Benz Micro ACE + Dynavector 20X2
Benz Micro ACE + Dynavector 20X2
Nazdar kolegové.Co myslíte která je vhodnější pro rockovou muziku? Benzku mám možnost slyšet,ale DV bohužel ne. Gramo PJ Experience s ramenem 9 cc takže lehké.Ještě je ve hře i Ortofon Rondo Bronze,ale o té nevím skoro nic.Jen mi byla doporučena.Po přelouskání internetu (názorů majitelů- ne recenzí) se přikláním spíše k DV.Zkuste napsat své názory a ještě lépe zkušenosti.Mockrát díky.
Re: Benz Micro ACE + Dynavector 20X2
Ještě doplním,že rezonanční kmitočet u DV s mým ramenem je 11 Hz a u Benzky 10 což jsou tedy obě v limitu.Přemýšlel jsem i o levnější AT 150 MLX s hrotem mikro linear,ale ta je pro mě díky poddajnosti chvějky 10 nejspíše nevhodné RK je 12 Hz.
Benzka má borovou chvějku. 
Jo to vím Foxi.Ale spíše co to znamená v praxi?Jak ovlivní výsledný zvuk?Hraju pár let na 2 M Bronze a chci jít výše.Některé přenosky (dle typu hrotu) jsou méně náchylné ke stavu desky a mají menší zkreslení ku středu desky.To nemám vyčteno jen z internetu,ale je to i vlastní zkušenost.Např.stará Denon DL 160 hreje s menším zkreslením než Bronzka.Je fakt,že má i jiný celkový charakter zvuku.
Moc přemýšlím o Benzce,tu mám možnost slyšet i dokonce u mne doma na mých přístrojích a bednách,stačí jen sbalit gramo do auta,naložit vstřícného majitele a přesunout se ke mně.Na druhou stranu jsem slyšel i názory,že Benzka ACE je bez diskuzí skvělá přenoska,ale právě primárně hraje dobře jazz a potom ten rock.Naproti tomu DV 22X2 doporučují právě k rockové a metalové muzice pro její dynamiku a excelentní basy.
Možná se budou někteří znalci řechtat ...vadí mu zkreslení a přitom poslouchá takovou muziku...
to nemůže ani poznat
,ale je to asi tak,že pokud mi jede např.M.Oldfield vše je OK,ale právě u rock.nářezu v některých pasážích kopíruje např.Dickinsův zpěv takový závoj přebuzení,to se stává i u sóla na kytaru ...např. Tím jsem ale dost odbočil od tématu k těmto přenoskám.
Moc přemýšlím o Benzce,tu mám možnost slyšet i dokonce u mne doma na mých přístrojích a bednách,stačí jen sbalit gramo do auta,naložit vstřícného majitele a přesunout se ke mně.Na druhou stranu jsem slyšel i názory,že Benzka ACE je bez diskuzí skvělá přenoska,ale právě primárně hraje dobře jazz a potom ten rock.Naproti tomu DV 22X2 doporučují právě k rockové a metalové muzice pro její dynamiku a excelentní basy.
Možná se budou někteří znalci řechtat ...vadí mu zkreslení a přitom poslouchá takovou muziku...
Hoj,
nechci být za rejpala ale neslyšel jsem LP od Aironů co by
slušně hrálo
opravdu ten zvuk je děs.
Jinak na rock, po vlastní zkušenosti bych šek do Dynavectoru.
Měl jsem DV 10X5 a momentálně jedu Benz Micro Glider S
a do budoucna DV KARAT 17D3
nechci být za rejpala ale neslyšel jsem LP od Aironů co by
slušně hrálo
Jinak na rock, po vlastní zkušenosti bych šek do Dynavectoru.
Měl jsem DV 10X5 a momentálně jedu Benz Micro Glider S
a do budoucna DV KARAT 17D3
Benz Glider má známý,taky poslouchá rock a je spokojený.K těm Maidnům ,např.Piece of mind hraje dobře,ale od 3. skladby Flight of Icarus se právě v refrénu ozývá ten závoj,který přesně kopíruje tóny Dickinsova zpěvu.U další skladby je vše ok dokud nezačne kytarové sólo,pak se vše opakuje.Napsal mi prodejce z ciziny právě,že Benzka ACE i Dynavector jsou obě dobré na můj preferovaný žánr,ale více se přiklání k DV.ACE je spíše více přikloněná k jazzu.Já vím píšu to asi pro některé špatně,ale ti z Vás kdo znají tuto problematiku mne nejspíše chápou.Další je jejich cena,ale tu jsem se rozhodnul akceptovat.Než kupovat levnou přenosku ,za rok další a další a hledat dokud stejně neskončím u této ligy je cesta do finančního pekla.Benzku ACE můžu mít o cca 4000 levněji než DV 20x/2,otázka jestli se oplatí takto ušetřit. No přátelé fakt nevím,nevím.Po Glideru jsem zatím nepátral.V každém případě je to pro mne balík.
