Gramo-cívkový magnetofon

Prostor pro milovníky poslechu LP
gotzila
Kontaktovat uživatele:

Gramo-cívkový magnetofon

Příspěvek od gotzila »

Panové chtěl bych se zeptat mám gramo a uvažuji,že bych si koupil cívkový magnetofon např AKAI a natáčel jsi LP na něj a i třeba rock a blues z rádia. Co vy na to? Jaká bude kvalita zvuku na pásce s LP a třeba s rádia? A protože nejsem milionář a bohužel nikdy nebudu,co se týče cívkového magnetofonu,cenu bych viděl okolo 5000 kč. Nevím zda máte nějaké zkušenosti,ale rád bych slyšel Váš názor.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gramo-cívkový magnetofon

Příspěvek od lechos »

Kvalita bude velmi dobrá a plně srovnatelná s originálem pokud je cívkový deck správně seřízen, páska jakostní (například Maxell UD) a rýchlost posuvu 19.05 cm/s. Pro nejvyšší nároky půlstopý záznam, čtvrtstopý je kompromisem jakost : provozní náklady. Jaký cívkač to bude ? U nás se před mnoha léty prodával v Tuzexu AKAI GX-620, tenkrát dost vysoký standart, skloferritové hlavy velmi dlouhé životnosti, v domácích podmínkách prakticky navěky. Nabídka starších strojů je pestrá, Philips N-7150, ReVoX A 700, Grundig TS-1000, SONY TC-378, 399...Kde ovšem dnes obstarat kvalitní pásky ? Doporučuji obrátit se na www.vintageaudio.cz Mladá Boleslav, zatím dodává zcela nové pásky RMG International (Holland) na všech rozměrech cívek vč.poloprofi 265 mm.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

Možná, že problém nebude nikde jinde, než v tom, co leze za hrůzu ze všech současných rozhlasových stanic. Neposlouchatelní jinde, než v autě a to s velkým sebezapřením. Obsahově, ale hlavně zvukově. Nikod dnes nerespektuje žádné normy, vše modulováno přes limit, zkreslení jako prase, dynamika nulová, a - bojím se nejvíc . daový tok z MP3 na úrovni naprostého minima.
Dle mě je rozhlas dnes na hifi odepsané medium.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Díval jsem se na inzeráty a volal jsem jednomu prodávajícímu,který prodával AKAI X201 za 4800kč a ten mi doporučil kupovat cívkový magnetofon jen AKAI,REVOX,PIONNER, ostatní ne,prý nejsou moc kvalitní. Moc se v tom nevyznám. A co TEAC,na aukru jeden je? A co se týče cívkových magnetofonů AKAI,jak jsem psal je tam X201-4800KČ,400DC-4400KČ, X1800SD-3800KČ, a TEAC na Aukru 6800KČ. A ješte jeden dotaz mám,chtěl bych cívkáč bez vlastního zesilovače abych ho mohl zapojit do mého dual-mono zesilovače GOLDENOTE. Jaký je podle Vás s vybraných magnetofonů lepší? Děkuji za odpověď.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Pokud nejsi sběratel vintage, tak bych takovýto nákup pořádně uvážil. Předpokládám z tvého příspěvku, že gramofon už vlastníš, tak proč neposloucháš desky z gramofonu přímo? Raději bych ty peníze investoval do nákupu desek. Nahrávat z rádia opravdu nemůže poskytnout kvalitní záznam.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

U mě musí něco hrát,kromě televize,musím mít hudební kulisu a i když pomlováte rádio,hraje od rána do večera. Mám samozřejmě i gramofon a i jej si ho pouštím,ale kdybych si koupil kotoučový magnetofon např AKAI,mohl bych si nahrát desky i od kamaráda a ta představa,že by magnetofon hral dost dlouho a u grama musím stále otáčet desku,vyměňovat desky atd. Ale je vidět,že kotoučové magnetofony na tomto foru nefrčí.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Magnetofon cívkáč je spíš dekorace, sběratelská rarita a ozdoba, jako zvuková kulisa vystačí jakékoli rádio z rozsahem FM.
I cívky s páskem se musí sem-tam otáčet, běžná "18" 730 m přehraje za 2 hodiny pokud běží na rýchlost 9.52 cm/s.

feco64
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feco64 »

Pridám svoj názor :
Nedávno som sa stal šťastným majiteľom kotúčového mgf. Revox B77 a moje rozhodnutie ani trochu neľutujem práve naopak, vždy si ho z radosťou pustím. Tiež som si ho kúpil za takým účelom ako spomínaš v Tvojom príspevku, ako " kulisu "a nahrávamie požičaných LP. Aj keď nepopieram že sa mi páči vintage. je jasné že od starších kúskov nemôžeme čakať hájend a treba počítať s šumom pásky a pod ale to k tomu patrí. Ja som Revoxa dal prekontrolovať a odborne nastaviť. Ten pán čo mi ho nastavoval mi nahral pár LP na kotúč.pás. Keď som si to doma pustil tak som bol prekvapený zvukom bol naozaj super...to som nečakal hneď som mu telefonoval na akom prístroji nahrával a on že na mojom Revoxe !!!
Takže za mňa...kľudne choď do kotúčáka no musíš počítať z ďalšou investíciou pásky, / ja kupujem RMG, mám niečo aj z ebay no je to risk sám som sa presvedčil / poprípade servis, MAB adaptéry / aj keď nemusia byť /.
Môj tip Revox A 77, náhradné diely sa dajú aj dnes bez problémov zohnať.
Ak si to nečítal tak si to pozri :

