Kvalita současných vinylových výlisků

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kvalita současných vinylových výlisků

Příspěvek od Herrer »

Oldear píše:
19 bře 2022 20:18
Herrer
Co Tě žere? Ty máš asi nějaký komplexy. Jak to, že se divíš, když tady někdo reaguje na zjevné blbosti a nepravdy, přece chceme aby toto forum mělo alespoň nějakou úroveň. Peníze, ty nech stranou, každý to máme jinak a je to každého věc. Cena a kvalita však bezesporu jistou souvislost má.
Tak ať to Tobě nehraje.

Antony
Souhlas s Tvým předposledním příspěvkem, vidím to také tak a moje letitá zkušenost to jasně potvrzuje.

Je těžké reagovat v klidu na bláboly od jirkash a Cernan.

Ještě dodatek: Tak na rovinu, domnívám se, že Cernan a jirkash nemají dostatečně kvalitní vybavení Hifi aparátů, aby mohli vynášet takové kategorické soudy. Herrer, takto je to dobře?
Já přeci absolutně nezpochybňuju, že kvalita s cenou v různé míře souvisí. Kdyby tomu tak nebylo, bylo by na trhu něco hodně špatně a myslím, že to chápe každej průměrně inteligentní tvor. Jen prostě nemám rád, když někdo někomu nevyžádaně "otevírá oči" stylem, jakej jsi předvedl a jakej, promiň mi to, dlouhodobě předvádíš. Tobě může bejt můj pohled buď ukradenej, uvidíš v něm komplex a nebo se třeba zamyslíš, jestli je taková forma konverzace vhodná a jestli ji uplatňuješ i v běžném životě. To musíš vědět jenom ty. Že Cernan vlastně neudělal nic jinýho a vyloženě si o to řekl, na věci nic nemění.

Nejsem žádnej arbitr, ale mám dost rozumu, abych věděl, že jsou holt i lidi, který prostě na milionový sestavy peníze nemají a možná ani nikdy mít nebudou. Ostatně sám se mezi takový řadím. Mají proto mlčet a šoupat nohama? Nemyslím si. Víš, já za život poznal pár opravdu bohatejch lidí a většinou je od okázalejch snobů odlišovala skromnost, pokora, skoro až nenápadnost. To je někdy moc fajn ;)

Kdybys psal tak, jak jsi formuloval ten dodatek, ani bych nepípnul.
Nadral reprosoustavy

LUK

Příspěvek od LUK »

jirkash píše:
19 bře 2022 18:57
Vlastnim sbirku 2000tis hudebnich nosicu (lp, cd, kazety) od 50 let at do soucasnosti, cd je proste mizerie.
Najedu na tvou vlnu..... Mám sbírku zhruba 9500 CD, SACD, HDCD atd. k tomu cca 3500 LP a něco kolem 1,5 TB Hi-resů a to všechno od dob kdy daný nosiče začaly vycházet až po dnešek, takže dobře vím co jak hraje, a tudíž taky dobře vím, že plácáš naprostý nesmysly. Proč to děláš bůhví.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

LUK: to je úctihodná sbírka, ale řekni mi jedno. Když chceš něco poslouchat, jak si sakra vybereš? 😀

LUK

Příspěvek od LUK »

S tím jsem nikdy problém neměl :D.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

LUK píše:
19 bře 2022 21:45
jirkash píše:
19 bře 2022 18:57
Vlastnim sbirku 2000tis hudebnich nosicu (lp, cd, kazety) od 50 let at do soucasnosti, cd je proste mizerie.
Najedu na tvou vlnu..... Mám sbírku zhruba 9500 CD, SACD, HDCD atd. k tomu cca 3500 LP a něco kolem 1,5 TB Hi-resů a to všechno od dob kdy daný nosiče začaly vycházet až po dnešek, takže dobře vím co jak hraje, a tudíž taky dobře vím, že plácáš naprostý nesmysly. Proč to děláš bůhví.
Protoze mam jeste sluch. Jak jednoduche.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

:lol: Jasne, ty jedinej tady mas sluch a my vsichni ostatni jsme uplne hluchy

LUK

Příspěvek od LUK »

Tak tak, zcela klasickej případ, my všichni jsem tady na hififóru totální hluchoni a k tomu hlupáci, jen jirkash je letadlo *bravo* :lol:. Klasickej internetovej troll, nic víc.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Pojďte se pohádat, jestli jsou lepší blondýny nebo brunety!

