Sumiko Black Pearl sem poslouchal na gramci JVC q05 a s dobrým elektronkovým phonem to hrálo hezky. Ačkoli mé rozmlsané ouško hledalo detail hrotu Shibata marně, to hlavní, zvuk byl mile plný pohodový. K dlouhému poslechu bez únavy spárovaná přenoska lehce maskující stav přístroje nebo stavu výlisku či nahrávky.
Výborný Lechos podal na stříbrném podnosu, jak je to s výstupním napětím přenosek, souhlasím a děkuju za technicky přesné i laicky pochopitelné vysvětlení.
Jako pocitářský posluchač jsem za technika s pochopením pro laiky vděčný. Skvělé Lechosků.
Sumiko je značka s vlastním názorem na zvuk záznamu v mikrodrážce. Jdou cestou milého zabarvení s důrazem k dobrým středům. Jak dobře půjde přenoska k basům, záleží na souladu s ramínkem.
Na JVC se musel gramec přestěhovat na podlahu aby hrál bas, protože rack nějak rušil přenosce práci na nízkých kmitočtech.
Telefunken je mi sympatický.
Staré gramce mají charakter a Sumiko Black Pearl má také takovou černou vinylovou duši.
Dokud se na gramofonech Pro-Ject k hliníkovým ramínkům tyhle přenosky používaly nemělo to chybu.
I za cenu menšího rozlišení daných sférickým hrotem, měl přednost pohodový poslech před snímáním chyb konstrukce či rozlišeni kvality desky.

Zvědavého králíčka by zajímal rozdíl, mezi AT91 a Sumiko Black Pearl na tom gramofonu, protože mě se AT91 vyloženě líbila.
Přivez mi ji kamarád na Garrard Zero 100 a přes špatný stav otřískaného gramce z nějaké skládky ten zvuk byl příjemný.
Za mě gratulace k výběru, protože si myslím, že přenoska Sumiko k Telefunkenům pasuje.
http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =24&t=8166
Vlastnosti :
Cartridge Type: MM
Frequency Response: 18Hz – 27KHz
Output Voltage: 2.5mV
Channel Separation: 28db
Channel Balance: 0.5db
Compliance: 15
Stylus Size: 0.5μ
Stylus Shape: Spherical
Load Impedance: 47kΩ
Tracking Force Range: 1.5-2.0 grams