Jakou prenosku?
Re: Jakou prenosku?
Ďakujem za rady.
Chcel som prehodiť kábliky na prenoske a červený / pravý / mi ostal v pinzete. Pravdepodobne slabý spoj. Uvidím po oprave káblika.
Čo sa týka údržby prístrojov, v tom som ľavý. Maximálme utrieť prach, odmastiť, vyčistiť mgf hlavy a gramo hrot. Občas ma chytia periódy laborovania s kábelážou, stojanmi, akustickou úpravou posluchovky, skrátka vecami, na ktoré ťa nachytá každý predajca audiotechniky.
Chcel som prehodiť kábliky na prenoske a červený / pravý / mi ostal v pinzete. Pravdepodobne slabý spoj. Uvidím po oprave káblika.
Čo sa týka údržby prístrojov, v tom som ľavý. Maximálme utrieť prach, odmastiť, vyčistiť mgf hlavy a gramo hrot. Občas ma chytia periódy laborovania s kábelážou, stojanmi, akustickou úpravou posluchovky, skrátka vecami, na ktoré ťa nachytá každý predajca audiotechniky.
V současné době používám SHURE M97 eX a je to neuvěřitelný rozdíl od dobré AT 95E. Někdo tady píše, že byl zklamaný ze zvuku M97 eX přenosky, ale já si subjektivně myslím, že to je v MM přenoskách špice. Hutné basy a lehounké a zvonivé výšky mě ladí v mých uších. Zatím jsem neměl možnost si poslechnout to Mozartovo Divertimento na přenosce MC, ale myslím si, že takový rozdíl to nebude, abych investoval do špičkové MC přenosky a preampu desetitisíce Kč.
Urcite nebude!tomášHy píše:Zatím jsem neměl možnost si poslechnout to Mozartovo Divertimento na přenosce MC, ale myslím si, že takový rozdíl to nebude, abych investoval do špičkové MC přenosky a preampu desetitisíce Kč.
(Dokud neinvestujes a nevyzkousis.
Dobrý deň,
Nechcem zakladať nové vlákno tak sa spýtam tu ..
Mám doma AKAI AP206 gramofón a prenosku DUAL 245.
Za cenu okolo 20€ viem zakúpiť nový hrot alebo za cca 40€ novú celú prenosku OM10 ..
Neviem aká rada je spomínaná DUALka tak sa neviem rozhodnúť..
Viete mi niekto poradiť? Ďakujem
Nechcem zakladať nové vlákno tak sa spýtam tu ..
Mám doma AKAI AP206 gramofón a prenosku DUAL 245.
Za cenu okolo 20€ viem zakúpiť nový hrot alebo za cca 40€ novú celú prenosku OM10 ..
Neviem aká rada je spomínaná DUALka tak sa neviem rozhodnúť..
Viete mi niekto poradiť? Ďakujem
Dual "prikupoval" prenosky od Ortofonu a u Dual "DMS 245" se jedná o Ortofon "M 5".
Pokud je v porádku, staci tedy koupit jen novou jehlu.
Výmenou za "OM 10" zvukove nic nezýskás a výmena jehly je podstatne jednodussí.
(A urcite potom neuskodí prekontrolovat alespon správný prítlak na hrot, to prodluzuje zivotnost
)
Pokud je v porádku, staci tedy koupit jen novou jehlu.
Výmenou za "OM 10" zvukove nic nezýskás a výmena jehly je podstatne jednodussí.
(A urcite potom neuskodí prekontrolovat alespon správný prítlak na hrot, to prodluzuje zivotnost
Ďakujem pekne za odpoveď.
Aj keď.. Na začiatku tohto vlákna je ale písané že tá OM10 hrá krajšie ako OM5 ktorá je taký kvalitný odporúčaný "základ" ak si dobre pamätám.
Aj keď.. Na začiatku tohto vlákna je ale písané že tá OM10 hrá krajšie ako OM5 ktorá je taký kvalitný odporúčaný "základ" ak si dobre pamätám.
Ono záleží aj od toho, či sa ti prejav tej prenosky páčil a ak áno, myslím, že výmena hrotu by bola postačujúca. Ak chceš vyskúšať niečo nové, investuj do 10 a buď bude prejav lepší, alebo (do istoty) minimálne taký istý ako pri tej starej.
Každopádne by som sa nebál experimentovať.
"OM 5" není "M 5"!mitomito píše:Ďakujem pekne za odpoveď.![]()
Aj keď.. Na začiatku tohto vlákna je ale písané že tá OM10 hrá krajšie ako OM5...
