antik vinyl 33s,45s,78s aneb jak z toho dostat maximum
antik vinyl 33s,45s,78s aneb jak z toho dostat maximum
tak jak bylo doporuceno aby se to nemotalo /teda jako ja a ucastnik KLOT/. Jsem na sebe velice hrdy , ze se mi podarilo objevit jak udelat novou kapitolu/vlakno ci jak se to nazyva proste extra suplik na blaboleni okolo starych vinyls 33,45,78 ...........
ps pokud jsem něco udelal spatne, spadlo to kam nemá etc etc prosim zkusene opravit/ upravit tak ja to ma byt nemam nejmensi tuseni co se stane az toto odklicknu.
ps pokud jsem něco udelal spatne, spadlo to kam nemá etc etc prosim zkusene opravit/ upravit tak ja to ma byt nemam nejmensi tuseni co se stane az toto odklicknu.
Re: antik vinyl 33s,45s,78s aneb jak z toho dostat maximum
Odeslatod klot v včera, 16:14
To Drack: Tak jsem zas o něco chytřejší, díky. Fakt jsem myslel, že lisovna dostane matrici. Líbí - nelíbí - ono je to spíš o tom, že člověk si chrochtá nad tím, co má, páč neslyšel to, co nemá - to v lepším případě. V horším si nechrochtá, protože tam furt "něco" vadí nebo "něco" není jak by mělo a to ho žere.
ja to sem nakopiroval aby jsme tam nedalaly chaos a třeba by jsme pak musely byt po skole nebo tak..
ano to jsi presne vystihl, když nepoznáš ty další moznosti tak jsi spokojeny s tim co mas /znas. to je jako když blbe vidíš a najednou si nasadíš ty spravne bryle
u tich starych desek co jeden si hral/znal/poznal/slysel jako teenager za urcite konkretni situace /mejdan, disco, ci jen s kamosema nebo nejakou matraci.../ tam at budes mit pristroje ze "zlata" nikdy nenavodis tu stejnou atmosféru "anno tenkrat" a tak ten koncovy zážitek v soucasnosti je proste odlisny.
To Drack: Tak jsem zas o něco chytřejší, díky. Fakt jsem myslel, že lisovna dostane matrici. Líbí - nelíbí - ono je to spíš o tom, že člověk si chrochtá nad tím, co má, páč neslyšel to, co nemá - to v lepším případě. V horším si nechrochtá, protože tam furt "něco" vadí nebo "něco" není jak by mělo a to ho žere.
ja to sem nakopiroval aby jsme tam nedalaly chaos a třeba by jsme pak musely byt po skole nebo tak..
ano to jsi presne vystihl, když nepoznáš ty další moznosti tak jsi spokojeny s tim co mas /znas. to je jako když blbe vidíš a najednou si nasadíš ty spravne bryle
u tich starych desek co jeden si hral/znal/poznal/slysel jako teenager za urcite konkretni situace /mejdan, disco, ci jen s kamosema nebo nejakou matraci.../ tam at budes mit pristroje ze "zlata" nikdy nenavodis tu stejnou atmosféru "anno tenkrat" a tak ten koncovy zážitek v soucasnosti je proste odlisny.
Konkrétně ten Abbey Road jsem zkoušel "referenčně" porovnávat, abych si udělal obrázek, jak dobře/špatně mi gramofon hraje. Porovnával jsem teda tu remastrovanou verzi co vyšla někdy kolem roku 2010 a "exotický" supraphon a nedopadlo to zase tak strašně. Střídal jsem tři songy po kouskách asi hodinu a nemůžu říct, že by ten vinyl úplně odpadl. Chcačky nechcačky, to CD samozřejmě zní líp, je to slyšet hlavně na kytarových sólech a na málo výrazných "aranžových" partech bicích, ale stejně jsem si musel pořád říkat "hernajs, fakt to na tom CD zní líp ??" a "tak schválně, zkusíme jestli TOHLE je slyšet na tom vinylu".
Jo a důležitej dotaz - když Supraphon je stejně exotickej jako vinyl z Peru (a já se o to neperu
), tak co ty osobně považuješ za neexotický značky, tedy řekněme standard?
