Kvalita současných vinylových výlisků

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita současných vinylových výlisků

Příspěvek od PetrD »

Možná je to trochu *offtopic* . . . nemáte někdo doma na vinylu poslední album PEARL JAM - "Dark Matter"? Jen by mě zajímalo, jak hraje, jaký je zvuk. Půjčil jsem si od kámoše CD a nedá se to poslouchat :shock: nedokáži vůbec posoudit, jaké album je po hudební stránce :? . Zní ještě hůř, než předešlé "Gigaton", které se dalo poslouchat jen z vinylu (a i to žádný zázrak). Co si budeme namlouvat, jejich CD nikdy neoplývala skvělým zvukem :(

cepism
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepism »

Ahoj, nedávno vyšla reedice QUEEN (1), remix 2024. Pokud se nepletu, v ČR se dají pořídit výlisky od Universal a EMI (Nizozemsko). Dovedete někdo říct, u kterého výlisku se dá očekávat lepší kvalita? U "Universalu" bohužel prodejce neuvádí zemi, kde se to lisuje, mozná tam tak zavolat. Předem dík za smysluplnou odpověď :)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

"" Ahoj, nedávno vyšla reedice QUEEN (1), remix 2024. Pokud se nepletu "".

Bohužel se pleteš, protože to není remix, ale remaster a to by Ti mohlo napovědět. Jinak toto LP ( 2024 ) nevlastním a kupovat jej neplanuji.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Oldear píše:
cepism píše:
11 lis 2024 21:53
Ahoj, nedávno vyšla reedice QUEEN (1), remix 2024. Pokud se nepletu
Bohužel se pleteš, protože to není remix, ale remaster
Ne, v tomhle se neplete, je to remix. To v čem se plete jsou ty labely, EMI patří od roku 2011 nebo 2012 pod Universal, takže se nejedná o dva různý výlisky, ale jeden:
https://www.discogs.com/release/32100915-Queen-Queen-I
Obrázek

cepism
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepism »

Diky, ale o to mi právě šlo. Vím, že je to kompletně přepracované album, teda nový mix, včetně (je kolem toho dost hejtů) pitch-korekcí. Nicméně dle toho, co jsem slyšel ze streamů (Tidal), tak co do instrumentů to zní, nebojím se říct, skvěle. Debata o tom, že to už není autentický obraz kapely v tý době, je na jinou diskuzi. I jsem někde vyčetl, že EMI byl koupen Universalem, jak říkáš. Ale přesto jsem se chtěl zeptat, jestli nemáte žkušenosti s tím, že někde se vyrábí kvalitnější kusy, byť pod stejnou značkou. Nebo se snad celý náklad jede v jedný továrně u tak velkýho objemu?? Už se mi několikrát stalo, že nová deska (jakákoliv) buď lupe nebo syčí, ale o tom tohle celé vlákno je:D

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No, tak Tě nějak nevím.

https://www.musicrecords.cz/catalogue/h ... 024-vinyl/

a tady zase

https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... m/11965479

Desku jsem v ruce neměl, tak přiznávám, že přesně nevím. Na tom JPC píšou, že by to mělo být realizováno z originál master tape. Asi to chce slyšet. Možná koupi LP přehodnotím.

tomášHy
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tomášHy »

Objednal jsem si dvoudeskové album The Lady in the Balcony od Erica Claptona a dnes to přišlo. Celý natěšený, jsem to po očištění položil na talíř a přímo jsem se zděsil. Deska měla tvar hlubokého talíře, na trnu seděla až na slipmatu a okraj desky byl asi o 8 mm nad slipmatem. Deska se normálně kolíbala. Aspoň to bylo po celém okraji stejně, nebylo to do vrtule pomalu jsem neměl odvahu spustit na takovou desku svou novou přenosku AT VM750 SH. Nakonec zvědavost převážila. Muzika nádherná, zvuk výborný, žádný praskot, šum, nic. Ale ta křivost mě prostě sere. Co s tím? Zatížit mezi dvě rovné skleněné desky a nechat týden, nebo měsíc? Nevím.
A podle jakého kódu vyčíst, kde to bylo vylisované? Dnes už se jenom píše "made in EU".

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

Já rovnám desky podle tohoto návodu (začátek v čase 01:45 min.) ;)
https://www.google.com/search?q=pat+a+m ... o0fUA,st:0

muchacho
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od muchacho »

Kolega z práce koupil bazarové LP a pár jich bylo "nerovných". Vzal dvě ideálně velké tabulky skla, LP mezi ně a šup na přímé sluníčko. Desky se krásně vyrovnaly... a nebo profesionálně... https://www.musicrecords.cz/catalogue/h ... 1d6YfJLS4k

Odpovědět