Kvalita současných vinylových výlisků

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
PetrD
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita současných vinylových výlisků

Příspěvek od PetrD »

Možná je to trochu *offtopic* . . . nemáte někdo doma na vinylu poslední album PEARL JAM - "Dark Matter"? Jen by mě zajímalo, jak hraje, jaký je zvuk. Půjčil jsem si od kámoše CD a nedá se to poslouchat :shock: nedokáži vůbec posoudit, jaké album je po hudební stránce :? . Zní ještě hůř, než předešlé "Gigaton", které se dalo poslouchat jen z vinylu (a i to žádný zázrak). Co si budeme namlouvat, jejich CD nikdy neoplývala skvělým zvukem :(

cepism
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepism »

Ahoj, nedávno vyšla reedice QUEEN (1), remix 2024. Pokud se nepletu, v ČR se dají pořídit výlisky od Universal a EMI (Nizozemsko). Dovedete někdo říct, u kterého výlisku se dá očekávat lepší kvalita? U "Universalu" bohužel prodejce neuvádí zemi, kde se to lisuje, mozná tam tak zavolat. Předem dík za smysluplnou odpověď :)

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

"" Ahoj, nedávno vyšla reedice QUEEN (1), remix 2024. Pokud se nepletu "".

Bohužel se pleteš, protože to není remix, ale remaster a to by Ti mohlo napovědět. Jinak toto LP ( 2024 ) nevlastním a kupovat jej neplanuji.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Oldear píše:
cepism píše:
11 lis 2024 21:53
Ahoj, nedávno vyšla reedice QUEEN (1), remix 2024. Pokud se nepletu
Bohužel se pleteš, protože to není remix, ale remaster
Ne, v tomhle se neplete, je to remix. To v čem se plete jsou ty labely, EMI patří od roku 2011 nebo 2012 pod Universal, takže se nejedná o dva různý výlisky, ale jeden:
https://www.discogs.com/release/32100915-Queen-Queen-I
Obrázek

cepism
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepism »

Diky, ale o to mi právě šlo. Vím, že je to kompletně přepracované album, teda nový mix, včetně (je kolem toho dost hejtů) pitch-korekcí. Nicméně dle toho, co jsem slyšel ze streamů (Tidal), tak co do instrumentů to zní, nebojím se říct, skvěle. Debata o tom, že to už není autentický obraz kapely v tý době, je na jinou diskuzi. I jsem někde vyčetl, že EMI byl koupen Universalem, jak říkáš. Ale přesto jsem se chtěl zeptat, jestli nemáte žkušenosti s tím, že někde se vyrábí kvalitnější kusy, byť pod stejnou značkou. Nebo se snad celý náklad jede v jedný továrně u tak velkýho objemu?? Už se mi několikrát stalo, že nová deska (jakákoliv) buď lupe nebo syčí, ale o tom tohle celé vlákno je:D

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

No, tak Tě nějak nevím.

https://www.musicrecords.cz/catalogue/h ... 024-vinyl/

a tady zase

https://www.jpc.de/jpcng/poprock/detail ... m/11965479

Desku jsem v ruce neměl, tak přiznávám, že přesně nevím. Na tom JPC píšou, že by to mělo být realizováno z originál master tape. Asi to chce slyšet. Možná koupi LP přehodnotím.

Odpovědět