před pár dny jsem si udělal radost a konečně dokoupil svůj vůbec první gramofon Telefunken RS 200 Full Automatic ke svému "dědkovi" Telefunken TA350,TT350 a TC450.
Gramofon je osazen přenoskou Audio Technica AT51. Tento typ přenosky se montoval už ve výrobě, jestli je to stále ta "první" to netuším.
Jediný info co jsem našel o této přenosce http://www.stylusplus.co.uk/stylus-for- ... 3879-p.asp .
Chtěl bych pořidít novou, jinou přenosku, ale bohužel to je pro mě španělská vesnice.
A tak bych rád dostal nějaké doporučení, tip. Je mě jasný, co člověk to jiný názor i jinak slyší, ale rád bych si udělal aspoň nějaký ten "obraz" než jít prostě,sprostě a hlavně slepě do nějaké přenosky.
Cenová relace přenosky by měla být do 3000,- ( pokud to u mého gramofonu má vůbec smysl
Nevím dle čeho vybírat přenosku i po stránce konstrukční. Dočetl jsem se "klasiku", že jsou magnetodynamický a kristalický přenosky a že hroty jsou sférické a nebo eliptické, ale mohu jednotlivé typy přenosek mezi sebou zaměňovat ?
Předem děkuji za Váš čas a ochotu ...

.