Jakou prenosku?

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
shark
Kontaktovat uživatele:

Re: Jakou prenosku?

Příspěvek od shark »

ty prenosky rega vypadaj zajimave , projdu to a uvidim. nevim jestli pujde sehnat v cesku...
foto gramce prikladam...;-)

Obrázek

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Pokud máš Paypal, koupíš je třeba v Anglii. Pokud nemáš, můžu ti pomoct. :)

shark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shark »

no vidis, to me nenapadlo...paypal mam, obcas kupuju nejakou vintage elektroniku na ebayi a tam vlastne vetsinou platim pp
kazdopadne diky za nabidku, kdybych neco potreboval, dovolil bych si obratit se na tebe ...
kdybys nahodou nasel to Audio, dej vedet co tam pisou...dik

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Několikrát jsem nakupoval u Analogueseduktion. Berou Paypal a posílají do Evropy. Naprostá spokojenost. http://www.analogueseduction.net/category-95.html

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

fox píše:Myslím, že "Šurka" ,tak jak ji známe z naších mladých let, už dávno není to pravé ořechové. Vyrábí se snad někde v Mexiku a slyšel jsem, že kvalita není nic moc. Pokud chceš překlenovací přenosku, tak bych zkusil OM5. Kdysi jsem ji měl taky na starém gramofonu a jejím zvukem jsem byl mile překvapený.
Podívám se doma do starých časopisů Audio. Kdysi tam měl Brassany rubriku "Krásné staré stroje" a hodnotil podobný gramofon Akai, který byl majetkem zpěváka V. Neckáře. Pamatuji si, že si dobře rozuměl s přenoskou Clearaudio.

Bylo by dobré, kdyby jsi sem dal foto.
Moc se omlouvám. S tím gramofonem od V.Neckáře jsem to popletl. Jedná se o Sanyo TP1000. http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... 1ac9ac3e3e
Gramofony v té době si byly na první pohled podobné. :?

shark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shark »

fox píše:Několikrát jsem nakupoval u Analogueseduktion. Berou Paypal a posílají do Evropy. Naprostá spokojenost. http://www.analogueseduction.net/category-95.html
jenom bych mel dotaz...nakupuju tam s "VATem" nebo bez ?

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

V ceníku uvádí včetně DPH.

shark
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od shark »

no, ted trochu z jineho soudku...jak jsem tak prochazel ty prenosky koukal sem i na ortofon OM3.
muzete mi nekdo rict, jakej je vlastne praktickej rozdil mezi ortofon OM3 a 5 ? nejekej tam urcite bude, ale papirove jsou obe prenosky vicemene stejny...
je tam malej rozdil ve frekvencni odezve, nicmene je to opravdu tak slyset ?

nebo je tam jeste nejakej jinej rozdil, kterej se projevi prave pri poslechu..
ne ze bych o OM3 uvazoval, jen me to proste zajima.... :)

dik za info

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

Dobrý den!
Jsem zde nováčkem, přestože mi je víc než 60 let.
Dovolte, abych se představil. Jmenuju se Tomáš, jsem z Jičína a kdysi dávno jsem byl členem HiFi klubu v Nové Pace při ZPA Nová Paka. Vyráběli jsme tam (oficionálně) kvalitní kopie P1101 pro náš klub i dobrá chassis s řemínkovým pohonem ( na tehdejší dobu). Mám jeden takový stroj, ale můj vnuk mi ulomil hrot na přenosce SHURE M95 G. Samozřejmě se náhradní hrot už dávno nesežene. Poraďte prosím, co mám dělat. Jakou přenosku, Shure M44-7, co dělají někde v Mexiku, nebo Ortofon Red ? Mám poměrně velkou sbírku LP desek, převážně Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep, a jelikož jsou to anglické desky s velkou dynamikou, potřebuji přenosku, která to zvládne. Mám i vážnou hudbu kde takové nebezpečí dynamiky nehrozí ale zase si přeju kvalitní přednes. A mám další otázku: Nedávno jsem si z Anglie přivezl americký originál Marantz 4025 S ve skvostném stavu. Samozřejmě k tomu není ani anglický manuál a tak nevím, jak k tomu připojit ten gramec. Má to sice na selektoru "vstup" pozici: "Phono", ale nevím jakou to má citlivost a impedanci a jestli se k tomu může píchnout rovnou MM přenoska, nebo bude potřeba nějaký předzesilovač ? Předem děkuji za Vaše odpovědi a omlouvám se za neznalost novodobých "terminus technikus". Mluvte na mě prosím česky. Zdraví gramofonový fanda Hylmar.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Bud vitan, „novy“ vinylaku.