Kód: Vybrat vše

http://www.tommm.cz/index.htm
dávam: *2thumbsup*

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Pánové,jak jsem se dozvěděl s anlogového fora koupil jsem si gramofon a dozvěděl jsem se o gramci a deskách hodně informací ,jsem vděčen. Ale nyní bych si chtěl koupit kotoučový magnetofon a žádám o radu. Mám kamaráda,který mě slíbil kotoučák Tesla115,musí ho opravit,má jich doma asi 15 druhů,samé nefunkční a samé Tesly. Tento magnetofon má svorky DIN a já na zesolovači cinch,vím asi by to nebyl problém přeinstalovat,ale ne na kotočáku, na jedné straně DIN a na druhé straně kabelu cinch,ale byly to slabé kabely a já používám silnější,což by byl problém.A ještě jedna věc. Ať si koupím jakýkoliv kotoučový magnetofon,buď od kamaráda Teslu,slíbil ji zadarmo,ale kdový jestli,nebo si koupím kotoučový magnetofon Akai,Revox jak psal feco64 měl by mít vlastní zesilovač?
Jak jsem psal mám zesilavač puristický Goldenote 1 Signature a nevím jak by se tam zapojoval magnetofon s vlastním zesilovačem a proto se ptám není lepší magnetofon bez vlastního zesilovače? Prosín o vysvětlení. Mám takový dojem, že zesilovače v magnetofonu,prostě to není ono, jako můj Godenote.
I když se tu řeší problémy s gramofonem,snad mi někdo odpoví.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

gotzila
Zvuk z gramofonu nahraný na slušný kotouč se mi vždy líbil. Překonat lenost k sběru apouštění LP mi trvalo desítky let. Teď sjíždím Milese Davise Skicy ze Španělska, je to mimořádné...

Signálový kabel může vyrobit kamarád. A pěkně tlustý co používáš. :-)
Z jedné strany pětikolík, a druhé cinch do italského integráče.

Ten pětikolík zapoj do signálového vývodu z kotoučáku a vlastní zesilovač kotouče tě zajímat nemusí...

Jestli dá kámoš kotouč Tesla B115 do pucu, vem ho, to je kvalitní mašina. Naopak, jeho obvody jeho zesilovače dodají takové to vintage příjemné zkreslení.

Obrázek
Furt mám v úložném prostoru válendy B-730. Ale místo v racku už není.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Děkuji eficáku. Aspoň jeden mi zatím odpověděl a skusím zlomit svého kamaráda zda to myslel vážně s tím magnetofonem. Jinak jestli ano, domluvil bych se na kabelech DIN- Cinch. Jinak moc děkuji za odpověď.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Tak jsem koupil kotoučový magnetofon( eficáku,mám bohužel takového kamaráda,který mě slíbil B115, ale bohužel skutek utek,tak dlouho se vymlouval a přitom jich má tolik),že jsem si koupil Akai 400DSmkII. Už má cinch i 5 kolík,tak nebudu redukci potřebovat ,ale chtěl jsem se zeptat magnetofon nemá pouzdro na rychlost pásku 19.Je to takové pouzdro na trnu,přes který vede paska a pokud tam pouzdro není nelze přehrávat na rychlost 19. Dalo by se vyrobit,ale nemám venkovní průměr pouzdra a matici,která pouzdro drží. Nemohl by někdo kdo má podobný magnetofon změřit přůměr a matici. Moc bych mu poděkoval.

gotzila
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gotzila »

Lidumile,to není ono,jeto mezi tím. To znamemená je tam takový trn a na něm je pouzdro,které je vyrobené asi s hliníku a na něm je šroubek aby držel pouzdro na trnu a má to vliv na otáčky magnetofonu. Když tam pouzdro není jsou otáčky 9 a když tam pouzdo je otáčky 19cm/s. Jak jsem psal je to mezi tím. Chěl bych to dát foto na tuto složku,ale mě to nejde.

Luki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luki »

gotzila píše:Lidumile,to není ono,jeto mezi tím. To znamemená je tam takový trn a na něm je pouzdro,které je vyrobené asi s hliníku a na něm je šroubek aby držel pouzdro na trnu a má to vliv na otáčky magnetofonu. Když tam pouzdro není jsou otáčky 9 a když tam pouzdo je otáčky 19cm/s. Jak jsem psal je to mezi tím. Chěl bych to dát foto na tuto složku,ale mě to nejde.
vyfot ten bazmek poradne ze vsech stran a posli mi fotky do SZ nebo mailem, dam to na forum.

Luki

Odpovědět