Clever Clamp

Prostor pro milovníky poslechu LP
hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Re: Clever Clamp

Příspěvek od hi-fi calvus »

lidumil: Pokud by to bylo jako nové, myslím nepoškrábané atd. tak i ano.
Ten celý černý, co je na obrázku toho odkazu.
Cena jaká?

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

lidumile, prosímtě, jakto že píšeš, že jdeš do něj a pak se mě ptáš jestli bych to koupil?
Já bych něco takového hrozně potřeboval, ale chci něco lehkého, co opravdu desku k talíři pořádně přichytí a taky aby se to nevychodilo, prostě aby to plnilo tu funkci když s tím budu zacházet jako v bavlnce, napořád.
Né jako údajně to sklo, nebo plast vypadající jako sklo (clever clamp), ten se časem používáním uvolní, což jsem si i myslel a nyní na netu ověřil.
Taky to musí vypadat a být nové. Ten MICHEL vypadá dobře, někdo už psal, že to má cca 5 let a že je to pořád funkční.
Jen to nikde není k máni, alespoň ne tam, kde bych se to nebál koupit.
Takže pořád váhám co a jak dále. :roll:

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

To jsou 2 různé věci - moje nezávislé rozhodnutí ho koupit a dotaz na Tebe, jestli bys takovouhle věc koupil z bazaru.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Ok, teď už rozumím. ;)
Psal jsem ti e-mail.
Taky jsem narazil podle mě na lepší odkaz k prodejci z e-bay, viz zde: http://translate.google.cz/translate?hl ... 3Dimvnsofd

Ještě jsem zjistil, že existuji dva druhy, jeden jakýsi typ : r který je pro rega gramce, má to mít prostě provedení pro kratší osičku co vyčuhuje nad LP.
Ta druhá je pro minimálně 8mm, což jsem se díval a mě by to mělo sedět (pro-ject Xperience III).
Vypadá to fakt dobře viz zde: http://translate.google.cz/translate?hl ... 3Dimvnsofd

Z toho e-bay by mělo jít o nové zboží, viz popis a ten odkaz co jsem tu hodil má lepší hodnocení toho prodejce než měl ten minulý.
Stejně nevím, ;) Ještě nikdy jsem takto nic neobjednával. :oops:

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

...já ho koupil před lety tady v ČR, v Práglu, ul. Na Příkopech v nějaké pasáži Černá růže nebo tak nějak...je tam malý highend shop. V té době jsem ještě nebyl na ebay, jinak bych ho koupil tam - levnějc. Na tom Michell clampu není co by se mělo časem poškodit nebo vychodit, kleština se utahuje závitem. Není co řešit.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

MPK: Dík za informace, asi to risknu na tom e-bay.
Bude to po prvé, doufám, že ne naposled, co tam budu něco kupovat.

Mám gramec Pro-ject Xpression 3Comfort, ten má tu hřídelku bez závitu, ten michel pokud jsem to dobře pochopil je právě pro mě ideální.
Taky jsem našel informace, že se dělají dva druhy, ten druhý nosí jméno s dovětkem (r) Je pro gramce s menší hřídeli, například údajně rega.
Ta druhá verze, co zajímá mě, je pro gramce s hřídeli od 8mm (myslí se vyčnívající část nad deskou.
Jinak chápu to dobře? Ten fakt, že je to pro můj gramec, tzn. hřídel bez závitu?

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

ano

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

MPK: Prosímtě a jaká je tvoje osobní zkušenost s tím clamp-em MICHEL v praxi, mám na mysli otázky například: Jak moc ten clamp pomáhá srovnání desky během poslechu, myslím desky, která je trochu nebo hodně křivá.
Je poznat prosímtě rozdíl, když jej použiješ a ne u stejné desky, která není super rovná?
Nemyslím na zvuku, ale zda se přenoska pohybuje nahoru a dolů jako to dělá u křivých desek, co se týče zvuku, tak to bude asi spíš diskutabilní co? Prostě nuance.

Omlouvám se za ty opruz dotazy dokola, ale já fakt váhám docela vážně, zda do tohoto clampu investovat.
Lidumil už objednal a slíbil mi, že mi po vyzkoušení napíše dojmy na e-mail. ;)

Kožený slipmat objednám o víkendu. ;)

MPK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od MPK »

zkušenost dobrá, já ho primárně používám na fixaci desky, zvlněné totiž nemám téměř žádné. Ale neumím si představit lepší řešení upnutí desky, které nebude zatěžovat ložisko talíře. Víc už k tomu nebudu dodávat, rozhodni se jak myslíš.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

MPK: děkuji moc, to mi stačí.

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Tak mi ten clamp přišel docela rychle - po zaplacení jsem ho měl doma snad za 3 dny. Funguje bezvadně, vyzkoušel jsem ho dneska trochu víc a zdá se mi, že se zpevnily a zpřesnily basy ale neduní. Počkám ale s větším hodnocením na delší poslechovou zkušenost.

Odpovědět