Jsu rád, že napsal Tom.
Tom je můj vzor, od Ortofonu přes Sumiko, Dynavector až k BM.
To je přesně ten případ žánrů, jako Dekáč a přenosek slyšel dost. Taky RPM9.2 má stejné rameno PJ 9cc.
Já bych se rozhodl podle toho co se mi za zvuk líbí s ramínkem a phonem.
Když se to netrefí, je kvalitní přenoska k ničemu.
Měl sem na PJ ramínku ClearAudio Sigma MC LO s boronovou chvějkou a líbila se mi, velmi.
Ale když tuto luxusní, ale tehdy dostupnou (20t.) posadil kámoš Dali na SME 3009 na gramcu Transrotor, bylo vymalováno.
Hubu sem měl otevřenou a říkal jsem si něco o házení perel sviním v mém případě.
Opravdu kvalitní MC LO přenoska potřebuje pro plné využití kvality snímání, pořádný držák a ještě lepší phono.
Na PJ bych dal špičkovou MM přenosku s boronovou chvějkou jako ClearAudio, nebo tu Dynavectorku 10x5, ta je MC HO čili nebude tak háklivá. A taky dobře hraje starší desky, má velmi povedený bas.
K Benzce bych dokoupil vintage SME nebo jiné povedené celokovové rameno, nebo skutečný karbon jako je v ramínkách CelarAudio, nikoli plastem zalitá tkanina z uhlíku. Zase je dobré, že PJ je lehčí rameno. Já měl Benz ACE M, se středním výstupním napětí 0,8 mV. Na těžkém unipivotu Kuzma Stogi S to bylo unavené a medové.
Zaskočilo mne, že gramec na racku hrál s MM Ortofonem v pohodě, ale s MC LO ClearAudiem otravně a nervózně. Rack je těžký s slušnýma policema, ale i ty malinké vibrace přenoska snímala a rušivě "přehrála".
Vyhovovala podlaha, což mě přinutilo k přivrtání police na zeď.
MC je něco úplně jiného než dobrá MM. A hlavně když si nerozumí s phonem, je všechno marný, v mlze a nebaví.
Tom je můj vzor a nejlepší gramopřeborník s černým páskem.

Tom je můj vzor, od Ortofonu přes Sumiko, Dynavector až k BM.
To je přesně ten případ žánrů, jako Dekáč a přenosek slyšel dost. Taky RPM9.2 má stejné rameno PJ 9cc.
Já bych se rozhodl podle toho co se mi za zvuk líbí s ramínkem a phonem.
Když se to netrefí, je kvalitní přenoska k ničemu.
Měl sem na PJ ramínku ClearAudio Sigma MC LO s boronovou chvějkou a líbila se mi, velmi.
Ale když tuto luxusní, ale tehdy dostupnou (20t.) posadil kámoš Dali na SME 3009 na gramcu Transrotor, bylo vymalováno.
Hubu sem měl otevřenou a říkal jsem si něco o házení perel sviním v mém případě.
Opravdu kvalitní MC LO přenoska potřebuje pro plné využití kvality snímání, pořádný držák a ještě lepší phono.
Na PJ bych dal špičkovou MM přenosku s boronovou chvějkou jako ClearAudio, nebo tu Dynavectorku 10x5, ta je MC HO čili nebude tak háklivá. A taky dobře hraje starší desky, má velmi povedený bas.
K Benzce bych dokoupil vintage SME nebo jiné povedené celokovové rameno, nebo skutečný karbon jako je v ramínkách CelarAudio, nikoli plastem zalitá tkanina z uhlíku. Zase je dobré, že PJ je lehčí rameno. Já měl Benz ACE M, se středním výstupním napětí 0,8 mV. Na těžkém unipivotu Kuzma Stogi S to bylo unavené a medové.
Zaskočilo mne, že gramec na racku hrál s MM Ortofonem v pohodě, ale s MC LO ClearAudiem otravně a nervózně. Rack je těžký s slušnýma policema, ale i ty malinké vibrace přenoska snímala a rušivě "přehrála".
Vyhovovala podlaha, což mě přinutilo k přivrtání police na zeď.
MC je něco úplně jiného než dobrá MM. A hlavně když si nerozumí s phonem, je všechno marný, v mlze a nebaví.
Tom je můj vzor a nejlepší gramopřeborník s černým páskem.

