Kotoučové Magnetofony
-
- Kontaktovat uživatele:
Kotoučové Magnetofony
Zdravim dovolil jsem si založit tohle vlakno, protože zítra jedu pro svuj vysnenej AKAI GX-630D a tak budu potřebovat urcite pomoc a rady jak se zapojením tak nahravanim a vším. Jsem uplny začátečník a možná nebudu sam kdo sem bude klast spíš otazky pomoci a bude čekat na odpovedi zkušenejch sberatelů . Taky se třeba pochlubte kdo jaky civkáč máte Díky předem Music Collector
Re: Kotoučové Magnetofony
Krásný stroj

Gratuluji

Gratuluji

S kotoučáky je príma zábava,

-
- Kontaktovat uživatele:
Fox:To je tvoje sestava ?? a nahravaš z LP nebo CD na kotouče ??
Zkouším nahrávat z LP. Ale i CDečko zní z kotoučáku kultivovaněji. Hlavní výhoda je, že nemusíš převracet desky a i pří "18." si můžeš tři hodiny lebedit.

To jsou cívky, které čekají na nové pásky.

To jsou cívky, které čekají na nové pásky.
-
- Kontaktovat uživatele:
a poradíš Mi prosim pak jak natáčet
Tak to je bomba tři hodinky jen poslouchas mohl by jsi Mi vysvetlit nejake zaklady ryclosti nahravani a tak ?? Diky
Tak to je bomba tři hodinky jen poslouchas mohl by jsi Mi vysvetlit nejake zaklady ryclosti nahravani a tak ?? Diky
Je to jednoduché. Magnetofon propojíš ze zesilovačem do k tomu určenému vstupu a výstupu pro nahrávání dvěma páry kabelů. Hlasitost nahrávání sešteluješ tak, aby pří nejsilnějším signálu ze zdroje ručička nezabíhala do červeného pole a je to.
Rychlost si zvol buď "9,5" nebo "19", na kterou je nahrávka kvalitnější, ale zase se na pásek vejde méně.
Nejprve dej stopku, aby byl přístroj v pohotovosti. Zmáčkni tlačítko nahrávání současně s play. Potom stopku uvolni. Některé magnetofony mají blokaci nahrávání, aby nedošlo ke smazání nahrávky omylem. Tu samozřejmě musíš odjistit /čudlík na panelu / a po skončení nahrávání opět zajistit. Doporučuji si na internetu najít manuál k přístroji.
Rychlost si zvol buď "9,5" nebo "19", na kterou je nahrávka kvalitnější, ale zase se na pásek vejde méně.
Nejprve dej stopku, aby byl přístroj v pohotovosti. Zmáčkni tlačítko nahrávání současně s play. Potom stopku uvolni. Některé magnetofony mají blokaci nahrávání, aby nedošlo ke smazání nahrávky omylem. Tu samozřejmě musíš odjistit /čudlík na panelu / a po skončení nahrávání opět zajistit. Doporučuji si na internetu najít manuál k přístroji.
Doporučuji ti, obstarat demagnetizer na hlavy. Ten používat asi po dvaceti hodinách hraní. Neměl by samozřejmě chybět líh na čistění hlav a vatové tamponky.
-
- Kontaktovat uživatele:
Diky Moc za rady na začatek ten manuál se pokusim najít a ten demagnetizer kdyby jis o nejakem vedel poridim ho porad prosim a lih kjaký ??
Líh jen v nouzi, jinak Isopropylalkohol...
Zdravím a blahopřeji ke krásnému kotoučáku ... demagnetizér je k mání tady: http://www.vintageaudio.cz/prodej/kotou ... gnetizery/ a při návštěvě jsem u nich koupil i čistící prostředek na hlavy ... nevím proč, ale na jejich stránkách není uveden .. doporučuji se zeptat ...
demagnetizér koupíš třeba tady http://cgi.ebay.de/analogis-Demag-Tonko ... 5adca1e2c4
-
- Kontaktovat uživatele:
Takze AKAI už trůní ale jeste musim objednat pasek ALU 26,5
Pokud by jste mohli doporucit pripadne prodat napiste prosim diky
Pokud by jste mohli doporucit pripadne prodat napiste prosim diky
Já používám buď starší Maxell nebo nové RGM . Ty první z ebay, druhé Z Vintageaudio. Výhoda RGM je ta, že je můžeš koupit za cca 500 KČ bez cívky a tu dokoupit např na ebay nebo aukru. Spíše doporučuji nové pásky. Každá sranda něco stojí.
-
- Kontaktovat uživatele:
S tim jsem pocital tak koupim jeden ALU 26,5 s paskem z vintageaudia ale porad pls typ. a mas s nima zkusenosti posilaji v pohode ??