Gramofon - Direct Drive pre zaciatok

Prostor pro milovníky poslechu LP
ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Gramofon - Direct Drive pre zaciatok

Příspěvek od ivanb_cko »

to lechos: vůbec nechápu tvou potřebu rýpat?!

Zavírání krytu při přehrávání není nutnost a je na každém zda si jej zavře nebo ne - na kvalitu přehrávání nemá vliv.

Houpání raménka téměř vždy alespoň minimální je, to je pravda.

Pokud máš gramofon, který má automatické vypnutí po skončení přehrávání, tak Ti cvakne - třeba já takový gramofon nemám a zcela mi to vyhovuje.

SL-1200/1210 je skvělý gramofon v mnoha ohledech a žádná Tesla se mu opravdu nemůže rovnat a navíc pravděpodobně přežije spoustu z nás!

Jo a pokud nevíš nic o DJ-ingu, tak bych se nepouštěl do posmívání se - je to trapné.

boxer

Příspěvek od boxer »

Zavírání krytu při přehrávání není nutnost a je na každém zda si jej zavře nebo ne - na kvalitu přehrávání nemá vliv.

Ten kdo toto napíše, tak asi nikdy neposuzoval jak je to slyšet.

Jsou tři možnosti.

Dekl nechat otevřený,zavřený, sundat.

Kdo to kdy zkusil, tak ví, která jedna možnost je ta špatná a dost slyšitelně.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

lechos píše:Otevřený za provozu kryt je stejná pitomost jako jízda po dálnici na těžké motorce s přílbou frajersky zavěšenou na řidítkách...
Kryt je na to, aby se ti na citlive casti gramofonu neprasilo v klidovem stavu. 33,1/3 otacek snad opravdu s 6-ti a vice tisici otacek srovnavat nemozno. Nebo se ti snad uz nekdy stalo, ze ti pri poslechu hudby uvizla mezi zuby moucha? :D
ivanb_cko píše:- na kvalitu přehrávání nemá vliv.
Jak pise boxer, o tomhle tvrzeni se da s uspechem pochybovat.
Pri zavrenem krytu vznika jeho chvenim efekt zvany “mikrofonie”, nebo i zpetna vazba, coz je nekdy nepatrne, jindy ale velmi zretelne, slyset. V kazdem pripade je to pro vysledny zvuk negativni a nezadouci.
ivanb_cko píše:Houpání raménka téměř vždy alespoň minimální je, to je pravda.
Dobra, u lehce zvlnenych desek se obcas stava, ze se ramenko mííírne pohupuje, u rovnych (a tech mam vetsinu) ale jehla brazdi drazku jako orel oblohu. Pokud se ramenko pohupuje pokazde, lze se domnivat, ze je neco spatne. Bud na lozisku talire, nebo v ulozeni samotneho ramenka.
ivanb_cko píše:Pokud máš gramofon, který má automatické vypnutí po skončení přehrávání, tak Ti cvakne -....
Ale...dobry a spravne serizeny automat neni temer slyset…alespon ne rusive.
tot ma zkusenost.
:roll:
Naposledy upravil(a) Prospero dne 09 lis 2013 17:09, celkem upraveno 1 x.

vintage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vintage »

Otevřený kryt=dokonalý lapač vibrací *2thumbsup*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Optimalni to samozrejme take neni, vse je ale lepsi nez kryt zavreny...
Nejlepsi je rozhodne sundat ho uplne, u nekterych gramofonu ovsem nelze a potom tvrdim...nezavirat! *taktone*
;)

boxer

Příspěvek od boxer »

Právě že otevřený kryt se chová jako reproduktor a nachytané frekvence zesiluje.

Takže ano, nejlépe sundat. Ale lépe zavřený než otevřený.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

No ja nevim, uz je to nejaky patek nazpet, co jsem mel posledni gramec s "pevnym" deklem, vazny problem byl ale opravdu jen pri zavrenem.
Cestne pionyrske... :lol:

Ono take zalezi na tom, kde ten gramec stoji. Pokud je "pod primou palbou" reproduktoru, potom nezbyva nez ten kryt ulomit! :mrgreen:

sureshot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sureshot »

bavime sa o skutocnom mikrosvete takze pre uplnost a presnost zvuku moze byt vsetko neziaduci vplyv

Obrázek

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Kryt gramofonu...nejenže chrání desku ale co zejména: eliminuje mikrofoničnost přenosky a zpětnou akustickou vazbu když bubny víří, basy duní, kytara řeže a vokál ječí...that´s heavymetal !

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

Nakolko je počutelný rozdiel pri otvorenom a zatvorenom kryte sa neodvažujem robiť nejaké súdy. Osobne som si na mojej aparatúre žiadny počutelný rozdiel nevšimol, ale to môže byť aj tým že som po ňom nepátral. Zatial ma to ani nenapadlo porovnávať. Zatváram/nechávam otvorený podla momentálnej nálady, osvetlenia v miestnosti, náhody, zábudlivosti a neviem ešte akých vplyvov.
Minule som si tak spokojne polodriemal pri nejakej LP a zrejme som nezanechal dostatočne velký uhol medi otvoreným krytom a gramcom, lebo niekde uprostred strany znenazdajky zvíťazila gravitácia a inkfarkt prešiel zrejme iba tesne okolo mňa ako som sa zlakol. Teraz si už dávam väčší pozor.

