Gramo-cívkový magnetofon
Re: Gramo-cívkový magnetofon
Osobne by som išiel do Revox B77. Ale ak chceš počúvať master pásky tak pozor na korekcie CCIR alebo NAB. Verzia 9/19 sa robila len v NAB prevedení 19/38 sa robila buď NAB alebo CCIR. Prestavba si vyžaduje výmenu snímacieho a záznamového zosilňovača resp. ich úpravu.
a čo Technics RS1500 ? občas mívá oboji systémy hlav, 1/4 i 1/2 stopé
V tomto stáří jednoznačně Revox B77. Snadná opravitelnost, elektronika z běžně dostupných součástek, mechanické díly bez problému na eBay. Kámen úrazu pouze hlavy.
hlavy B77 ? ano jsou ale...
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... hlavy+B+77
(vždycky jsem chtěl deck Akai GX s hlavama glassferrit 100 000 provozních hodin, no nepovedlo se, dovoz tuzex GX 620 je toho příkladem a je toho důkazem)
https://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R ... hlavy+B+77
(vždycky jsem chtěl deck Akai GX s hlavama glassferrit 100 000 provozních hodin, no nepovedlo se, dovoz tuzex GX 620 je toho příkladem a je toho důkazem)
Otázkou je, zda tzv. nové hlavy jsou skutečně nové. V SRN je pár intenetových obchodů, přes které lze objednat hlavy skutečně nové, ale jejich cena pak přesahuje bazarovou cenu celého přístroje.
Zdravím, mám možnost koupit Akai gx 4000d za cenu okolo 3500 korun, má někdo zkušenost s tímto strojem? Na co si dát při koupi pozor?
je to dekorativní kus, pokud funguje záznam, reprodukce, mechanika a rychloposuvy,
absence hluku pohonu, hlavy nenesou stopy opotřebení tak bych se skrytých závad moc neobával (jsem si jist že bych ukecal i nějakou stovku dolů)
absence hluku pohonu, hlavy nenesou stopy opotřebení tak bych se skrytých závad moc neobával (jsem si jist že bych ukecal i nějakou stovku dolů)
No já bych to chtěl opravdu poslouchat. Ne jenom jako dekoraci.
Tak jsem ho koupil a funguje super. Jsem nadšen. Jelikož nechci dávat za desky 2000 a víc a mám si je kde půjčit, tak ty rarity budu mít prostě na páskách a s tím umím žít.
Tak to máš štěstí, že ti někdo půjčí desky, já bych nepůjčil desku za dva tisíce někomu na gramofon osazený přenoskou za tisíc korun ani náhodou.Ani desku za tři stovky ne.
Mám takový pocit, jestli nás trochu nehoupeš.
Mám takový pocit, jestli nás trochu nehoupeš.
vono je lepší majitele LP navštívit doma a případně nahrát na pásek z jeho aparátu...
není to lehké (slušný cívkáč Sony, ReVoX, Akai má 15-20 kg) ale, nejsi pak podezřelý
z poškození nosiče
(to se praktikovalo již dříve když pořádný gramec doma byla celkem vzácnost)
není to lehké (slušný cívkáč Sony, ReVoX, Akai má 15-20 kg) ale, nejsi pak podezřelý
z poškození nosiče
(to se praktikovalo již dříve když pořádný gramec doma byla celkem vzácnost)
Ano,takto jsem jezdil v polovině sedmdesátých let do Prahy za kamarádem s dvacetikilovým kotoučákem a ani mně nenapadlo mu říkat ať mi půjčí desky, že bych si je stočil doma.
Proto mne to tak udivilo,ze někdo někomu půjčí desky, navíc jak píše rarity.
Nedovedu si zkrátka představit,půjčit někomu,kdo má na gramofonu přenosku s kulovým hrotem za sedm stovek například první vydání Atomic Rooster v americké verzi.
Z toho mne teda jímá hrůza,jen si to představím.
Proto mne to tak udivilo,ze někdo někomu půjčí desky, navíc jak píše rarity.
Nedovedu si zkrátka představit,půjčit někomu,kdo má na gramofonu přenosku s kulovým hrotem za sedm stovek například první vydání Atomic Rooster v americké verzi.
Z toho mne teda jímá hrůza,jen si to představím.
...a jelo se nahrávat, pokud měl doma přiměřený magič stačilo vzít do kabely špulku pásku záznam pořízen na Tesla a Unitra se celkem snášel, lepší stroj měl málokdo
nahrávky z Uher de luxe na Tesla B113 ohýbaly ručky VU měřáků - to nikdo nepamatuje
nahrávky z Uher de luxe na Tesla B113 ohýbaly ručky VU měřáků - to nikdo nepamatuje