Čau Efi.Clearaudio MM s borovou chvějkou je nejlevnější Maestro a to za 1200 Doláčů.TDo toho nejdu.Je to nad mé možnosti.Virtuoso,Artist a Performer jsou MM,ale s hliníkovou chvějkou a elyptickými hroty.Po té DV 10x5 jsem taky koukal,ale zase elyptické hrot a chvějka hliník.Je fakt,že Clearaudio Virtuoso mi doporučili v Bielsko Bialej jako přesně vyhovující mým požadavkům.Mám čas a nikam nespěchám,takže když tak se projedu za poslechem někam do světa.
Jak jsem napsal už v předchozím příspěvku snažím se dle tabulek zkombinovat právě raménko a přenosku aby rez.kmitočet byl OK.
Jinak díky Tome za reakci ohledně Tvé zkušenosti.
Jak jsem napsal už v předchozím příspěvku snažím se dle tabulek zkombinovat právě raménko a přenosku aby rez.kmitočet byl OK.
Jinak díky Tome za reakci ohledně Tvé zkušenosti.
Efičáku, netlač na pilu
je pravda, že něco málo mám za sebou ale jsou tady větší
kanóni.
dekači je ještě jedna cesta kterou jsem šel v případě 10x5 a to : retip
momentálně na Ebay -
I've spoken to the UK distributor, the following prices apply
DV17 D3 £639 (new£799)
DV20x2 £455 (£569)
There are also companies that'll retip for reasonable cost.
pokud seženeš jako já cenově zajímavý kus s poškozením tak si zjistit
jaká je cena výměny. Mě to vyšlo velmi slušně a proto jsem si vyzkoušel
10x5 no a když byla možnost Gligeru tak jsem šel dál. Stejně jako Ty,
zaměnit epilep, hrot i chvějku.
Největší změna, min povrchový šum a praskot starých LP ale trochu
menší dynamika - živelnost rockových nahrávek
kanóni.
dekači je ještě jedna cesta kterou jsem šel v případě 10x5 a to : retip
momentálně na Ebay -
I've spoken to the UK distributor, the following prices apply
DV17 D3 £639 (new£799)
DV20x2 £455 (£569)
There are also companies that'll retip for reasonable cost.
pokud seženeš jako já cenově zajímavý kus s poškozením tak si zjistit
jaká je cena výměny. Mě to vyšlo velmi slušně a proto jsem si vyzkoušel
10x5 no a když byla možnost Gligeru tak jsem šel dál. Stejně jako Ty,
zaměnit epilep, hrot i chvějku.
Největší změna, min povrchový šum a praskot starých LP ale trochu
menší dynamika - živelnost rockových nahrávek
U kamaráda jsem několikrát slyšel BM Ace. Rock hrála moc dobře. Měl ji na gramofonu Rega P5 s phonem Clearaudio.
Podle vlastní zkušenosti vím, že Benzka chce trochu vyšší VTA. Potom přestane hrát zahuhlaně.
Podle vlastní zkušenosti vím, že Benzka chce trochu vyšší VTA. Potom přestane hrát zahuhlaně.
Ta Benzka si prý rozumí s PJ gramy a jeho ramínky.Je to odzkoušená kombinace.VTA štelovat u Xperience není problém.Navíc ji můžu slyšet doma na mé aparatuře,sice na jiném gramu a raménku,ale i to dost může napovědět.Dle obrázku má narozdíl od dražšího a samozřejmě lepšího Glidera schovanou chvějku-tím myslím,že nepřesahuje tak jako právě u Glidera,tím se mi zdá méně náchylnější na ulomení nebo jiné poškození.U DV mám takový zvláštní pocit,že by to mohlo být ono,ale nedám jen na ten pocit ,stojí to dost peněz.
vem Aleše a přijeď poslechnout
foxi jsi si tím opravdu jistý, tohle je otevřené fórum a tyto rádoby informace jsou dost
zavádějící, máš ji doma, máš ji delší dobu naposlouchanou ?
Pokud né tak ji kup poslechni a dej " svůj " poslech
rád si jej přečtu
rád si jej přečtu
jakou to MB jsi to slyšel?
Mám doma Benz Micro Wood. Když jsem měl rameno ve vodorovné poloze, zdálo se mi, jak píše Efičák, že zvuk trochu postrádal vzdušnost, když jsem rameno zvedl asi o tři milimetry, zvuk se se mi líbíl podstatně víc.tom píše:foxi jsi si tím opravdu jistý, tohle je otevřené fórum a tyto rádoby informace jsou dost
rád si jej přečtu
Je to třeba vyzkoušet. Nic na tom není. vrátit se to vždy dá. Já mám rameno SME V. S ním je nastavování VTA hračkou.