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Dnes som si vypočul jeden zo zvukovo najlepších vinylov, ktoré mám v zbierke. Ide o málo hraný vinyl z roku 1979, teda z obdobia, kedy sa predávali zvukovo najlepšie nosiče. Na tomto vinyle je na dnešnú dobu neuveriteľné podanie vysokých frekvencií vrátane harmonických, ktorému sa móže CD formátu jedine snívať. Nieje predsa možné frekvenciu 10 000 hz ešte ktomu zvlnenú (čím viac nástrojov, tým väčšie zvlnenie popísať 4 digitálnymi vzorkami !!! presnejšie 4,41 vzorkami) Začiatok tohoto obdobia je niekde okolo roku 1973 teda roku kedy vyšiel album Pink Floydu - Dark side of the moon a toto obdobie končí obdobím prvých digitálnych štúdií 1982 -1986, ( niektoré analógové štúdiá síce vydržali doteraz, ale vinyly tejto zvukovej kvality už sa dávno nevyrábajú až na pár starších titulov, ktoré som tu už spomínal). Nemám nič ani proti najnovším digitálnym štúdiám, ktoré nahrávajú zvuk v kvalite 192khz/24bit a vyššej , ale v tejto kvalite to určite v dnešnej dobe nepustia dosveta, ale to zdegradujú na vzorkovanie 44,1khz/16bit a ešte aj zvuk pourezávajú.
20220320_151823.jpg
20220320_151842.jpg

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Nie je predsa možné frekvenciu 10 000 hz ešte ktomu zvlnenú (čím viac nástrojov, tým väčšie zvlnenie popísať 4 digitálnymi vzorkami !!! presnejšie 4,41 vzorkami)
Nezmysel... totálne nepochopenie princípov záznamu, A/D a D/A prevodu.. :|

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Jarda69 píše:
19 bře 2022 23:31
Pojďte se pohádat, jestli jsou lepší blondýny nebo brunety!
Tady preferuji symetrické vzezreni, hluboke oci a 3 az 4. Po tme na barve nezalezi. Blondynky vnimam jako malebnejsi, brunetky vice analyticky.... 😁

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Cernan píše:
20 bře 2022 16:16
Dnes som si vypočul jeden zo zvukovo najlepších vinylov, ktoré mám v zbierke. Ide o málo hraný vinyl z roku 1979, teda z obdobia, kedy sa predávali zvukovo najlepšie nosiče. Na tomto vinyle je na dnešnú dobu neuveriteľné podanie vysokých frekvencií vrátane harmonických, ktorému sa móže CD formátu jedine snívať. Nieje predsa možné frekvenciu 10 000 hz ešte ktomu zvlnenú (čím viac nástrojov, tým väčšie zvlnenie popísať 4 digitálnymi vzorkami !!! presnejšie 4,41 vzorkami) Začiatok tohoto obdobia je niekde okolo roku 1973 teda roku kedy vyšiel album Pink Floydu - Dark side of the moon a toto obdobie končí obdobím prvých digitálnych štúdií 1982 -1986, ( niektoré analógové štúdiá síce vydržali doteraz, ale vinyly tejto zvukovej kvality už sa dávno nevyrábajú až na pár starších titulov, ktoré som tu už spomínal). Nemám nič ani proti najnovším digitálnym štúdiám, ktoré nahrávajú zvuk v kvalite 192khz/24bit a vyššej , ale v tejto kvalite to určite v dnešnej dobe nepustia dosveta, ale to zdegradujú na vzorkovanie 44,1khz/16bit a ešte aj zvuk pourezávajú.20220320_151823.jpg20220320_151842.jpg
Komik a jeho svět...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Čím víc nástrojů, tím větší zvlnění a potřeba více reproduktorů. Kde já tohle četl?

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Vinyl je zastaralé medium,všechny měřitelné hodnoty má horší, než digitální formáty.
To však nic nemění na tom, že pro spoustu lidí poslech gramofonových desek přináší nejvyšší zážitek,jak hudební,tak zvukový.

m+m
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od m+m »

A to ještě jsou lidé, kteří poslouchají lp co jsou nahraný
v monu. To je co? *2thumbsup*

Odpovědět