Zdravím příznivce analogu!!!
Prosím o jednu radu.
Mám doma gramec Dual 505 a na něm Redku ortofon. Zvuk velmi pěkný.
Avšak, někdy se stane, že pustím LP a hraje pouze pravý kanál. Přenoska je napojená správně a tady problém není (ikdyž jsem právě tady viděl zádrhel). Přišel jsem na to tak, že jsem zkoušel povytahovat RCA káblíky a zavadil jsem o uzemňující drát, který se uvolnil od uzemňujícího šroubu na síťovém filtru. A hle, najednou hrál i levý kanál. Káblík jsem tam pochopitelně znovu zapojil.
Pokud se to později opakovalo, stačilo pohnout uzemňovacím káblem a zase hrály oba kanály.
Jinými slovy koriguje uzmemňovací kabel s levým kanálem. Popravdě jsem tuto věc nepředpokládal. Jakoby uvnitř gramce byly nějaké zkraty těchto káblíků nebo oxidace. Je to vůbec možné?
Myslíte si, že by pomohlo překáblování?
Můžete mi někdo pomoci v této věci, prosím?
Díky moc!
DUAL 505
Re: DUAL 505
Mam pocit, že ty budeš určite prvy a jediný komu sa Dual sere, takže od miestnych zastancov tychto krasnych historických gramofónov nečakaj žiadne rady
Tu máš ich zoznam.
potrebuji-poradit/dual-cs-415-2-je-to-d ... 14356.html
PS: sorry za offtopic
Tu máš ich zoznam.
potrebuji-poradit/dual-cs-415-2-je-to-d ... 14356.html
PS: sorry za offtopic
Hm...zajímavý...
V každém případě se můj problém jeví tak, že se může stát u jakéhokoliv gramofonu. Proto si nemyslím, že je to specifická vada Duálu.
V každém případě se můj problém jeví tak, že se může stát u jakéhokoliv gramofonu. Proto si nemyslím, že je to specifická vada Duálu.
Podivej, mozne je vsechno. Ja onehda koupil v bazaru za 300kc gramec jako nefunkcni - mne se zdalo, ze mu nic neni, ale bazarnik mne ujistoval, ze proste nevi proc, ale nehraje.
stacilo ale preletovat cinchove kocovky a vsechno slapalo. Nedavno mne zase zlobila propojka mezi kablikama (potreboval jsem si ho prodlouzit). Stacilo trochu vic zmacknout propojku mezi kablikama a zas bylo vse ok. Uz jsem chtel rozebirat novy zesik a kontrolovat phono vstup.
staci nekde blbej dotek a nehraje to. Proste to musis poradne projit (kabliky, konektory, koncovky, spoje...)
stacilo ale preletovat cinchove kocovky a vsechno slapalo. Nedavno mne zase zlobila propojka mezi kablikama (potreboval jsem si ho prodlouzit). Stacilo trochu vic zmacknout propojku mezi kablikama a zas bylo vse ok. Uz jsem chtel rozebirat novy zesik a kontrolovat phono vstup.
staci nekde blbej dotek a nehraje to. Proste to musis poradne projit (kabliky, konektory, koncovky, spoje...)
Cormack: On si jen MB potřeboval blbě rejpnout. Jeho Kuzma by nikdy nemohl mít stuďák, protože je to manuál
.