Možná je to trochu . . . nemáte někdo doma na vinylu poslední album PEARL JAM - "Dark Matter"? Jen by mě zajímalo, jak hraje, jaký je zvuk. Půjčil jsem si od kámoše CD a nedá se to poslouchat nedokáži vůbec posoudit, jaké album je po hudební stránce . Zní ještě hůř, než předešlé "Gigaton", které se dalo poslouchat jen z vinylu (a i to žádný zázrak). Co si budeme namlouvat, jejich CD nikdy neoplývala skvělým zvukem
Ahoj, nedávno vyšla reedice QUEEN (1), remix 2024. Pokud se nepletu, v ČR se dají pořídit výlisky od Universal a EMI (Nizozemsko). Dovedete někdo říct, u kterého výlisku se dá očekávat lepší kvalita? U "Universalu" bohužel prodejce neuvádí zemi, kde se to lisuje, mozná tam tak zavolat. Předem dík za smysluplnou odpověď
Ahoj, nedávno vyšla reedice QUEEN (1), remix 2024. Pokud se nepletu
Bohužel se pleteš, protože to není remix, ale remaster
Ne, v tomhle se neplete, je to remix. To v čem se plete jsou ty labely, EMI patří od roku 2011 nebo 2012 pod Universal, takže se nejedná o dva různý výlisky, ale jeden: https://www.discogs.com/release/32100915-Queen-Queen-I
Diky, ale o to mi právě šlo. Vím, že je to kompletně přepracované album, teda nový mix, včetně (je kolem toho dost hejtů) pitch-korekcí. Nicméně dle toho, co jsem slyšel ze streamů (Tidal), tak co do instrumentů to zní, nebojím se říct, skvěle. Debata o tom, že to už není autentický obraz kapely v tý době, je na jinou diskuzi. I jsem někde vyčetl, že EMI byl koupen Universalem, jak říkáš. Ale přesto jsem se chtěl zeptat, jestli nemáte žkušenosti s tím, že někde se vyrábí kvalitnější kusy, byť pod stejnou značkou. Nebo se snad celý náklad jede v jedný továrně u tak velkýho objemu?? Už se mi několikrát stalo, že nová deska (jakákoliv) buď lupe nebo syčí, ale o tom tohle celé vlákno je:D
Desku jsem v ruce neměl, tak přiznávám, že přesně nevím. Na tom JPC píšou, že by to mělo být realizováno z originál master tape. Asi to chce slyšet. Možná koupi LP přehodnotím.