Jakou prenosku?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
ivanr
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou prenosku?

Příspěvek od ivanr »

Ďakujem za rady.

Chcel som prehodiť kábliky na prenoske a červený / pravý / mi ostal v pinzete. Pravdepodobne slabý spoj. Uvidím po oprave káblika.
Čo sa týka údržby prístrojov, v tom som ľavý. Maximálme utrieť prach, odmastiť, vyčistiť mgf hlavy a gramo hrot. Občas ma chytia periódy laborovania s kábelážou, stojanmi, akustickou úpravou posluchovky, skrátka vecami, na ktoré ťa nachytá každý predajca audiotechniky.

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

V současné době používám SHURE M97 eX a je to neuvěřitelný rozdíl od dobré AT 95E. Někdo tady píše, že byl zklamaný ze zvuku M97 eX přenosky, ale já si subjektivně myslím, že to je v MM přenoskách špice. Hutné basy a lehounké a zvonivé výšky mě ladí v mých uších. Zatím jsem neměl možnost si poslechnout to Mozartovo Divertimento na přenosce MC, ale myslím si, že takový rozdíl to nebude, abych investoval do špičkové MC přenosky a preampu desetitisíce Kč.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

tomášHy píše:Zatím jsem neměl možnost si poslechnout to Mozartovo Divertimento na přenosce MC, ale myslím si, že takový rozdíl to nebude, abych investoval do špičkové MC přenosky a preampu desetitisíce Kč.
Urcite nebude! *taktone*

(Dokud neinvestujes a nevyzkousis. :mrgreen: )

mitomito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitomito »

Dobrý deň,
Nechcem zakladať nové vlákno tak sa spýtam tu ..

Mám doma AKAI AP206 gramofón a prenosku DUAL 245.

Za cenu okolo 20€ viem zakúpiť nový hrot alebo za cca 40€ novú celú prenosku OM10 ..
Neviem aká rada je spomínaná DUALka tak sa neviem rozhodnúť..

Viete mi niekto poradiť? Ďakujem *klanimse*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Dual "prikupoval" prenosky od Ortofonu a u Dual "DMS 245" se jedná o Ortofon "M 5". :)
Pokud je v porádku, staci tedy koupit jen novou jehlu.
Výmenou za "OM 10" zvukove nic nezýskás a výmena jehly je podstatne jednodussí.

(A urcite potom neuskodí prekontrolovat alespon správný prítlak na hrot, to prodluzuje zivotnost ;) )

mitomito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitomito »

Ďakujem pekne za odpoveď. *palec*
Aj keď.. Na začiatku tohto vlákna je ale písané že tá OM10 hrá krajšie ako OM5 ktorá je taký kvalitný odporúčaný "základ" ak si dobre pamätám. :geek:

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Ono záleží aj od toho, či sa ti prejav tej prenosky páčil a ak áno, myslím, že výmena hrotu by bola postačujúca. Ak chceš vyskúšať niečo nové, investuj do 10 a buď bude prejav lepší, alebo (do istoty) minimálne taký istý ako pri tej starej.

Každopádne by som sa nebál experimentovať.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

mitomito píše:Ďakujem pekne za odpoveď. *palec*
Aj keď.. Na začiatku tohto vlákna je ale písané že tá OM10 hrá krajšie ako OM5...
"OM 5" není "M 5"! ;)

mitomito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mitomito »

LawIAR píše:Ono záleží aj od toho, či sa ti prejav tej prenosky páčil a ak áno, myslím, že výmena hrotu by bola postačujúca. Ak chceš vyskúšať niečo nové, investuj do 10 a buď bude prejav lepší, alebo (do istoty) minimálne taký istý ako pri tej starej.

Každopádne by som sa nebál experimentovať.
Myslíte že je toto originál?
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=306& ... icle=54561

Lebo som tu niekde čítal na avelmak že predávajú klony len dáke ..

apa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od apa »

Zdravím všechny
Mám v krabici starší přenosku Shure M75-ED type 2 a uvažuji o jejím eventuálním upgradu formou záměny hrotu, pokud je vůbec tato záměna ale možná... Zhlídl jsem se ve stylusu N75-HE Typ 2 https://www.pickupnaalden.com/english/t ... E-II__5510
https://www.thakker.eu/en/needles/n-75- ... us/a-5543/
( Hypereliptický hrot ) Údajně velice špičkový referenční hrot a dnes již prakticky jako originál nesehnatelný. Původně určen na přenosky Shure M 75 HE, ale zajímalo by mě jestli by tento hypereliptický hrot HE byl kompatibilní s touto přenoskou M75 ED type II ??? Případně jestli touto záměnou uslyším něco daleko více a posunu reprodukci dále, než z hrotem M75 ED II ?
Za případné rady moc děkuji.

fb_karel1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fb_karel1 »

Zdravím, s Covidem jsem oživil gramofon DUAL 1224, ale potřebuje novou přenosku/ jehlu systému DMS210. Zatím se mi nepodařilo ji sehnat. Poradíte, prosím, někdo čím ji případně nahradit. Děkuji.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Pokud je už osazen tebou uvedenu vložkou (původně tam byla "krystalka" CDS 650 nebo 660), není problém najít na netu novou jehlu (DN 211). Ta stojí, v závislosti na kvalitě, mezi 19,- až 60,-€
18,90 základní náhrada, 24,- Made in Swiss, kolem 50,- Made in Japan a originál Dual potom 60,-€. (Od originálu Dual za cca. 37,-€ bych dal raději prsty pryč. Je to NOS, tedy zbytek starých zásob a tam by mohl být problém se ztuhlou gumou uchycení.)

A pokud bys chtěl rovnou vyměnit celou přenosku, návrhů a možností tady na fóru najdeš nespočet. 😉

Ujo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ujo »

Zalezi na gramci. Zkus Ortofon Electra. Levnejsi jsou taky ok, ale rozdil je patrny. Pokud chces fakt kvalitu, tak potom doporucuji Ortofon 2m blue.

Ujo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ujo »

tomášHy píše:
26 srp 2014 22:19
V současné době používám SHURE M97 eX a je to neuvěřitelný rozdíl od dobré AT 95E. Někdo tady píše, že byl zklamaný ze zvuku M97 eX přenosky, ale já si subjektivně myslím, že to je v MM přenoskách špice. Hutné basy a lehounké a zvonivé výšky mě ladí v mých uších. Zatím jsem neměl možnost si poslechnout to Mozartovo Divertimento na přenosce MC, ale myslím si, že takový rozdíl to nebude, abych investoval do špičkové MC přenosky a preampu desetitisíce Kč.
Zkus Ortofon. Sure je dobrej, ale mimo.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

*offtopic*
Mám pocit, že nejen Shure je mimo.
Ten příspěvek od TomášHy je starý více než pět a půl roku. *sunglases*

Odpovědět