GZ loděnice

Prostor pro milovníky poslechu LP
samcus
Kontaktovat uživatele:

GZ loděnice

Příspěvek od samcus »

Na amerických stránkách Analog Planet (odnož Stereophile) uvadějí že české Gramofonové Závody Loděnice v loňském roce vylisovali 7 milionů vinylů *2thumbsup*
http://www.analogplanet.com/content/gz- ... -last-year
+ diskuze o kvalitě .

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: GZ loděnice

Příspěvek od lechos »

Ano, četl jsem i u nás, vinyly na tuny...víš, říkám tomu a momentary lapse of reason
http://www.novinky.cz/domaci/312145-nej ... -svet.html
ještě tak obnovit výrobu černobílých TV obrazovek a elektronkových magnetofonů Tesla Sonet mono...konstrukční plány, návody máme, bude práce pro lidi.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Lechos: doufám, že jsi zaznamenal i ohlasy k příspěvkům lidí, kteří nedokáží pochopit oblíbenost vinylu.

Jinak se musím připojit ke kritice mizerné kvality výlisků z GZ Loděnice *thumbs down*

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Mám pár nových československých LP, které byly vylisovány v Loděnicích. Kvalita horší, než za bolševika. Mám takový dojem, že nekvalitní zahraniční výlisky byly stvořeny právě tam. :(

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Hmm tak to mě jen utvrzuje v tom, abych raději sháněl stará vydání po aukrech apod. :( Mám doma pár zánovních LP sice nevím odkuď jsou, ale z kvality nějak unešen nejsem *headbang* Za cenu nového vinylu sem schopen si pořídit klidně i 5ks bazarových z let minulých se skoro zánovním stavem :P

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Hans1983 píše:Hmm tak to mě jen utvrzuje v tom, abych raději sháněl stará vydání po aukrech apod. :( Mám doma pár zánovních LP sice nevím odkuď jsou, ale z kvality nějak unešen nejsem *headbang* Za cenu nového vinylu sem schopen si pořídit klidně i 5ks bazarových z let minulých se skoro zánovním stavem :P

Mám doma několik nově lisovaných vinylů - Springsteen, Smith, Dave Matthews, ELP, DCD, Cocteau Twins - jejichž kvalita je výrazně rozdílná. No a pak docela hodně vinylů starých, mnohdy i první presy, MFSL a japonské a kvalita je poněkud jinde, i když ani to neplatí absolutně. Nicméně zkušenost mám takovou, že nová vydání ve většině případů nedosahují kvalit vydání původních. Jen ceny původních vydání v dobrém stavu se cenám nově lisovaných poněkud blíží.

Hans1983
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Hans1983 »

Tak mám snad stěstí nebo sem se nikdy nezaměřil na nějakou raritku, mě se daří kupovat bazarové kusy v dobrém stavu v průměru někde okolo 100,-. A dost často se zadaří i za míň podle toho o jakou muziku se jedná.

magy1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od magy1 »

Lp sa daju krasne zohnat stare v dobrom stave najprv musia vsetci pochopit ze musia vyrabat tie vynily z magnetofonovych povodnych pasiek a nie s CD prehravaca
hadam sa to podari a doba nam vrati skvostne nahravky v analogovej kvalite horsie je to s novou muzikou nahravacie studia su vsetky poprerabane na digital to je konecna
ZA STO ROKOV BUDE STAT STARA PLATNA V DOBROM STAVE MAJLAND

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Za 100 rokov tu my nebudeme. :mrgreen:

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

vlado222 píše:Za 100 rokov tu my nebudeme. :mrgreen:
Ale zůstanou po nás pálenice CD-R a budou stále fungovat, pokud ovšem o značku Verbatim media půjde. Odhadem 100 let, tento článek nebo studii mám, mohu zveřejnit zájem-li bude.

vlado222

Příspěvek od vlado222 »

Či tu pálenice CD-R Verbatin ostanú aj po sto rokoch nie je isté. Myslím že ich určite :mrgreen: prežijú domáce pálenice alkoholu.

hidefan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hidefan »

Pokud si pamatuji, tak zvuková kvalita čs LP z produkce tehdejšího Suprafonu a slovenského Opusu byla mizerná.Poddeková dynamika,šum a neklid v drážce.Výlisky značek jako Warner Brothers,Virgin,Capitol,CBS to bylo jiné kafe a pro fajnšmekry třeby 20 US dolarové direckt to disk výlisky,které možnosti reprodukce z vinylu posouvaly ještě dál.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Ještě značku Panton bych připomenul, rovněž ČSSR, na tom nosiči mám M.Efekt - Svět hledačů, sk.Impuls (1977) či Karel Kryl - Bratříčku, již porevoluční reedice a další. No a co se jakosti výlisků týče, uvědomte si že málokdo v 70-80 letech min.století měl doma gramofon vyšší třídy s magnetodynamickou přenoskou, byly jednoduše drahé a dovoz prakticky neexistoval, leda Tuzex pro držitele cizích valut a poukázek, 80 % brusičů vinylů to byly Tesla piezo HC 07, HC 12, HC 13, HC 14...kde to nevadilo, některé hrají dodnes.

TJK
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od TJK »

Hidefan: Ono jak se to veme. Pokud s bavíme o originálech z ranných let (B.Effect - Meditace, Nová Syntéza, Framus - Město ER, Collegium Musicum), ty byly velmi solidní (pokud natrefíte na minimálně hraný nosič tak jsou lahodou i po víc jak 40 letech). Samozřejmě je těžko srovnat protože se jinde než tady nevydali. Naopak licenční tituly vydané Suprafonem nebo ještě hůř Opusem, tady je to podstatně horší. To je možná skoro lepší pořídit výlisek z jiných komunistických zemí (Bulharsko, Jugoslávie).

Odpovědět