Odpovím i já - to má asi každý jinak, ale neexotický třeba pro mě jsou původní vydání - Beatles - Parlaphone (UK), UH + BS - Vertigo (UK), LZ + Yes - Atlantic Red Plum (UK), Rush - Moon Records a Mercury (CDN) atd. Koukni sem https://www.discogs.com/
uz ti tu odpověděl v podstate lidumilklot píše:Jo a důležitej dotaz - když Supraphon je stejně exotickej jako vinyl z Peru (a já se o to neperu), tak co ty osobně považuješ za neexotický značky, tedy řekněme standard?
exoticky tim je mysleno nebezne v dane lokalite, priklad pro Evropana (mimo UK) bude pressing z Nového Zelandu pripadat exoticky, stejne tak pro obyvatele Nového Zelandu jim asi supraphon pressing bude take velka exotika, Sanozdrejmne ze v dane lokalite domaci producenti nejsou nic exotického. Vyjimka nejake male nakladatelství která vydala male naklady, rychle skončila etc etc
STANDARD deska to pod tim nazvem si ja predstavuji 10" 78rpm desku. a když jsme uz u tich nazvu co to je REFERENCNI DESKA, ja to párkrát slysel /cetl ale nevim co si ma pod tim představit, Lokalita od lokality, komunita od komunity ma často pro jeden a ten samy vyraz/objekt odlisna slova jako ze maj v brne salinu, v praze tramvaj a v popradu elektricku
Referenční - v tomto významu česky mustr
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.p ... referencni
Mě šlo jen o to, jestli ten český Abbey Road je tak bídný, že porovnávat na něm zvuk je blbost, nebo ne. Nechtěl jsem tím mučit desky od Parlaphonu. Který mám notabéne tuším jen dvě.
Mě šlo jen o to, jestli ten český Abbey Road je tak bídný, že porovnávat na něm zvuk je blbost, nebo ne. Nechtěl jsem tím mučit desky od Parlaphonu. Který mám notabéne tuším jen dvě.
diky za vysvetleni,klot píše:Referenční - v tomto významu česky mustr
ja nevim jak dobra/ bidna ta deska je, ja to mel jako teenager todle album a v te době me to pripadalo ze to hralo normalne, ja tu desku nevlastnim a jsem presvedcen ze to není zadna bida , to zase ty desky mely urcity technicky standard/kvalitu
co se tyce tich starych puvodnich 60s vydani , to se znicit neda, ti co si tenkrat ty desky kupovaly to byly v drtive vetsine teenagers 12-17 let a hraly to doma na babicine gramofonu s ocelovou jehlou,v lepsim pripade dostaly k vanocum plastikovy gramofonek s mickey mouse na deklu , ty desky dostaly tenkrat tak za usi ze moderni pristroje co se rozmohly ve vetsine domacnosti na prelomu 1970 tomu uz vic neuskodi, stim bych si hlavu nelamal ,
jestli to chces porovnávat tak to si budes muset opatrit povícero vydani od te jedne a same desky, beatles desky tich vyslo nespocet vydani... to si najdi nejake album co te oslovi ale nevyslo tolikrat, v neposledni rade ty desky to je jen komercni produkt co lisovaly delnici ve fabrice , stat u lisu na to není třeba umet cist a psat tak i ti delnici mely urcity standard coz se zajiste i občas odrazilo na produkci same a kvalita kolisa dle toho jak vozraly ten vecer před tim byly
Pokud vím, tak je to jediná Supraphon deska hodnocená časopisem Rolling Stone v knize 500 nejlepších......
to zni silene napinave, ja jako nemam zadne velke zkusenosti z domácími produkcemi, jen jako prumerny konsument ale z nostalgie občas zajdu do nejakeho obchodu a hodim oko co jake ze je v nabídce , nicmene ja jsem se setkal s ceskoslovenskymi deskami jako VZORKOVE DESKY jenom na 78s a mozna jsem jednou nekde videl nejakou 45s ale nikdy jsem se nesetkal z LP co by byla jak se říká promotional /sample copy, cesky na tech starych deska bylo napsano VZORKOVA DESKA a většinou tyto desky mají jen cernobile etikety. To to album co mas je take s bilocernou etiketou a je na tom napsano VZORKOVA DESKA nebo něco v tom smyslu?? To je totiž presne to co mne bere, ta deska vysla v době kdy ještě nebyla ta normalizace tak rozjeta a leckde ještě sedeli i normalni lidi tak to je docela mozne, proto je asi i kvalitni jak pise lidumil , po roce 74 to uz všude sedeli jen "politicky korektni" a kvalita jako takova tomu odpovídala.klot píše:Referenční - v tomto významu česky mustr
ps jestli vlastnís ty 2 parlophone jak jsou na tom ty hvezdicky tak jednu nalifruj na aukci a mas problem s gramofen a vsim co ktomu je třeba jednou pro vždy vyreseny a ještě zbyde něco na zmrzlinu
Bohužel, žádná vzorková deska - prostě jsem použil normální supraphon desku (Abbey Road) abych porovnáním s tímtéž albem na CD posoudil, jak mi hraje gramofon, nic víc.
