Audiolab 8000 PPA - phono predzosilovač

Prostor pro milovníky poslechu LP
ron

Audiolab 8000 PPA - phono predzosilovač

Příspěvek od ron »

Audiolab je zaujímavý výrobca s dobrým pomerom cena-výkon a máme tu niekoľko tém o ich vydarenej "digitálnej" produkcii. Nedávno som ale narazil na phono predzosilovač zo stajne Audiolabu - Audiolab 8000 PPA.
Tento model je ešte vyrábaný v Anglicku, predtým ako sa Audiolab dostal pod IAG a jeho produkcia sa začala outsourcovať v Číne.

Obrázek

Obrázek

Špecifikácia
Input levels @ 1kHz 2.2mV MM / 220mV MC10 / 75mV MC30
Input Impedance 47kΩ (100pF nom) MM / 4470Ω (3.3nF nom) MC
Gain (at 1kHz) 38dB MM / 58dB MC10 / 67dB MC30
Maximum input level 140mV MM / 14mV MC10 / 4.7mV MC30
Audio output impedance 50W nominal
Maximum audio output level 11Vrms @ 1kHz
Signal to noise ratio >75dB
Frequency response (±3dB) 0.1Hz - 60kHz MM
0.3Hz - 60kHz MC10
1Hz - 60kHz MC30
THD >0.003% MM / >0.006% MC
Channel Balance ±1dB (1.5db with bandpass filter)
Low-frequency IEC filter -3dB @20Hz, 6db/octave slope

Sice nepredpokladám že by mal niekto z našich končín skúsenosti s týmto kúskom, ale vyzerá zaujímavo. Cena 999 eur, 2 prepínateľné vstupy, voliteľný gain, RIAA/IEC, mono switch.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Audiolab 8000 PPA - phono predzosilovač

Příspěvek od efičák »

Čím lepší phono, především MC !!! tím lepší sbírka. :-)
Pořád čekám, kdy s Micro Seiki objevíš svět vysokého rozlišení.
Je to na dlouho ale až to přijde, MC zůstane.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Kdyz jsem si prohlizel ty fotky, pripadala mi ta krabicka nejak povedoma. Zalistoval jsem proto „v archivu“ a zjistil, ze tenhle phono vlastne az zas tak novy neni.
Nekdy v polovine 90-tych let prisel na trh pod znackou „Camtech“, za tehdy zhruba 2.000 DM. Jeden muj kamarad ho pouzival ve spojeni s Transrotorem „Fat Bob S“ a prenoskou „Denon DL 103R“ a hralo mu to moc dobre. *palec* Koupil si ho hlavne proto, ze tenkrat zamyslel porizeni druheho ramenka a provoz dvou systemu nezavisle na sobe, coz, jak uz jsi psal, tento phono pre umoznuje. (Nakonec z toho ale seslo. :( )
Pozdeji se firma prejmenovala na „TAG McLaren“. Pre dostal pridana dve Step up trafa a symetricke vystupy a jeho cena se temer zdvojnasobila. To uz asi zas tak moc atraktivni nebyl, okolo 4.000 DM byly lepsi.
Ted jsem si precetl testy z roku 2008. Nemecke casopisy jako Audio, Stereoplay a Stereo svorne (coz se zase az tak casto nestava) notuji pochvalne ody.
Trafa a XLR zmizely a cena je opet jako na pocatku! *bravo*
Chvalu sklidil nejen za dobry zvuk, ale take diky moznostem v nastaveni.
Jedinym bodem kritiky byl fakt, ze zatezovaci odpor pro MC prenosky lze nastavit jen do 500 Ohm a “Audio” take trochu zpochybnovalo ucelnost funkce „Mute“. (Tlumeni zvuku pri pokladani jehly na desku.)
Pokud ale zustal zvukove tam, kde jsem ho zazil pred 15-ti lety, je to rozhodne jedna ze serioznich alternativ pro kvalitni objevovani / vychutnani vinylu. *thumbs up*

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Prospero píše:Pre dostal pridana dve Step up trafa a symetricke vystupy a jeho cena se temer zdvojnasobila.
Nejsu si jist univerzalitou step up traf. Dost se psalo u nás i na slovanetu, není to pro každou MC přenosku.
Tak je návrat k aktivnímu zesílení pro mne univerzálnější a sázka na jistotu.¨
Nevím, kdo ze zastoupení značkových přenosek by půjčoval přenosku za desítky tisíc, jestli bude k step up trafu pasovat. :-)

Symetrika určitě, to je pro přenosku asi to nejpřesnější pro delší kabeláž nebo pro přesnější detaily v tichých pasážích. V tom je analog kanón.

