"křivá deska"
"křivá deska"
ZDRAVÍM,
kupoval jsem teď nějaké nové desky a jeden vinyl je zvlněný. Takže při přehrávání dělá "vlny" a přenoskla lítá nahoru a dolů . Ještě sem se s tím nesetkal ...chci se tedy zeptat je to chyba přímo z výroby nebo to může být způsobeno i špatným skladováním??
Díky
kupoval jsem teď nějaké nové desky a jeden vinyl je zvlněný. Takže při přehrávání dělá "vlny" a přenoskla lítá nahoru a dolů . Ještě sem se s tím nesetkal ...chci se tedy zeptat je to chyba přímo z výroby nebo to může být způsobeno i špatným skladováním??
Díky
Re: "křivá deska"
Většinou to druhý, není to nic neobvyklýho ani u nových desek
Záleží na míře zvlnění, někdy se stává že deska je na tom tak špatně, že se ozve při každém zhoupnutí škrtanec... Exituje takový prstenec co zatíží kraje desky (ring) a pak je vše 
ten prstenec na zatížení obvodu desky dělá třeba Clearaudio, jmenuje se to Outer Limit a stojí to skoro 800 Euro
ano, Clearaudio to má vcelku dost mastný, ale už jsem to viděl za podstatně méně peněz a dokonce znám člena fóra co si to sám vyrobil 
ulož mezi dvě skla a za slunečného počasí vystavit naležato venku, zatížit závažím 1-2 kg velikosti kruhu středové etikety, někdy dost pomůže, vinyl je termoplastický
mezi dvě skla ano, ale slunko by mohlo ublížit, dal bych to radši do trouby (na slabo samosebou) 
Já bych spíše místo experimentů sehnal nové LP 
Za 800 e bych si představoval minimálně přímo rovnačku desek, třeba ty 2 skla + mírné el. vyhřívání. Obyčejná zátěž je blbost i zadarmo, musí to být pokud možno lehký prstenec, přitažený k talíři. Těžký prstenec by se musel nejspíš používat pořád, podle typu uložení talíře (subšasi ano/ne, druh ložiska). Nemluvě o tom, že vyrovnáním okraje se ani zdaleka nemusí vyrovnat celá deska.vintage píše:ano, Clearaudio to má vcelku dost mastný, ale už jsem to viděl za podstatně méně peněz a dokonce znám člena fóra co si to sám vyrobil
Myslím, že ten prstenec není primárně určený k rovnání zvlněných desek.
Ano, to je blbost.
Vyrábí to mimo jiné i VPI.

Ano, to je blbost.
Vyrábí to mimo jiné i VPI.

Ten prstenec nic nevyrovná ve smyslu, že by desku narovnal nafurt! Zatíží desku při přehrávání a ta má dokonalá kontakt s talířem (slipmatem), je ale potřeba použít i středový závaží! Je to primárně dělaný pro "lepší" zvuk, ale na zvlněný desky je to dobrý "kladivo"
Mimochodem, málokterá deska je 100% rovná a sedí pevně celou svou plochou na talíři!
mno to není vždy dost dobře možné .... některé raritní kousky jsem sháněl i několik let. Třeba Dunaj- Rosol (známý si to musel objednat od někoho z japonska) nebo EOST-Pigment ....pak si rád za jakýkoli experiment nebo i blbej kroužek za 800 euroZdeny píše:Já bych spíše místo experimentů sehnal nové LP
-
Cartridgeman
- Kontaktovat uživatele:
No a co takto pouzit toto?
http://www.oyaide.com/ENGLISH/AUDIO/pro ... pg632.html
http://www.oyaide.com/ENGLISH/AUDIO/pro ... pg632.html
To by mohlo být účinější než ty prstence, který nejsou určené na rovnání vlnitých desek.
Dá se na to podívat nebo vyzkoušet ve studiu Panský Dvůr.
Dá se na to podívat nebo vyzkoušet ve studiu Panský Dvůr.
- Mark Levinson
- Kontaktovat uživatele:
Oyaide MJ 12

Peer - to vypadá zajímavě, jaký to však má povrch pro kontakt s LP ?