Dotaz na THORENS TD-124II

Prostor pro milovníky poslechu LP
Markes
Kontaktovat uživatele:

Dotaz na THORENS TD-124II

Příspěvek od Markes »

Mám možnost koupit tento gramofon. Pohon talíře je přes předlohu mezikolem. Máte někdo zkušenost jaký je odstup hluku ? Je to překrásný retro přístroj, který bych nechtěl nechat jenom jako výstavní kus. Jsou jeho parametry s tímto pohonem a orig. přenoskovým ramínkem ještě použitelné? Děkuji za odpověď.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Re: Dotaz na THORENS TD-124II

Příspěvek od vintage »

To je panečku největší analogová legenda *thumbs up* To kupuješ asi jen šasi, ne? Pokud umíš se dřevem, dají se s tím dělat hezký kulibrky:
http://www.theanalogdept.com/thorens_gallery.htm

dát tam nějaký SME rameno, vintage MC přenosku:
Obrázek

a Cesta kolem světa může začít 8-)

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Nikdy jsem neměl možnost kromě výstav tohle slyšet. Už z principu je pohon vloženým kolem nepříliš vhodný, ale ten gramofon je taková legenda a lidé na něj montují tak drahá ramena, že věřím, že to splňuje i poměrně vysoké nároky.
Například SME3009 a na něj Ortofon z řady SPU jak je to na obrázku co sem postnul Vintage. Jednoznačně parádní ....

Markes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markes »

vintage píše:To je panečku největší analogová legenda *thumbs up* To kupuješ asi jen šasi, ne? Pokud umíš se dřevem, dají se s tím dělat hezký kulibrky:
http://www.theanalogdept.com/thorens_gallery.htm

dát tam nějaký SME rameno, vintage MC přenosku:
Obrázek

a Cesta kolem světa může začít 8-)
Ano šasi. Je to můj sen už od klukovských let. Nerad bych měnil rameno kvůli zachování orig. vzhledu. Ale na různých serverech jsem viděl, že je to běžné. Použil bych SHURE V-15II. Mám perfektního truhlře který by mě udělal "sokl" z třešné. Žádná dyha, ale masiv.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

domnívám se, že je lepší opravdu silná MDF a na ni dýha, než masiv.
Co se týká té Shure V15II, to bych taky asi přehodnotil

Markes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markes »

Ano. Přehodnotím. Jakou vložku doporučujete? Ten masiv je takové hrdopyšství.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Pozor dřevo hraje - Vibruje, je vhodný na stavbu hudebních nástrojů, ale ne na reprobedny nebo gramofony! Existují překrásný exotický dýhy... Přenoska Ortofon SPU, hodí se na gramofon jak vzhledem tak zvukem... jaký tam bude ramínko?

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ortofon SPU Classic N - nejlevnější z řady SPU stojí 575,- Euro. A navíc je to MC. Otázka je, jestli má Markus phono pro MC přenosku.
Na tom gramofonu by vypadala lépe než cokoliv jiného, ale pokud by to bylo moc peněz, tak bych tam dal Ortofon MC-3 Turbo.
Nebude vypadat rušivě, pokud to má zůstat retro a bude podstatně lepší než ta Shure V15
Ale jinak je jasnou volbou SPU ...

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Otec měl před třiceti pěti lety jeden z prvních tesláckých hifi gramofonů / asi předchůdce NC 440/ a ten měl taky převod řešen vloženým kolem. Tehdy se mu "pneumatička" na kole ošoupala a začala prokluzovat. Nakonec gramofon skončil mezi harampádím, protože mu nešly seřídit otáčky.
Ta Tesla byla trochu podobná tomuto Thorensovi.

Markes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markes »

Prozatímní majitel píše, že je tam původní rameno i s hlavičkou a vložkou. Zřejmně se vůbec nevyzná v gramoifonech. Jestli se mně ho podaří koupit, tak zvažuji SME 3009 II. Poraďte-jakou cenu mám nabídnout. Děkuji za rady.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Původní rameno, no mě se zdá že oni to prodávali jako šasi bez ramena. Možná se ten Thorens dal sehnat i s nějakým levnějším (setovým) ramenem. Nejčastěji se to ale pak osazovalo právě ramínkem SME! Nemáš fotku? Jinak ty gramofony se prodávají za vcelku dost peněz, pod tisíc Euro to jde málokdy :(

Markes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Markes »

Bohužel fotku nemám. Snad se ten obchod podaří.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidas »

Nádherný stroj!!! Na něm musí krásně znít i ruské častušky :-) Za kolik bývá k mání?

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Tak nevím. Usuzuji, že většina,co zde psala "Překrásný přístroj", ho viděli na vlastní oči. Fotka může hodně zkreslovat. Ovšem mě to připadá jako špatný vtip. Nedokážu si představit, že toto někdo šoupne do systému na poličku, nasvítí to a ve tmě při večerním poslechu je z toho naměko. Ovšem každý je nějaký a možná to tak i je.

Odpovědět