Kvalita polských výlisků
Kvalita polských výlisků
Našel jsem v jednom antikvariátu hodně polských lpíček a nevím,jestli dosahují dobrých výsledků při poslechu hudby.Děkuju za odpovědi.
Re: Kvalita polských výlisků
Nebyly tak dobré jak Supraphon, Panton či Opus...no a pokud broušené před léty piezo přenoskou...nicméně mám polské LP Maanam, Perfect, Czesław Niemen a nějaké výběry hitů, Tonpress byly už lepší, hrajou jakž-takž pokud je jim věnována péče a šetrné zacházení.
Vydavatel je Muza a Pronil
Ano, Pronit...záleží kdo to měl v použivání, ty moje Muzy přežily nejlevnější čs.gramec Tesla HC13 a potom NC420...
hrají jak z fabriky.
hrají jak z fabriky.
Dá se říct lépe než supraphon nebo ne????
To je těžké říct tak na dálku, někdy ano a jindy ne. Ani Supraphon nebyly zcela jednotné jakosti dáno kvalitou matrice při výrobě, lisování, materiálem.
Já co měl MUZA, tak origo polské kapely docela slušný, ještě šel i Wifon, ale licence nic moc 
Na otázku "...jestli dosahují dobrých výsledků při poslechu hudby..."se nedá jednoznačně odpověďet (tak jako na většinu dotazů ve foru kladených). Co si pamatuji, tak většina mých "polských" výlisků byla zn.MUZA a byly srovnatelné s českými(slovenskými) produkty. Měl jsem např. SBB, Jozefa Skrzeka, Marka Grechutu, Czeslawa Niemena, Budka Suflera . . . poslouchali jsme to na úplně jiné aparatuře a v jiných podmínkách (než nyní), ale pořád (moc toho tenkrát na výběr nebylo). Netuším, za jakou cenu ty desky máš, ale asi nové nebudou, co? 
Ne,opravdu to nejsou nové výllisky
No tak jestliže jsou v OK stavu alespoň vizuálně, za rozumnou cenu a je-li to (co se týče stylu muziky) tvá krevní skupina, jdi do tohokuba2001 píše:Ne,opravdu to nejsou nové výllisky
Děkuju vám,už jsem koupil lpbBruce a Bonga.
Pak tu ještě byly k dostání DDR výlisky Amiga a maďarské zn. Pepita tuším se jmenovaly. Málo na trhu zastoupené ale žádoucí zpestření mizerné nabídky pop music tenkrát z dovozu. Hrály srovnatelně s čs. produkcí, gramofony byly jednoduché a ponejvíce Tesla nebo Unitra.
SBB na Muze jsou fajn
Legrační byly polské tzv. pocztówki dźwiękowe tedy vlastně čtvercový singl modré barvy na 45 ot/min. Nosič neměl velkou životnost, byla to láce ale tituly zajímavé a u nás nedostupné, Beatles, Eagles, Smokie, Gallagher a tak. Rychle nahrát na pásek než deska doslouží... 
Ale Německé desky jsou dost dobré,aspon pro mne.Amiga se mi nezdá tak špatná.lechos píše:Pak tu ještě byly k dostání DDR výlisky Amiga a maďarské zn. Pepita tuším se jmenovaly. Málo na trhu zastoupené ale žádoucí zpestření mizerné nabídky pop music tenkrát z dovozu. Hrály srovnatelně s čs. produkcí, gramofony byly jednoduché a ponejvíce Tesla nebo Unitra.