Audiolab se mi líbí ta firma je vzkříšená, takže přeji jen dobré.

ron

Příspěvek od ron »

Včerajší večer som strávil nastavovaním Ortofonky MC15 Super II so super fine-line hrotom. Mám k nej zaujímavý magnéziový headshell Sumiko s možnosťou nastavenia azimutu. Výstupné napätie 0.34 mV je už pre môj tube-box se strávitelné. Tube-box začína byť najslabším článkom v mojom analogovom reťazci :-) Stále som sa ale nedostal k výmene operákov a väzobných kondenzátorov a pokus s výmenou elektróniek moc nevyšiel, takže nejaký priestor k zlepšeniu tam ešte je. Ale na low-output MC prenosky to zďaleka nebude ideál. Možno i preto preferujem zvuk mm prenosiek oproti mc, Ortofon VMS 30 s rovnakým hrotom mi hraje subjektívne s lepšou dynamikou a priestorom, o Acutexke ani nehovorím :)

Tento Audionet má všetko čo by som od phona požadoval, možno by to chcelo väčší rozsah nastavenia záťaže a kapacity a na škodu by nebol ani update designu predného panelu po vzore série 8200.

Mať 2 ramienka a prepínať medzi nimi podla chuti, to by som bral.. Moje micro seiki to umožňuje, ale zohnať montážnu zákpadňu pre druhé ramienko je mission impossible..

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

rOn píše: Mať 2 ramienka a prepínať medzi nimi podla chuti, to by som bral.. Moje micro seiki to umožňuje, ale zohnať montážnu zákpadňu pre druhé ramienko je mission impossible..
DD40 a dvě raménka? :shock:
Nemáš nějako fotku?
V principu to umožňuje každý gramofon, ale vyžadovalo by to dost bastlení s hodně nejasným výsledkem. To uchycení raménka vůbec není sranda, základna ketrá se používá u Micro gramofonů umožňující více ramének je sama těžká jako obyčejný kompletní gramofon. Uchycení raménka musí být opravdu pevné.

Jinak přehrávání současně 2 a více systémů na jednom LP a jejich přepínání je moc zajímavé!!!

Sorry za OT

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Když to umožňuje Technics SL1200, tak proč ne MS? *2thumbsup*

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

sostakovic píše:
Jinak přehrávání současně 2 a více systémů na jednom LP a jejich přepínání je moc zajímavé!!!

Sorry za OT
Jako, že jednu desku hoblují současně dvě přenosky? :o :) *thumbs up*

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

vintage píše:Jako, že jednu desku hoblují současně dvě přenosky? :o :) *thumbs up*
Jasně, nepouštěl jsem ti to?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Nejsu si jist univerzalitou step up traf. Dost se psalo u nás i na slovanetu, není to pro každou MC přenosku.
To samozřejmě není pravda,
Je to pouze otázka správného impedančního přizpůsobení.
Tenhle článek to popisuje poměrně detailně http://www.vinylengine.com/step-ups-and ... dges.shtml
Pokud připojíte low out MC na jakékoliv step up trafo a to prásknete do MM vstupu phono předzesilovače, bez dalšího impedančního přizpůsobení, nelze očekávat zázrak.
Samozřejmě je mnohem jednodušší nastavit na phono předzesilovači s aktivním zesílením požadovanou zátěž a zisk pro danou přenosku než se "drbat" se step up trafem. Odtud pramení nesprávný Efičákův závěr, ale ono "drbání" se s step up trafem bývá odměněno lepším zvukem.

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

rOn píše: Pre Micro Seiki DD40 (DD7) sa vyrábali dve montáže, prvá označovaná A-1 pre ramienka s efektívnou vzdialenosťou 220-235mm a druhá špeciálne pre SME mount, u oboch je samotná základňa posuvná takže by si mala poradiť s rôznymi dĺžkami ramienok. DD40 má "prípravu na montáž" zakamuflovanú pod zarážkou plexikrytu. Nejaký čas som sa pokúšal nájsť jednu A-1 k predaju, tuším že sa za posledný rok objavila na eBayi dvakrát aj to bol jeden kus replika. A obe boli k predaju Japan only :|
Díky za info!
To jsem nevěděl, taková montáž by asi šla vyrobit. Originálů asi moc rozšířeno nebude, jak píšeš.

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

pochlubte se, nebyl to někdo z Vás kdo ho koupil a nečekal na dražbu...?
http://www.ebay.de/itm/150938922495?ssP ... 1423.l2649

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

Dobrý den pánové,
Phono předzesilovač Audiolab 8000PPA v černé i stříbrné barvě je u mě skladem. Je i demo kus k poslechu ve studiu.
Hifi Studio Panský dvůr

ron

Příspěvek od ron »

Pavel Diok píše:Dobrý den pánové,
Phono předzesilovač Audiolab 8000PPA v černé i stříbrné barvě je u mě skladem. Je i demo kus k poslechu ve studiu.
Rád si ho niekedy prídem vypočuť. Ani som nečakal, že bude v našich končinách k dispozícii.
Aký je zvyšok analógovej zostavy ku ktorej je zapojený? Môžeš sa podeliť so svojimi skúsenosťami s týmto kúskom?

Pavel Diok
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pavel Diok »

Zbytek řetězce je podle toho co zapojím. Gramofon je Scheu Analog Premier II s přenoskou Miyajima Laboratory Shilabe a buď sestava Leben konec CS-660P a předek LS-100 nebo komplet Audiolab 8200CDQ + monobloky 8200MB. Podle toho i připojené repro, buď WLM z Rakouska, Dynaudia s Audiolabem nebo teď nové repro Contrast Audio. S oběma sestavama to hraje skvěle v rámci ceny předzesilovače 8000PPA.
Hifi Studio Panský dvůr

Odpovědět