Newkeny:
Tvůj názor s Ifi respektuji. Já si to ale nemyslím. I v té recenzi se to píše, že oproti dražším předzesilovačům ztrácí v detailech. Být tebou tak si časem zkusím půjčit na test z bazaru AD-50ku. Dá se pořídit kolem 16-18tisíc. A když si započteš že nepotřebuješ další sadu kabelů a nějaký lepší lineární zdroj. Tak to není drahé řešení. A zvukem co sem porovnával je to kategorie 50 tisícových předzesilovačů.
Přenosky:
Ani jednu z tvých typů jsem neměl. Nějaké MC AT co jsem slyšel bych charakterizoval jako velmi klidné, rytmické, zaměřené hlavně na středy a opatrný bas. Dále se snahou se přiblížit co nejvíce realitě. Takže tak trochu zvuk připomínající Marantz.
Sumiko by zase mělo být více barevné a hutné. A bude mít zvukem blíže k Zyx, Grado, Benz Micro.. Excalibur vůbec neznám.
Asi by bylo lepší si první určit jaké desky posloucháš (žánr, nevé/staré, audiofilní 45ot.) a podle toho by bylo dobré vybrat přenosku. Protože některé více vynikají u nových desek a naopak. Pro ty 45ky to zase chce koukat na snímavost (Tracking ability) kdy 60μm je málo a bude se stávat že v dynamických pasážích to přenoska neustojí a zahraje to zkresleně.
Nakonec rameno. To je tedy čistě ve střední váze. 13.5g je tedy univerzální na vše. Dá se headshellem přizpůsobit ke všemu. A ještě délka 10" za mě vynikající volba