Kvalita polských výlisků

Prostor pro milovníky poslechu LP
lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kvalita polských výlisků

Příspěvek od lechos »

Sběratelskou raritou budou ruské desky Melodia z dob CCCP i pozdější...vydali Elvis Presley, Cliff Richard a takové tam tituly.

reta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reta »

Obrázek
Tyhle teda nejsou z Polska.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

V době totality, bohužel byly ke koupi ( nyní neberu v potaz burzy ) pouze Polské , Jugoton, DDR a ruské. Měl jsem jich několik, ale vše asi tenkrát vinou šasí HC a přenosky, byly tak sedřené, že po koupi lepšího kolotoče šly do popelnice. Je pravda , že něco mám ještě na chalupě ( polské SBB, od Amiga Puhdys, atd.. ) ale na nynější kolotoč bych se bál položit.

Jiná kategorie je Supraphon, Panton a Opus, mám několik a na to co mají za sebou hrají pořád velmi dobře.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A maďary Pepita, Locomotiv GT, Omega, Scorpio, Hungaria či Fonograf ale ten jazyk, texty byly nemožné.

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Kvalita vinylu z NDR a Maďarska byla na úrovni srovnatelné s českými LP, polské a jugoslávské výlisky byly trochu horší.
Řadu těchto desek s vážnou hudbou a jazzem pořád vlastním a kupodivu jsou stále hratelné, přestože jsem je přehrával na levném, neseřízeném gramofonu Tesla.

ABBEY ROAD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ABBEY ROAD »

Zdravim urcite nestoji moc kupuj a poslouchej. Když ti udelaj radost. *hura*

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

A vyprat v saponátu, šum a praskot se sníží.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Také vlastním pár polských alb z různých vydavatelství. Např. SBB Memento a sólovky Jozefa Skrzeka mají perfektní zvuk, plný, čistý, dynamický a plastický, prostě paráda. Nechápu zdejší vychvalování Supraphonu, protože ten patří dle mého kvalitou určitě k tomu horšímu, co můžeme koupit, nebo dříve tomu tak určitě bylo. Všechny desky ze SUPRAPHONU co mám, mají hodně tenký zvuk, jaksi plošší a s nižší dynamikou. Např. porovnám-li si album QUEEN - Hot Space v originálním holandském vydání EMI a naše vydání SUPRAPHONU, tak rozdíl ve zvuku je obrovský...

S499_1023
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od S499_1023 »

To je obecně známo a není to nekvalitou lisování ale tím, že Supraphonské (a obecně čs.) desky byly řezány s očesanou dynamikou pro krystalové přenosky. Jinak to totiž přeskakovalo a lidé samozřejmě nereklamovali své brousky ale desky.

Steve
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Steve »

Ještě musím doplnit, že alba s kvalitním zvukem,která jsem zmínil výše (SBB,Józef Skrzek) vydala Muza

Odpovědět