Hvězdičky na Parlaphonu? Nevím, neznám. Od Parlaphonu mám Beatles Yellow Submarine a tuším ještě něco. Sice žádná láce ale pochybuju, že by to bylo na zbohatnutí.
Hvězdičky na Parlaphonu? Nevím, neznám. Od Parlaphonu mám Beatles Yellow Submarine a tuším ještě něco. Sice žádná láce ale pochybuju, že by to bylo na zbohatnutí.
dekuji , to je skoda ze to není opravdova promo deska,
promos, demos, test pressings apod srandicky to mne bere,
ty etiketky na tich deskách se proste jak sel cas postupne menily, take byly pro urcity zanr ale i cenove kategorie ruzne barvy apod . toho je silene moc, ty prvni beatles please me to je ještě na te etikete co ma hvezdicky později uz to nebylo, tich je strasne malo,
promos, demos, test pressings apod srandicky to mne bere,
ty etiketky na tich deskách se proste jak sel cas postupne menily, take byly pro urcity zanr ale i cenove kategorie ruzne barvy apod . toho je silene moc, ty prvni beatles please me to je ještě na te etikete co ma hvezdicky později uz to nebylo, tich je strasne malo,
Supraphon Abbey Road nikdy jako "vzorovou - promo - desku" nevydal. A promo desky mají většinou bílé labely na rozdíl od "řádného" vydání. Nevím, jestli hrají líp. Mám nějaké nazareth promo US vydání a Marillion JPN promo, ale "řádné" stejné vydání ke srovnání nemám.
to nevi nikdo ale všichni to milujeme, to kouzlo "white label" promos/demos není jak to hraje ale v tom ze je toho malo, často to ma i svoji historii opredenou myty a vneposledni rade pokud mas u toho i ten promo material co se stim posilal /fotky, plakaty reklamni material a nejaky kecy/ tak mas proste vic haraburdi nez ten co ma to same album ale jen regulerni vydani, jestli to hraje lip/hur koho to zajima,lidumil píše:Supraphon Abbey Road nikdy jako "vzorovou - promo - desku" nevydal. A promo desky mají většinou bílé labely na rozdíl od "řádného" vydání. Nevím, jestli hrají líp. Mám nějaké nazareth promo US vydání a Marillion JPN promo, ale "řádné" stejné vydání ke srovnání nemám.
pro ty co je zajima jak to album hraje pro ty ty gramo spolecnosti/nakladatelsvi vydavaji každý rok ještě lepsi vydani jednou na cd podruhe na vinylu, na pasku na 8track tape a co ja vim co vsecno je , pro každého něco to je to krasne ,
jestli jses z prahy , my bydlime v centru u vaclavaku a chces si to vyzkoušet hjak to zni, tak ja mam tich nazareth US A&M vydani odhaduji tak 40-60, ale nevzpominam si ze bych od nich mel nejake promos, které to album mas na mysli podivam se jestli to mam a vjake verzi, mam i plno 45s ale to mam zabordeleny v skatulich , to sem linej to hrabat LPs není problem. Akorát ja nemam jestli to nevadi zadny ty tesla hifi aparáty ani to project ,ja mam takovy antik pastiky z osmdesátek a obycejny dratky jaste na ty stary jacks, jednou za cas z toho vyzenu pavouky aby se mii chudinky neupekly a to prima funguje, ja jsem moc spokojenylidumil píše:Supraphon Abbey Road nikdy jako "vzorovou - promo - desku" nevydal. A promo desky mají většinou bílé labely na rozdíl od "řádného" vydání. Nevím, jestli hrají líp. Mám nějaké nazareth promo US vydání a Marillion JPN promo, ale "řádné" stejné vydání ke srovnání nemám.