Audio-Technica 95e/440MLb

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio-Technica 95e/440MLb

Příspěvek od LawIAR »

yes, prvý som objednal, posledný dostanem... :D

edit: váhu nekupujem, radšej použijem klasickú do 100g na váženie chmeľu s presnosťou desatiny gramu.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

AT440MLB nainstalovaaaana :) zvuk great oproti tej povodnej sanyo ST-10J. Lepsie stereo dojem a priestor. Casom sa parametre este zlepsia nakolko ma odohrane len 3 hodky :) Vahal som medzi 2M Blue ortofon a touto 440MLB a som rad, ze som sa rozhodol pre AT.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Dávam do pozornosti atypický úchyt, ktorý je takto naopak aj v návode výrobcu. Čo sa týka inštalácie, tie červené káble, ktoré boli súčasťou prenosky som nijak raz nevedel nasekať na konektory, a teda som musel použiť tie, ktoré boli súčasťou headshellu. Veľmi som si zanadával pri inštalácii. Prenoska je nastavená tak ako má byť a dojem je zatiaľ príjemný. Pri vyšších hlasitostiach odhaľuje nedokonalosti platne a prítomnosť mikroskopického prachu. Samozrejme, výšky sú dokonalé a celkovo znie prejav živšie. Vo všetkých pásmach. Dokonca aj basy ožili, čo som nečakal veľmi.

Obrázek

edit: na fotke je akurát ten Forrest Gump, ktorý ma prednedávnom tak očaril.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Ona sa este rozohra si myslim... Tie dodavane kabliky som tiez nepouzil ale pouzil som tie co boli v headshelle.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Ozaj kolko hodin tak potrebuje AT440 na rozohranie?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Ja rozohranie vnímam u audio komponentov skôr ako subjektívne navyknutie na zvuk. Ale na také to pseudo "zarezanie sa" by malo byť 20-30 hodín až až.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Pýtal som sa len pre to, že stále mam pocit absencie nižších kmitočtov teda basov oproti stredom a vyskam. Korekcie su na 0.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Tak čo som čítal na internetoch, táto prenoska sa nepýši práve najzreteľnejšou basovou zložkou. Ja mám kvôli takým repro, aké mám, nastavenú +3 basovú korekciu a nesťažujem sa teda na nedostatok basov. Môžem to jedine porovnať s 95e a pri tejto súčasnej možno objem basov nie je väčší, no ich kontúra je zreteľnejšia a krajšie prezentovaná.

Každopádne môže to byť, samozrejme, len psychoakustika.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Ja som práve teraz pridal tiež troška na basoch a je to lepšie. Samozrejme všetko ostatné je lepšie ako na starej prenoske ST-10J
Ma na basovú zložku vplyv aj nastavenie prenosky?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

O tom by nám tu viac mohol napísať Prospero alebo iný analógový nadšenec. Základ je správne nastaviť úchyt skrutiek prenosky, tak aby prenoska svojim pohybom po platni opisovala správne polkruh, ktorý podľa vlastností a dĺžky ramena opisovať má. Na vinylengine sú na to predlohy. Taktiež na to môže mať vplyv prítlak a nastavená kapacita vo phono pre-ampe? To netuším, hádam. Ale skôr nie.

edit: Akurát mi hrá Good kid, M.A.A.D city od Kendricka Lamara a na nedostatok basov sa isto nemôžem sťažovať.

kutilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kutilka »

LawIAR píše:Dávam do pozornosti atypický úchyt, ktorý je takto naopak aj v návode výrobcu.
Nicméně jde to i naopak, já si to dal hlavičkou nahoru. Matka se vsune do drážky a šroubkem se do ní musím trefit.
Šlo to blbě, ale šlo to.
Jinak na zahraničních fórech jsem se dočetl, že basy časem trochu povylezou.
Já si ale nestěžuju, s mým 80l subwooferem mi vůbec nechybí...

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

kutilka píše:
LawIAR píše:Dávam do pozornosti atypický úchyt, ktorý je takto naopak aj v návode výrobcu.
Nicméně jde to i naopak, já si to dal hlavičkou nahoru. Matka se vsune do drážky a šroubkem se do ní musím trefit.
Šlo to blbě, ale šlo to.
Jinak na zahraničních fórech jsem se dočetl, že basy časem trochu povylezou.
Já si ale nestěžuju, s mým 80l subwooferem mi vůbec nechybí...
Jj, čítal som, ale rozhodol som sa to neriskovať, pretože jeden skúšajúci pri prvom pokuse o takúto inštaláciu rozbil prenosku a musel žiadať na test o novú. :D Podarilo sa mi všetko nastaviť tak ako má byť, tak už je to u mňa relatívne jedno aj tak.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Toto som čítal ze sa to ohra zmenke ten záves a trocha sa zlepšia basy. No uvidíme... zatiaľ som trocha pridal na korekcii a je to dobre. Keď sa to bude zlepšovať tak zase vrátim aj basovú korekciu na 0.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Na vinylengine v diskusii o AT440MLb je link na FLAC nahravku pri 1h a po 20h hrania. Link: https://db.tt/n6qp3W6v
Je tam pocut jasne ukludnenie ostrych vysok a celkove zlepsenie prednesu.
https://www.vinylengine.com/turntable_f ... c&start=45

kutilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kutilka »

Na Vinylengine jsem se dočetl, že zvýšení VTF na 1,6 - 1,75g způsobí nárůst basů a lepší snímavost...

Odpovědět