jak dostat z gramofonu co nejvíc?

Prostor pro milovníky poslechu LP
ayman
Kontaktovat uživatele:

jak dostat z gramofonu co nejvíc?

Příspěvek od ayman »

Zdravím, potřeboval bych prosím poradit, zakoupil jsem gramofon Pro Ject Debut Carbon s přenoskou OM 10. Zapojeno mám na zesilovač Onkyo TX-8020 s vlastním phono vstupem. Při poslechu mám hlasitost na stupnici 0-79 cca kolem 50 (běžně cd, tv,ituner mám kolem 20-30) i kvalita produkce není uplně ono, myslím, že bych z toho mohl vytáhnout víc. Myslíte, že bych zakoupením předzesilovače, případně lepší přenosky docílil zlepšení produkce? Byl by vhodný předzesilovač Pro Ject Phono Box MM nebo Pro Ject Phono Box E ? Nebo jaký by jste mi doporučily k mému zesilovači? Dále pak bych se chtěl zeptat, zdali má vliv na kvalitu i podložka na talíř, popřípadě jaká je nejlepší. Děkuji moc za radu.

ayman
Kontaktovat uživatele:

Re: jak dostat z gramofonu co nejvíc?

Příspěvek od ayman »

Ještě doplním, že reproduktory mám sloupové Heco Victa Prime 702

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

-myslím si že ne
-vinyl má svoje přirozené omezení (dáno samotným principem mechan. záznamu)
za které nelze jít
-pravděpodobně jsi navyklej na CD přenos, muziku (to neuvádíš)
-kolik jsi měl v ruce gramofonů (model, značka, typ...) ?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Nenech se zmast podivnym merenim kvality zvuku tveho grama mnozstvim jinych pripadnych gramofonu, ktere ti mely projit rukama. To je pitomost.

Potencial ke zlepseni zvuku rozhodne mas. Zkus prenosku Ortofon 2M Blue a predzes Project Phono Box S. To je dobra a proverena kombinace, u ktere si budes moct jisty, ze gramo vetev nebude najslabsim clankem tveho retezce.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Samozřejmě to má další potenciál.
Je gramofon správně nastaven ?
Začni tím Phono Boxem S, phona v AVR většinou nestojí za nic.

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

JJ, chce to seřídit přenosku, gramec umístit na hodně tuhý podklad omezující vibrace a pořídit lepší Phono Pre než je v Onkyo.
A samozřejmě koupit kvalitní LP ! Alespoň jednu zcela novou, referenční abys pořádně přičmuchnul k vinylům *palec*
Časem by to chtělo i lepší reproduktory než tuty od DK.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

v první rade neuvadis jky desky hrajes, ono ten gramo a amp az tak horky není, hele jestli mas takovy ty low budget, club nejake exoticke /i ty domaci supraphon povazuji za exoticke/ apod pressings tak to všechno az na výjimky hraje odlisne nez ty puvodni pressings, protože se to uz tak vyrobylo, jednoduse si obstarej to sve milovane album v několika verzích pokud to existuje a pokud mas moznost tak samozdrejmne to původni a porovnej. u tich proflaklych a konmercne uspesnych bands jako beatles , rolling stones etc tam je jen v GB/US produkci několik desitek pressings od každého alba , ja mam asi 70-80 jen US abbey rd.(a to není vse co bylo a to mluvim o produkci z obdobi 69-87) albums každý jiny pressing nebo tisk , ja to teda nikdy nehral všechno ale jsou v tom slysitelne rozdily a to i pro idiota jako jsem ja, v neposledni rade je to tvoje a jen tvoje osobní iluse co jako ches slyset, stejne jako když pujdeme na veceri tak jedno a to same jidlo mne a tobe muzu chutnat odlisne.

klot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klot »

To DRACK: Zajímalo by mě, když se (podle tvého příspěvku) tak rochníš v Abbey Road :) - jaký je tvůj názor na české vydání od Supraphonu?

lidumil
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lidumil »

Odpověď je hned na začátku
DRACK píše:low budget, club nejake exoticke/i ty domaci supraphon povazuji za exoticke/

klot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od klot »

No tak snad to bude kus od kusu a u těch převzatých alb záleží na tom, jakou dostali v Loděnicích matrici, ne?

ayman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ayman »

Díky za odpovědi. Hudbu poslouchám dost různorodou, jazz, rnb, soul, hip hop, pop, instrumentální.. Ano jsem zvyklý na cd ale hudbu z gramofonu znám a vnímám ten rozdíl a vím, že není fér to srovnávat, ale myslím si, že bych mohl dosáhnout lepšího podání, proto si nechám poradit od vás zkušenějších. Desek mám pár, starší i nové, to přiznávám, s vinilem začínám. Koupil jsem malou vodováhu, tak to zkusím poladit a investuju do lepší přenosky a předzesilovače-to mě právě zajímalo, jestli ten předzesilovač to může zlepšit.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Přenosku nech zatím tu co tam máš, OM10 není vůbec špatná.
K seřízení gramofonu je sice váha potřebná, ale až na jednom z posledních míst. Nejprve nastav přenosku. Null-pointy, azimut, VTF, VTA a antiskating. Až tohle budeš mít v pořádku, a stále to nebude splňovat Tvé požadavky, tak si zkus někde půjčit pořádné phono a vyzkoušej i to.
Debut s OM10 a slušným phonem musí hrát srovnatelně s docela dobrým CD přehrávačem.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

klot píše:No tak snad to bude kus od kusu a u těch převzatých alb záleží na tom, jakou dostali v Loděnicích matrici, ne?
pro mne ty supraphon vydani stejne exoticke jako třeba z Peru, nemusim to mit nic mne osobne na tom nerajcuje ale to neznamena ze to nemá sběratelskou hodnotu a cena na trhu u takových edici muze dosahotat i vyssi hranice , mala země = maly naklad.
ja nevim jak to v ledenicich delali ty desky a nedokazi si predstavit ze jim capitol/apple posilal razici nastroje, v tom je totiž prave ten figl kazda ta pressovaci fabrika si rezala svoje lacquers a z toho pak dělala ty razici nastroje, a zalezi proto na tom kdo zrovna stal u te rezaci masiny. když tam stal Franta co rezal slagry tak konecny produkt byl tim ovlivnen, když tam byl Honza co mel usi na rock'n' roll takto bylo zase jinak atd atd, vem si jedno a to same album vz ruznych tovaren a serii poloz vedle sebe a uz opticky uvidíš ten rozdil

ps ja nestojim na beatles ani na abbey rd album, jen jsem to uvedl jako priklad neb je to takove proflakle album co většina lidi zna a bylo vydane nescislnekrat , pravdepodone asi jejich komercne nejuspesnejsi, to supraphon album to je tusim bez "her majesty" jako většina, tak to jsou vydani jako rolls royce bez royce.

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

klot píše:No tak snad to bude kus od kusu a u těch převzatých alb záleží na tom, jakou dostali v Loděnicích matrici, ne?
razici nastroje to si delali ty fabriky sami svoje, oni dostaly pasek někdo ten normalni a někdo ten 2" a cert vi jako copy oni komu davali a pak uz to je jen otázka kdo rezal v te fabrice nebo pro tu fabriku ten lacquer a jak to rezal. rezat desky to je něco jako pekelna kuchyn, to je magic, woodoo....
ve finale jedine dulezite je ze se ti to co mas libi nebo nelibi, to musí každý vedet pro sebe, stejne jako ti hifisti hledaji cely život ten "super dokonaly drat" budou ti lovci vinylek hledat to "nejprvnejsi" ci nejvazacnejsi vydani te ci one desky

DRACK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DRACK »

ayman píše:Díky za odpovědi. Hudbu poslouchám dost různorodou, jazz, rnb, soul, hip hop, pop, instrumentální.. Ano jsem zvyklý na cd ale hudbu z gramofonu znám a vnímám ten rozdíl a vím, že není fér to srovnávat, ale myslím si, že bych mohl dosáhnout lepšího podání, proto si nechám poradit od vás zkušenějších. Desek mám pár, starší i nové, to přiznávám, s vinilem začínám. Koupil jsem malou vodováhu, tak to zkusím poladit a investuju do lepší přenosky a předzesilovače-to mě právě zajímalo, jestli ten předzesilovač to může zlepšit.
ještě nez zacnes kupovat ruzne ty amps... podivej se jestli na te jehlicce není jednoduse bordel. ono alespoň trochu sundat z toho ten bordell udela docela veliky zazrak (pokud jsi toto teda jiz neucinil)

Odpovědět