Debut Carbon + 2MRed = málo basů

Prostor pro milovníky poslechu LP
overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Debut Carbon + 2MRed = málo basů

Příspěvek od overgrounder »

Zdravím všechny,
mám takový dotaz. Používám Project Debut Carbon s vestavěným předzesem plus přenosku Ortofon 2MRed. Oproti jiným zdrojům hudby (CD, streamer...) má tato kombinace suverénně nejméně basů, dotaz tedy zní, co by mohlo být na vině.
Předzes v gramofonu? Dá se odpojit a zkusit to přes externí řešení?
Přenoska? jaká by byla vhodná a samozřejmě ještě adekvátní vůči tomuto gramofonu?
Napadl by ještě někoho jiný důvod?

Zesilovač mám CA 851A, z gramce vede napevno 2xcinch s uzeměním, to je připojeno na šasi zesu.
Díky za radu :-)

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Re: Debut Carbon + 2MRed = málo basů

Příspěvek od jkb4 »

Máš dobře nastavený gramec?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Přesně jak píše jbk4, začni s kontrolou správného nastavení raménka a přenosky. Redka s nedostatkem basů problém rozhodně nemá, stejně jako firemní předzes. Možná nesprávný přítlak, úhel přenosky...?

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Nastaveni prekontroluji a dam vedet, zda doslo ke zmene.
Diky

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Lehce mohou být basy ovlivněny nesprávným VTF a VTA, ale to není nijak dramatické.
Jestliže "londýnské metro" píše, že těch basů je suverénně nejméně, pak by se ještě dalo hledat v nahrávkách a ve správnosti funkce zabudovaného phonopředzesilovače

weiron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od weiron »

Mám podobnou kombinaci debut 3 s vestavěným předzesem + 2M red. A zkutečně to má takové ploché basy. Mě trochu pomohlo když jsem na něj dal kožený slipmat.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

To je zvláštní. Měl jsem Debut III + 2M Red + Phono Box II a basy byly úplně ok, plně srovnatelné s CD. V čem byly obrovské rozdíly, bylo množství basů na jednotlivých deskách. Zvlášť desky českých mainstreamových kapel z 80tých let byly notoricky bez basů (Gott, Zagorová...). Naopak současný výlisky měly v drtivý většině basů dost (namátkou z paměti Leonard Cohen, Depeche Mode, Muse, Dead Can Dance...).

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Ja mám AT95+Pro-Ject Phono Box S a nahrávky Supraphonu hrajú úplne plocho. Žiaden život ani nahor, ani nadol. Nebude to masteringom?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

pokud jiné desky hrají ok, pak asi ano, pokud hrají blbě všechny, pak je závada jinde

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

První suprafoňácké pressy (třeba Meditace, Šípková Růženka, Micro magic Circus, i Město Er, Kuře v hodinkách - hrajou velmi solidně na "komáří" poměry i co se basů týče). Naopak třeba prvotina od Marsyas je plochá jako japonská geisha. Opravdu velmi záleží na pressu. To samé ale platí i u zahraničních pressů. Třeba Kryštof na černé placce zní nesrovnatelně oproti CD.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Vestaveny zakladni predzesilovac neni zrovna extra třída, tj.nic moc. Pak je dost dulezita kvalita kabelu Gramo-Pre, krátký, stineny, nejlépe Ag, ale i dobre vybraná Cu poslouží ok. Z gramofonu mi lezou asi nejlepší basy (i při ně 100% nastaveni).

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Já s gramofonem vůbec nic nedělal, kromě tedy přesunu s jednoho místa na druhé. Basů bylo před tím víc, teď je to celé takové ploché. Nemám čas s tím bohužel laborovat, nastavil jsem znovu přítlak, nic jiného mne nenapadá, že by se mohlo přesunem změnit. Proto jsem se ptal. Předzes je v tom napevno a také RCA kabel se zemnícím vodičem, takže to bez zásahu do vnitřností nelze vyzkoušet, kde je chyba.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

(Ruzne) Vibrace !! Napr. těžká a tuhá skříňka s kihama vs lehký stolek... Budou se lišit na puvodnim a novém místě.

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Dinosaurjr píše:..... nejlépe Ag, ale i dobre vybraná Cu poslouží ok. ......
No možno malilinko mimo probíraný konkrétní problém, ale nedá mi to.
1/ PROČ NEJLÉPE Ag ??? Čím je lepší než Cu.
2/ Jak se pozná DOBŘE VYBRANÁ Cu ??? Chtěl bych dobře vybrat Cu, ale fakt nevím jak na to.
(chutnat, lízat, ohýbat u uší a poslouchat jak to šustí anebo udělat komletní chemickou analýzu složení , tepelného zpracování a obsahu příměsí.... a která bude nejlepší ????)

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Kdysi jsem koupil dvoulinku z nevybrané Cu a už je pěkně zelená. Takže, vybranou Cu, pocínovanou a kvalitní teflon izolaci *thumbs up*

Odpovědět