
A jeho gramec obdrží zbrusu nové rameno Tesla NC-48 s magnetickým antiskatingem.
Ano, omlouvám se za matení a mlžení.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

To Efičák :
Ty ramena na tom Holborne z Tvého obrázku jsou Ikeda D-407. Jedno takové rameno mám, zítra Ti jej ukážu.
K té Tesle, to není rameno NC48, ale HC48

To Peer :
já myslím, že kvalita té zvukovky asi nehraje moc velkou roli. Leda že by tam byl velký rozdíl mezi jedním a druhéhým kanálem.

Odpovědět