V Cechach mozna opravdu nahradni jehy nejsou, ale mame preci spojenou Evropu. :)

http://www.zum-shop.de/Shure-N-95-G-Shu ... 881_x2.htm

Absolutne seriozni obchod a posilaji i do CR. ;)

(Pokud na Marantzi stoji jen Phono, potom je to urcite MM a tak zadny preamp netreba.)

Jak jsi myslel ten americky original? Na 115V, nebo vyroben v USA pro Evropu?

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

Tím originálem jsem myslel, že to není žádný Japonec. Vzadu je psáno "Chatsworth California USA" a na voliči napětí jsou polohy 115V a 240V. Taky jsem hledal na Aukru a našel jsem tam, že nějaká firma z Polska posílá náhradní hroty do různých přenosek a mezi nimi byl i na M 95 G. Objednal jsem a do tří dnů přišel. Pasuje a hraje perfektně, ale při zkoumání pod mikroskopem tam není přiletovaný takový ocelový vlásek, který asi určuje tuhost nebo poddajnost chvějky. Mám takovou testovací skladbu LP Deep Purple, Perfect Strainger, kde na první skladbě asi po 1 minutě nastupují bicí v neskutečném nářezu. I u původní M95G musel být přítlak 2 gramy protože jinak přenoska na tomhle místě přeskočila. A s tím novým hrotem jsem nastavil váhou 1,5 gr. a bez problému to přenoska vzala. Jinak děkuji za adresu pro náhradní hroty. Těším se další diskuzi a zdravím. Hylmar.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Myslis „Knocking at your back door“? ;)

Tahle placka je moje oblibena, prvni turne DP, ktere jsem "tenkrat" videl "live", kopil jsem si ji primo na koncerte! *hura*

Kdyz ta nova jehla “zvlada” i na 1,5g tak je to preci O.K., ne?

Pokud budes chtit casem vlozku vymenit, je moznosti vice. Zatim bych to ale, pokud jsi spokojen, nechal plavat. Jaky mas vlastne gramec?

P.S.: DP uz se toci…. :D

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

Máš pravdu, je to ta skladba. Jinak taky na téhle desce má fantastické sólo Blackmore ve skladbě "Gypsis Kiss" ale to ti nemusím říkat, když je ta deska tvoje oblíbená. Jinak můj gramec je vlastně taková skládačka. Jak jsem psal, s kamarády v HiFi klubu v Pace jsme vyráběli ramínka P 1101 a chassis si každý dělal podle svých představ. Nechali jsme si odlít polotovary talíře i subtalíře z hliníku, ve fabrice nám to obrobili,jako motorek sloužil SMR, středové ložisko je bronzová klasika s kuličkou na dně. Motorek je na pružinových závěsech s dvoustupňovou řemenicí. Jako základ posloužil NZC 140, ze kterého se vyhodilo původní šásko. Brách elektrikář a hifista překopal předzesilovač a prodrátoval nové ramínko. Prodrátoval to vysokofrekvenčníma lankama které mají izolaci z hedvábí a dodnes slouží k plné spokojenosti. Já vím, že s vašima strojema se to srovnávat nedá, ale poslech je překvapivě kvalitní. Zeťák v Anglii má nějaký drahý stroj a kvalitní zesák, ale nějaký velký rozdíl teda neslyšíme. Zdraví dědek z Jičína.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

tomášHy píše: Zdraví dědek z Jičína.
:D :D :D

Ten popis gramce zni zajimave. A dokud se ti zvuk libi, je srovnavani s jinymi "stroji" zbytecne.

Ja jsem kdysi "postupoval vpred" na bazi NZC 143 ... ;)

P.S.: Odlevat jsem si ale nechaval jenom uchyty kolecek na skateboard.... To ale asi patri do jineho fora...... :lol:

P.P.S: A UPLNE nejhezci je stejne ten lorduv zakladni rif ve skladbe "Perfect Strangers"! *thumbs up*

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

A co takhle Led Zeppelin: "Whole Lotta Love". Ale co mi dělá největší radost je ten Marantz 4025 S co jsem přivezl z Anglie. Zatím co jsem prověřoval, má zvuk výborný a je to krásný kousek.

Odpovědět