Dotaz na THORENS TD-124II

Prostor pro milovníky poslechu LP
Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Dotaz na THORENS TD-124II

Příspěvek od Renown »

Tak nevím. Usuzuji, že většina,co zde psala "Překrásný přístroj", ho viděli na vlastní oči. Fotka může hodně zkreslovat. Ovšem mě to připadá jako špatný vtip. Nedokážu si představit, že toto někdo šoupne do systému na poličku, nasvítí to a ve tmě při večerním poslechu je z toho naměko. Ovšem každý je nějaký a možná to tak i je.
Smutné čtení.
Thorens 124 spolu s Garard 401 jsou legendy, které se významně podíleli na zavedení kvalitní reprodukce pro běžné spotřebitele. Byly tu dříve než je převálcovaly japonské gramofony jako třeba Pioneer PL-12 apod..
To je něco jako když se ti líbí třeba Aero 500 a to se mi nezdá jako špatný vtip ani náhodou.

Obrázek

DRVOŠTĚP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRVOŠTĚP »

Souhlasím s Pasulem.A ze vzpomínek i když krásných se žít nedá.To by se zastavil pokrok... :shock:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Obrázek

Ano. Vypadá to jako legenda. To nepochybně. Ale nyní řešíme design že? Tedy doufám. Protože konstrukčně tam bude všechno špatně. Důkazem budiž, že tento typ konstrukce již snad nikdo nepoužívá. A co se týče toho vzhledu, tak ty by jsi tento Garrard 401 umístil do svého systému jako hlavní skvost?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

neřešíme design. Úvodní post je tohle.
Mám možnost koupit tento gramofon. Pohon talíře je přes předlohu mezikolem. Máte někdo zkušenost jaký je odstup hluku ? Je to překrásný retro přístroj, který bych nechtěl nechat jenom jako výstavní kus. Jsou jeho parametry s tímto pohonem a orig. přenoskovým ramínkem ještě použitelné? Děkuji za odpověď.
K tvé otázce. Pokud bych měl ten Garard, rozhodně bych si jej vystavil na velmi čestném místě. Ale v tom tkví asi rozdíl mezi námi dvěma

Tomíček
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomíček »

Pasul - i u mne by to byla ozdoba. Dá se s ním vyhrát i designově, viz:

Obrázek

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Renown píše:neřešíme design. Úvodní post je tohle.
Mám možnost koupit tento gramofon. Pohon talíře je přes předlohu mezikolem. Máte někdo zkušenost jaký je odstup hluku ? Je to překrásný retro přístroj, který bych nechtěl nechat jenom jako výstavní kus. Jsou jeho parametry s tímto pohonem a orig. přenoskovým ramínkem ještě použitelné? Děkuji za odpověď.
K tvé otázce. Pokud bych měl ten Garard, rozhodně bych si jej vystavil na velmi čestném místě. Ale v tom tkví asi rozdíl mezi námi dvěma
Neřešíme design. OK. Funkčně je to tedy starý brak. Nevhodný k použití. I sám Renown tady píše, že by ho vystavil na čestném místě. Ale pouštět ho určitě nebude. Jen mě tam chybí nabídka na jinou značku gramofonu, která je obvyklá po jakémkoli setření jiné značky než...... No ale všechny komunikační cesty nejdou vidět že? Takže je mě jasné, jak toto dopadne.

Tomíček - Moc pěkné. Sen každého DIY nadšence.

Markes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markes »

Skutečně nevím o co vám jde. Nikdo tady netvrdí, TD124 je skvost designu, a že technické parametry jsou srovnatelné se špičkovými gramofony součastnosti. Je hodně opovážlivé tvrdit , že "konstrukčně tam bude všechno špatně". Pochopte, že jsou lidé, kterým se líbi technická historie a fandí jí.
pasul píše:Obrázek

Ano. Vypadá to jako legenda. To nepochybně. Ale nyní řešíme design že? Tedy doufám. Protože konstrukčně tam bude všechno špatně. Důkazem budiž, že tento typ konstrukce již snad nikdo nepoužívá. A co se týče toho vzhledu, tak ty by jsi tento Garrard 401 umístil do svého systému jako hlavní skvost?

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Někdo hold nechápe že existují lidi, nadšenci kteří dají přednost starýmu skvostu s histrorií a duší před namachrovanou novinkou nejlepších parametrů. Když už Renown naťukl ty auta:
Dokážete pochopit, že jsou lidi, kteří by přes menší výkon, "horší" jízdní vlastnosti a menší spolehlivost volili druhý auto?:

1. Audi A7 Cabrio
Obrázek

2. Alfa Romeo Spider
Obrázek

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

jak vidíš, ani tak prostá věc na tomhle fóru některým nedojde a nedojde :(

Markes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markes »

Absolutní souhlas s Vintage a Renown.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Já bych chtěl obě. :)
Sestavy mám taky dvě. :D

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Vintage - Nesmysl. To druhé si pořídí vždycky jen ten, co má i na to první. Takové auto je totiž na běžný provoz zcela nevhodné. Je to jen pro vychloubání před návštěvou a na srazy stejně postižených lidí, kteří vědí o co jde. V hifi platí přesně to samé. Nikdo jiný to totiž neocení. A to je špatně.

Renown - Ale mě všechny souvislosti dochází. Jen tobě se to bohužel nelíbí a taky nehodí do "KRÁMU". Nebo se pletu?

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

pasul píše:Vintage - Nesmysl. To druhé si pořídí vždycky jen ten, co má i na to první. Takové auto je totiž na běžný provoz zcela nevhodné. Je to jen pro vychloubání před návštěvou a na srazy stejně postižených lidí, kteří vědí o co jde. V hifi platí přesně to samé. Nikdo jiný to totiž neocení. A to je špatně.

Renown - Ale mě všechny souvislosti dochází. Jen tobě se to bohužel nelíbí a taky nehodí do "KRÁMU". Nebo se pletu?

Nesouhlasím s tebou ani v jednom bodě, tu Alfu může mít klidně člověk co jezdí běžně ve Fábii. Do běžného provozu je naprosto vhodná, jen to není auto na každodenní dojíždění do práce, ale na víkendové výlety za slunného počasí - „i cesta může být cíl“... Ne všichni mají potřebu vychloubat se, a vůbec, co je mi potom, že to nikdo neocení? I když si myslím, že se lidi spíš budou otáčet za tou alfou jak audinou, ale je mě to naprosto putna. Svést se takovým autem je zážitek a o tom to je ;)
Naposledy upravil(a) vintage dne 20 říj 2010 14:17, celkem upraveno 1 x.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Markes píše:Prozatímní majitel píše, že je tam původní rameno i s hlavičkou a vložkou. Zřejmně se vůbec nevyzná v gramoifonech. Jestli se mně ho podaří koupit, tak zvažuji SME 3009 II. Poraďte-jakou cenu mám nabídnout. Děkuji za rady.
Abych nebyl furt *offtopic*
Zkus popřemýšlet i o variantě SME 3012, je to 12" ramínko! Akorát bude potřeba sehnat novou základnu - buď vyrobit nebo koupit na ebay:
http://cgi.ebay.com/NEW-Thorens-TD-124- ... 5adcda71bc

Obrázek

Markes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markes »

Bohužel Thorense získal movitější kupec. Cena se vyšplhala na 30 000Kč. Ne že bych je nemohl postrádat, ale už se mně to zdálo hodně. Jinak mnohokrá děkuji Vám všem za Váš čas a rady.
Naposledy upravil(a) Markes dne 20 říj 2010 14:28, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět