Jakou prenosku MC/MM
Re: Jakou prenosku MC/MM
MC pro mě stále znamené tenký uječený zvuk bez basů- když to vezmu ve srovnání se svojí momentální MM Audio Technica AT20SS ( super shibata) a Shure- hroty SAS. Bigbít, kterého mám 90% jsou to ideální partneři. U někoho to však může být jinak, to je jasné. Svůj názor samozřejmě nevnucuji, ani vlastně nevím, co Trew poslouchá. Jen říkám, že MC nemusí být vždy lepší. Snad to tu i zaznělo, ale i ta pomalu nejlevnější přenoska ze současné produkce ATH je pro moje ucho stravitelnější než některá MC. S těch co sem měl doma: Denon DL103r, sa. Ortofon Bronzku, či Dynavector a ještě pár. Předzesilovače myslím dost slušné, jak DIY, tak tovární. Gramofon naposledy se třemi raménky ( Micro Seiki) a dvěma- DD Denon. Srovnávání tedy poměrně rychlé a u mě jednoznačné pro MM.
Naposledy upravil(a) Foxy dne 06 úno 2014 21:44, celkem upraveno 1 x.
No, mne zase kamarad, zkusenejsi hifista, naopak do MC „uvrtal“.Foxy píše:Kamarád, zkušenější hifista mě kdysi varoval před vstupem do MC světa.
Po poslechu jeho gramofonu Acoustic Solid, osazeneho prenoskou Koetsu “Black”, jsem jako prvni vymenil svou, (velmi dobrou!) MMku Elac „ESG 896 H24Sp“ za, tehdy bezkonkurencne levnou, MC prenosku Ortofon „MC Nr.2“ a pozdeji cely gramofon Project 1-2 za Clearaudio „Preformance“ na kterem, po nekolika „mezipristanich“ nakonec „zakotvila" Lyra „Delos“.
A tim mne, myslim uz naporad, touha po navratu k MM naprosto opustila.
To mne jeste privedlo na myslenku, ze by se mozna, k tomu Dualu (a Grahamu), mohla hodit take nektera ze dvou Ortofonek “vybehove” rady “Vivo”:
http://www.dienadel.de/Ortofon+MC+vivo+blue.htm
http://www.dienadel.de/Ortofon+MC+vivo+red.htm
Vaha "pouhych" 7g.
Ja jsem zatim presvedcen o tom Pro jectu ale davam si jeste nejaky cas na rozmyslenou proste na to nebudu chvatat jeste nejakou dobu holt LP ozelim (misto toho si pustim par filmu co jsem chtel videt). Popravde jsem do toho momentalne nechtel moc investovat ale zvazim to