Koupě repasovaného grama nebo nový Pro-Ject Essential II

Prostor pro milovníky poslechu LP
Trinec
Kontaktovat uživatele:

Koupě repasovaného grama nebo nový Pro-Ject Essential II

Příspěvek od Trinec »

Ahoj všem.

Po několika návštěvách u kolegů hifistů jsem se zahleděl opět do říše analogu. Opět je na místě, před 30 lety jsem vlastnil NC 470 s kupou LP. Bohužel před vojnou darováno už ani nevím komu :-(
Otázkou je, jakou cestou jít. Buď nákup nového přístroje, zaujal mně právě zmiňovaný Pro-Ject Essential II nebo koupě nějaké repase (NC 440, NC 500, nějaký Duál nebo Thorens). Cena repasí by měla být max. do 5000,- což ale jak jsem se díval na Ebay u Thorense asi nedodržím.
Zajímá mě, jak kvalita provedení, tak i přednes hudby v porovnání mezi těmito přístroji. Dále určitě obsluha, náchylnost na otřesy v místnosti.

Díky za rady.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě repasovaného grama nebo nový Pro-Ject Essential II

Příspěvek od S499_1023 »

Thorens 115 koupíš na Ebayi do 150,- éček i se solidní vložkou. Gramofon sice vypadá plastově ale hraje famózně, má na rozdíl od Essentialu nebo NC 440 autotop a špičkově odpružené subchassis.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

Na Aukru se zrovna draží THORENS TD 320 mkII, jsem zvědav, kam cena vyleze...

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Na Thorens a podobné fajnovosti je tu řada docentů kterým nechci kecat do řemesla...z tesláků ještě zvaž MC400 nebo MC600Q, krajně složitý aparát, občas poruchový říká se ale můžeš trefit na vybraný kus co splní očekávání nicméně sázka do loterie, o dvě třídy vyšší než NC470. Třinec, jo ? Můžem probrat osobně, rád si občas povykládám o muzice a hi-fi.

Trinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinec »

Mám kamaráda Voltíka, asi znáte všichni. On je přes Tesláky, mám možnost NC 500, ale po pravdě ten Thorens se mě líbí moc. Ebay co jsem koukal pěkný jen z USA, nevím jak se clem a dopravou. Na ebay jsem zatím nekupoval.
to lechos: nepochopil jsem narážku .. Třinec nick nemá nic společného s městem Třinec ..., ale pokecat můžeme ba.

Trinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinec »

Na ten jsem koukal, nemá protizávaží, automatika jde blbě a kryt je prasklý

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Nešlo o žádnou narážku...nechal jsem se zmást Tvým nickem a tušil že jsi místní, já v Třinci totiž pracuji...už to vidím, Kladno, no nic, schůzka se odkládá na neurčito, dík.

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

lidumil: To mu moc dobře nenabízíš, kus bez protizávaží.
Trinec: Jeden 115 bych Ti mohl prodat, funguje bezvadně ale je lepený držák protizávaží. Vložka Stanton 500, cena 3.000,- fix. Mám ještě dva :D.

Trinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinec »

Děkuji za nabídku, ale zatím to vypadá, že půjdu do repase ND 500. Čekám s jakou přijde kamarád - co za ní bude chtít. Lakování soklu už jsem si domluvil. Ještě vymyslet nějaký pěkný super talíř a je vystaráno :-)

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

toto mi príde ako dobrý kauf a komplet :D
Keby som ja nemal vyriešené prehrávanie LP a rozmýšľal nad riešením, tak neváham. Uvedomujem si že cenovo je to mimo, ale aj tak... http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 73#p129373

s prihliadnutím na ceny repasov na bazosi, mi toto príde fakt dobré s výbornou prenoskou, prípadne by som tú výbornú prenosku vynechal, tam mi príde cena trošku vyššia ako by som očakával na 1,5ročnú prenosku, ale asi by som to zobral na komplet a pokúsil sa ukecať tú cenu prenosky.

Trinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinec »

Díky za tip, to vypadá zajímavě na rozjezd do analogu.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

kite19 píše:toto mi príde ako dobrý kauf a komplet :D
Keby som ja nemal vyriešené prehrávanie LP a rozmýšľal nad riešením, tak neváham. Uvedomujem si že cenovo je to mimo, ale aj tak... http://hifinazory.cz/forum/viewtopic.ph ... 73#p129373

s prihliadnutím na ceny repasov na bazosi, mi toto príde fakt dobré s výbornou prenoskou, prípadne by som tú výbornú prenosku vynechal, tam mi príde cena trošku vyššia ako by som očakával na 1,5ročnú prenosku, ale asi by som to zobral na komplet a pokúsil sa ukecať tú cenu prenosky.
Já bych doporučil Gramofon Pro-Ject Debut III. Za tu cenu je bez konkurence. Staré NCečko bych nebral. Tyto gramofony jsou dávno za svým zenitem. Případná oprava se může prodražit.
Řídím se pravidlem, které se bude určitě hodit i pro tvůj případ : " Stará ženská je jako staré auto. I když do ni nacpeš fůru peněz, novou z ní nikdy neuděláš." :)

Trinec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinec »

Stará 500 je vcajku po stránce mechaniky, jen se předrátuje a nastříká sokl, což je cca 500,- Kč. Přenoska Audiotechnika AT95 cca 1300,-
Jsme na 2000,- pak nějaký preamp - to nevím.

Spíše mě původně šlo o to, zda investice do nového či novějšího, zde Pro-Ject Debut III přinese zvukový rozdíl mezi starou 500 a ním.
Poslechnu a uvidím. Stejně to doma bude hrát jinak něž u inzerenta a já jen doufám, že se přednes posune dál než z digitálních dat co mám uložené na Nasu.

fox
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od fox »

Vždyť ten PJ je jen za tři a půl tisíce i s přenoskou. Věřím, že bude hrát určitě líp jako staříček. A hlavně bez starostí.

Odpovědět