JV
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od JV »

vintage píše:
sureshot píše:Ta zostava co si poslal je podla mna OK a aj za dobru cenu.
Ahoj, pokud to chceš hlavně na gramofon, tak vybírej zesík s dobrým phonem. Dělený zesilovač do určité cenové kategorie je vždy kompromis, ten Technics co tu kdo postl nebude asi žádná sláva (už to, že je to cely z plastu)... Spíš bych to viděl na integráč. Mrkni na Luxmana, Accuphase, Denon, Sony má taky dobrý integráče se slušným phonem. Luxmanovi phona jsou však referenční. Dá se sehnat řada L400 nebo L500 za velmi slušné peníze :-)
Nebo pak i tento dělenec, měl jsem kdysi doma a to phono bylo naporsto skvělé:
http://www.thevintageknob.org/luxman-M-02.html
Když už by to musel být dělený technics, tak alespoň Technics SE-A5 s SU-A6 Mk2.
Ten plasťák som sem hodil ja. No neviem - posudzovať výrobok podla toho či je z plastu....
Bavíme sa tu o kategórii "neuvedený cenový strop" u človeka ktorého nároky a skúsenosti nepoznáme.
Takže ano, dajú sa poradiť aj tie Technics SE-A5 s SU-A6 Mk2 za už asi trochu iné peniaze, ktoré budú určite lepšie. Ten technics som dal ako príklad čisto z dôvodu estetického (značkového) zladenia zostavy a toho čo je momentálne na Bazoši v ponuke. A aj na základe toho že mi na chalupe prekvapivo dobre hrá asi (predpokladám) 30 ročný integráč tejto značky (možno preto že je z plechu? :lol: ) a možno mylne predpokladám že delenec novšej konštrukcie by zrejme mal byť lepší. Neviem, nepočul som, nemám to ako porovnať.
Tebou vymenované integráče Luxman a spol. to je tiež pekná frajerina. Ale za predpokladu že nebude kupovať nový, tak tie čo sú v ponuke v našich inzertných portáloch mi pripadajú byť dosť pofiderného pôvodu a ktovie v akom sú stave. Nehovoriac o tom že čo som pozeral staršie Luxmany, tak tie boli bez dialkového ovládanie. Neviem nakolko ho tazatel vyžaduje, ale ja by som asi už zosík bez dialkového nekupoval.
Možno by som do tvojho zoznamu značiek pridal aj Yamahu - teraz neviem kde, ale niekto velmi chválil nejaký predzilovač tejto značky a jeho phono. Možno by niečo bližšie vedel Efičák.

efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od efičák »

Kód: Vybrat vše

Možno by som do tvojho zoznamu značiek pridal aj Yamahu - teraz neviem kde, ale niekto velmi chválil nejaký predzilovač tejto značky a jeho phono. Možno by niečo bližšie vedel Efičák.[/quote]

To Patmann má předek Yamahu C4 a chválí ji moc!

Ale do začátku bych pochválil Phono box S.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Asi myslíš tohle: http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... 3&p=109915

Také jsem po něm pokukoval a jeden mi unikl o fous :?

...efi mě předběhl o minutku...ano ten.

Nakonec jsem si objednal přímo předzesilovač pro gramo - Omtec Antares, ale po korekčních preampech pořád pokukuju. Některé horší nahrávky potřebují probarvit :oops:

ivanb_cko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od ivanb_cko »

tady o vlku a na Aukru se objevilo...http://aukro.cz/yamaha-m4-koncovy-zesil ... 73529.html ;)

Jinak já si zatím nevšiml rozdílu mezi otevřeným a zavřeným krytem při přehrávání a nejsem si jistý, že bych měl potřebu toto vůbec řešit! Ale nebudu brát jiným teorie rozdílu mezi jedním či druhým... Každopádně můj gramofon je v naprosto perfektní kondici a prošel celkovou generálkou před asi půl rokem, takže houpání raménka je pouze u lehce zvlněných desek ;)

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Taky kryt nějak extra neřeším. Nebo lépe řečeno neslyším rozdíl mezi sundaným krytem a zavřeným krytem. Nechat kryt otevřený (ať už při přehrávání nebo jen tak) mě popravdě nikdy nenapadlo z praktických důvodů. Máme doma malou, gramofon má po ruce a otevřený ji nesmírně láká (no jo je po mě no :mrgreen: ). A znáte to, jen chvilku se zasníte (nebo položíte víčka) a neštěstí je na spadnutí.
Jinak zvlněné desky mám dvě (viditelně). 1.Lucii a 1.Collegium musicum (ta je spíše do mísy a sere mě víc i když mám mám ještě další :roll: )

Odpovědět