Jakou přenosku

Prostor pro milovníky poslechu LP
efičák
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jakou přenosku

Příspěvek od efičák »

Obrázek

Sumiko Black Pearl sem poslouchal na gramci JVC q05 a s dobrým elektronkovým phonem to hrálo hezky. Ačkoli mé rozmlsané ouško hledalo detail hrotu Shibata marně, to hlavní, zvuk byl mile plný pohodový. K dlouhému poslechu bez únavy spárovaná přenoska lehce maskující stav přístroje nebo stavu výlisku či nahrávky.

Výborný Lechos podal na stříbrném podnosu, jak je to s výstupním napětím přenosek, souhlasím a děkuju za technicky přesné i laicky pochopitelné vysvětlení.
Jako pocitářský posluchač jsem za technika s pochopením pro laiky vděčný. Skvělé Lechosků.

Sumiko je značka s vlastním názorem na zvuk záznamu v mikrodrážce. Jdou cestou milého zabarvení s důrazem k dobrým středům. Jak dobře půjde přenoska k basům, záleží na souladu s ramínkem.
Na JVC se musel gramec přestěhovat na podlahu aby hrál bas, protože rack nějak rušil přenosce práci na nízkých kmitočtech.

Telefunken je mi sympatický.
Staré gramce mají charakter a Sumiko Black Pearl má také takovou černou vinylovou duši.
Dokud se na gramofonech Pro-Ject k hliníkovým ramínkům tyhle přenosky používaly nemělo to chybu.
I za cenu menšího rozlišení daných sférickým hrotem, měl přednost pohodový poslech před snímáním chyb konstrukce či rozlišeni kvality desky.
;)

Obrázek

Zvědavého králíčka by zajímal rozdíl, mezi AT91 a Sumiko Black Pearl na tom gramofonu, protože mě se AT91 vyloženě líbila.
Přivez mi ji kamarád na Garrard Zero 100 a přes špatný stav otřískaného gramce z nějaké skládky ten zvuk byl příjemný.
Za mě gratulace k výběru, protože si myslím, že přenoska Sumiko k Telefunkenům pasuje.

http://www.hifinazory.cz/forum/viewtopi ... =24&t=8166

Vlastnosti :
Cartridge Type: MM
Frequency Response: 18Hz – 27KHz
Output Voltage: 2.5mV
Channel Separation: 28db
Channel Balance: 0.5db
Compliance: 15
Stylus Size: 0.5μ
Stylus Shape: Spherical
Load Impedance: 47kΩ
Tracking Force Range: 1.5-2.0 grams
Recommended Force: 2.0 grams
Weight: 6.0 grams

Badunclesam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badunclesam »

Děkuji eficaku za koment, který se četl úplně sám a vlastně děkuji i všem ostatním, kteří mě věnovali své těžce nabyté vědomosti a hlavně drahocenný čas protože právě čas je věc, která se nedá ničím zaplatit. A i když se zdá, že ho máme spousty, tak nenávrátně mizí hodinu po hodině, den po dni .....

Přiznám se, původně jsem chtěl jít do systému od Technics (SU-C04,ST-C04, RS-M04) nebo Pioneer (Blue Line), ale pak jsem našel Telefunken z konce 70.let a byla to prostě "láska" na první pohled, no jak se říká "v jednoduchosti je krása". Přijel jsem, viděl jsem, slyšel jsem a odjel jsem s hřejivým pocitem, že "dědek" má nový domov :) .

Vím, že zrovna gramofon RS200 (1980) není zrovna žádnej "vintage hi-end", ale za to je v moc pěkném a zachovalém stavu, až na poškrábáné plexi, které jsem v práci rozleštil. Časem bych chtěl lepší gramofon Telefunken STS1,TS950 nebo aspoň TS850, ale ty jsou v ČR prakticky nesehnatelný. Vlastně vůbec sehnat v ČR nějaký zachovalý gramofon Telefunken je běh na hodně dlouhou trať .....

Co se týče hudby, poslouchám širokou plejádu od Amy Winehause, Ray Charles, B.B.King, Inexis, Genesis, The Police, Oldfield, Moby, Vangelis, Bob Marley a mohl bych pokračovat, však to znáte.
Jediný co mě opravdu rve uši je dechovka,techno a podobné moderní *headbang*
A proto musím říct, že mě to opravdu dlouho a pěkně hluboko vrtalo hlavou jestli Ortofon 2M Red, Shure M97xe a nebo Sumiko, tak snad nebudu litovat, zítra se uvidí, teda uslyší 8-)

Chtěl jsem se zárověň zeptat, zda-li jde nějak předělat, vyměnit originální plastový headshell co mám na gramu http://bilder.hifi-forum.de/max/731966/ ... 235219.jpg například za http://www.ellax.cz/gramo/drzak-dr-13.jpg ?

TRANSIWATT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TRANSIWATT »

Ne na tenhle headshell. ten je pro zahnutá raménka.

Odpovědět