Myslíte že je toto originál?LawIAR píše:Ono záleží aj od toho, či sa ti prejav tej prenosky páčil a ak áno, myslím, že výmena hrotu by bola postačujúca. Ak chceš vyskúšať niečo nové, investuj do 10 a buď bude prejav lepší, alebo (do istoty) minimálne taký istý ako pri tej starej.
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=306& ... icle=54561
Lebo som tu niekde čítal na avelmak že predávajú klony len dáke ..
Zdravím všechny
Mám v krabici starší přenosku Shure M75-ED type 2 a uvažuji o jejím eventuálním upgradu formou záměny hrotu, pokud je vůbec tato záměna ale možná... Zhlídl jsem se ve stylusu N75-HE Typ 2 https://www.pickupnaalden.com/english/t ... E-II__5510
https://www.thakker.eu/en/needles/n-75- ... us/a-5543/
( Hypereliptický hrot ) Údajně velice špičkový referenční hrot a dnes již prakticky jako originál nesehnatelný. Původně určen na přenosky Shure M 75 HE, ale zajímalo by mě jestli by tento hypereliptický hrot HE byl kompatibilní s touto přenoskou M75 ED type II ??? Případně jestli touto záměnou uslyším něco daleko více a posunu reprodukci dále, než z hrotem M75 ED II ?
Za případné rady moc děkuji.
Mám v krabici starší přenosku Shure M75-ED type 2 a uvažuji o jejím eventuálním upgradu formou záměny hrotu, pokud je vůbec tato záměna ale možná... Zhlídl jsem se ve stylusu N75-HE Typ 2 https://www.pickupnaalden.com/english/t ... E-II__5510
https://www.thakker.eu/en/needles/n-75- ... us/a-5543/
( Hypereliptický hrot ) Údajně velice špičkový referenční hrot a dnes již prakticky jako originál nesehnatelný. Původně určen na přenosky Shure M 75 HE, ale zajímalo by mě jestli by tento hypereliptický hrot HE byl kompatibilní s touto přenoskou M75 ED type II ??? Případně jestli touto záměnou uslyším něco daleko více a posunu reprodukci dále, než z hrotem M75 ED II ?
Za případné rady moc děkuji.
Zdravím, s Covidem jsem oživil gramofon DUAL 1224, ale potřebuje novou přenosku/ jehlu systému DMS210. Zatím se mi nepodařilo ji sehnat. Poradíte, prosím, někdo čím ji případně nahradit. Děkuji.
Pokud je už osazen tebou uvedenu vložkou (původně tam byla "krystalka" CDS 650 nebo 660), není problém najít na netu novou jehlu (DN 211). Ta stojí, v závislosti na kvalitě, mezi 19,- až 60,-€
18,90 základní náhrada, 24,- Made in Swiss, kolem 50,- Made in Japan a originál Dual potom 60,-€. (Od originálu Dual za cca. 37,-€ bych dal raději prsty pryč. Je to NOS, tedy zbytek starých zásob a tam by mohl být problém se ztuhlou gumou uchycení.)
A pokud bys chtěl rovnou vyměnit celou přenosku, návrhů a možností tady na fóru najdeš nespočet.
18,90 základní náhrada, 24,- Made in Swiss, kolem 50,- Made in Japan a originál Dual potom 60,-€. (Od originálu Dual za cca. 37,-€ bych dal raději prsty pryč. Je to NOS, tedy zbytek starých zásob a tam by mohl být problém se ztuhlou gumou uchycení.)
A pokud bys chtěl rovnou vyměnit celou přenosku, návrhů a možností tady na fóru najdeš nespočet.
Zalezi na gramci. Zkus Ortofon Electra. Levnejsi jsou taky ok, ale rozdil je patrny. Pokud chces fakt kvalitu, tak potom doporucuji Ortofon 2m blue.
Zkus Ortofon. Sure je dobrej, ale mimo.tomášHy píše: ↑26 srp 2014 22:19V současné době používám SHURE M97 eX a je to neuvěřitelný rozdíl od dobré AT 95E. Někdo tady píše, že byl zklamaný ze zvuku M97 eX přenosky, ale já si subjektivně myslím, že to je v MM přenoskách špice. Hutné basy a lehounké a zvonivé výšky mě ladí v mých uších. Zatím jsem neměl možnost si poslechnout to Mozartovo Divertimento na přenosce MC, ale myslím si, že takový rozdíl to nebude, abych investoval do špičkové MC přenosky a preampu desetitisíce Kč.
Mám pocit, že nejen Shure je mimo.
Ten příspěvek od TomášHy je starý více než pět a půl roku.