Peere. Myslím, že to vyřešil Michell na talíři Orbe, kde LP "tvaruje" dotahovací klamp přes středový prstenec, připomínající čočku. Je to velmi podobná konstrukce. Nevím, jestli ty díry jsou k něčemu, nebo nás lákají okusit neprobádané a výrobek chce na sebe jenom upozornit.Peer píše:To by mohlo být účinější než ty prstence, který nejsou určené na rovnání vlnitých desek.
Dá se na to podívat nebo vyzkoušet ve studiu Panský Dvůr.
"křivá deska"
Re: "křivá deska"
to Fox:
jasně, my to máme na talíři gramofonu řešené jinak.
Spokojenost.
jasně, my to máme na talíři gramofonu řešené jinak.
Spokojenost.
nechcem davat novy topic, preto tu, mam taky problem, kupil som si Pink Floyd - The Wall, prva, tretia a stvrta strana hraju skvele, ako nove, bez lupancov!
problem je so stranou 2, na obale desky bola nalepka a lepidlo z nej pravdepodobne presiaklo az po druhu stranu (prvej desky), aspon si to myslim lebo je tam obdlznikova cmuha presne velkosti tejto nalepky, viete mi poradit akym sposobom sa zbavim tohoto lepidla? jar a setrne cistenie nezabralo (najprv som si myslel, ze je to mastne)
vyperie mi to podla Vas nejaka pracka? poradte ci sa s tym da nieco robit
problem je so stranou 2, na obale desky bola nalepka a lepidlo z nej pravdepodobne presiaklo az po druhu stranu (prvej desky), aspon si to myslim lebo je tam obdlznikova cmuha presne velkosti tejto nalepky, viete mi poradit akym sposobom sa zbavim tohoto lepidla? jar a setrne cistenie nezabralo (najprv som si myslel, ze je to mastne)
vyperie mi to podla Vas nejaka pracka? poradte ci sa s tym da nieco robit
Velice spolehliva je "zehlicka" od firmy Air Tight - DT-01 Disc Flatter. Pro soukromnika se sice nevyplati (porizovaci cena 2.500€) ale mozna uz ji ma nejaky HiFi obchod v CR. Ja vim jen o jednom v Mnichove - ten "zehli" kus za 1€, trva to u nej tak 2-5 dni,podle toho kolik ma zakazek a vysledek je vyborny. Pokud se to nezdari na poprve, proceduru zopakuje a pirazi holt 1€ navic. Je to ale porad levnejsi, nez kupovat novou LP.
...která může bejt nemlich v tom samým stavu, tzn. už z výroby zvlněná, to člověk těžko pozná, kdo za to může. Osobně radši to sklo + teplo, myslím, že i Pešák to ve své knize doporučoval.
To je prave ono. Kdyz je to nejaka blesakovka za dvojku, tak bych to jeste bral. Ale u novych placek, za ktere clovek vyplazne 20 -30 €uronu to na..... (A neni jich zrovna malo, co se vlni
) Je to predevsim asi tim, ze je moc rychle sundaji z lisu, presto ze jeste dostatecne nevystydly
.
Já jsem teď kupoval asi 10 nových desek, různých. Z toho 7 jich bylo těch silnějších. Z těch slabších jsou 2 zkroucený velmi málo, přenoska dá se říct v klidu, jen lehounce plynule se pohybuje. Ale jedna je zkroucená hodně, na dvou místech naproti sobě přenoska úplně vyletí nahoru, takovým způsobem že je to i slyšet, výšky vylítnou a jsou nepříjemný-zkreslený.
Vintage v jednom topicu píše "Je úplně jedno zda má deska 180g nebo je to klasický tenký lívanec, ta vyšší gramáž je jen past na audiofily co poslouchají očima."
Je jasný že na zvuk to vliv nemá, ale v souvislosti s tím kroucením je to myslím velkej přínos, všechny tyhle silnější desky jsou rovný jako sklo, a i když ještě nemám tolik zkušeností tak mám dojem že se jen tak nezkroutí. Takže při nákupu by to mohla být záruka jistoty že nebude zkroucená.
PS: Pomůže trochu to závaží co se dává na střed na desku? Je primárně k tomuhle účelu?, vyplatí se koupit?
Vintage v jednom topicu píše "Je úplně jedno zda má deska 180g nebo je to klasický tenký lívanec, ta vyšší gramáž je jen past na audiofily co poslouchají očima."
Je jasný že na zvuk to vliv nemá, ale v souvislosti s tím kroucením je to myslím velkej přínos, všechny tyhle silnější desky jsou rovný jako sklo, a i když ještě nemám tolik zkušeností tak mám dojem že se jen tak nezkroutí. Takže při nákupu by to mohla být záruka jistoty že nebude zkroucená.
PS: Pomůže trochu to závaží co se dává na střed na desku? Je primárně k tomuhle účelu?, vyplatí se koupit?
...to středové závaží někdy pomůže, ale je třeba zvážit, zda je vhodné pro tvůj gramofon. Pokud to bude šroubovací nebo kleštinový clamp - super věc, ale pokud to bude "špalek" skla, nebo něčeho těžkého (jako přídavné závaží) nemusí se to líbit ložisku talíře, mohl by jsi mu tím zkrátit životnost. Navíc stejně nevyvine takový přítlak jako pravý clamp (vcelku levný je od Michell ten plastový s AL kleštinou, osobně vyzkoušeno, mám ho doma). Nic jiného na desku neznám...podle mne je nejlepší tu desku vyrovnat některým ze způsobů již výše popsaných v tomto vlákně.
Nemáš na něj odkaz? Díky
To jsem našel taky, myslel jsem v Česku k prodeji
Nebo kde jsi ho koupil Ty ?
Koupíš ho ne ebay bez problému, kolem 1100 to vyjde i s poštovným, možná ještě nějaká daň tady.
Taky dělá podobnej P-J, ale není tam ještě žádný info, nevím jestli se dá sehnat. http://www.project-audio.com/main.php?p ... es&lang=en
No asi to hrotit nebudu, desku zkusím taky vyrovnat, a budu doufat že zas nějakou nekoupím
Taky dělá podobnej P-J, ale není tam ještě žádný info, nevím jestli se dá sehnat. http://www.project-audio.com/main.php?p ... es&lang=en
No asi to hrotit nebudu, desku zkusím taky vyrovnat, a budu doufat že zas nějakou nekoupím
Pomerne dobra a take neprikis draha (ca.18.-€) je varianta od firmy Clearaudio, tzv."Clever Clamp". Jeho otvor je "o fous" mensi nez stredovy trn talire a jen se na talir jeme dotlaci. Je to jen kosek umele hmoty a tak lozisko trvale nezatezuje. (http://www.clearaudio.de)
Nebo jeste snadneji (primo): http://www.analogshop.de
Díky za tip
K dostání i v ČR za 450,- vč dph.