Kvalita současných vinylových výlisků

Prostor pro milovníky poslechu LP
Odpovědět
progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kvalita současných vinylových výlisků

Příspěvek od progsociety »

major píše:
27 pro 2020 23:08
Já mám např. rád, zde neoblíbenou, společnost Sony. Nicméně určitě se nebudu zdráhat doplnit si sestavu o kvalitní kus jiného výrobce. Na LP mám Sony PS-8750 osazenou přenoskou Sumiko Pearl (opravdu výborná), zesik Sony TA-F 730ES a bedny Quadral Amun mk.II. Jako CD player používám Sony CDP-X559ES.
A jelikož mám rád i staré přenosné "kazeťáky-boomboxy" a pár jich také mám, tak mám ještě deck Pioneer CT-979 na kvalitní nahrávání MC. Není to žádný super high-end za stovky tisíc, ale mě to dělá radost a jsem takto naprosto spokojen.
Neoblíbenou? Z čoho máš taký pocit? Nakukni u mňa do položky "vybavení". A nejaký neprenosný stereo kazeťák ES/QS od Sony by sa nenašiel?

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Skromný dotaz . . . nevlastníte někdo reedice alb Porcupine Tree z roku 2021? S blížícím se vydáním jejich novinky (červen 2022) ve mě stále více hlodá červíček a po obnovení "analogové větve" přemítám nad doplněním regálu o nějaký ten vinyl. Tyto reedice jsou k mání, jen bych přivítal nějakou tu "recenzi" od jejich vlastníka.

mimus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimus »

nějaké kousky mám: Lightbulb Sun, On The Sunday Of Life, Voyage 34, Up The Downstair, Stupid Dream ... všechny kupované v r. 2021 ale některé mohou být reedice z r. 2017, musel bych hledat podle EANu ... každopádně, pokud si vzpomínám, všechny jsou ok

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Měl jsem půjčeno album "In Absentia" (2 x vinyl, Wilsonův remaster z roku 2017, vydáno 2018) a byl jsem z něho nadšen. Po porovnání s CD jsem dostal opravdový zálusk, jde jen o to, aby loňské vydání bylo zvukově identické (minimálně stejně dobré). Ani nevím, kolikáté je to již vydání na LP (čtvrté?).
*offtopic* Poslední dobou mám čím dál tím víc Wilsonovy remixy, hlavně toto . . .
R-12211133-1530612537-4169.jpg

Cernan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cernan »

Kvalita väčšiny súčasných vinylov je po zvukovej stránke zlá. Je to dané tým, že hudobné vydavateľstvá sa tak boja vinyl ripov v kvalite 192khz/24bit , že potom ako master pre výrobu vinylu dávajú CD. Z českej a slovenskej tvorby za posledných 20 rokov neexistuje vinyl vyrobený inak ako z CD. Už tieto vinyly vôbec nekupujem, lebo majú horší zvuk ako CD. Ak viete o nejakom s kvalitným zvukom, dajte vedieť. Čo sa týka zahraničných vinylov, tak tu sa niečo dá nájsť. Ide o kapely ktoré už nekoncertujú. Mark Knopfler a jeho Dire Straits, Pink Floyd ( čo mastroval Bernie Grundman), Cranberries (25 anniversary), Queen - Greatest hits ( mastroval Bob Ludwig), Nirvana - Nevermind (30 anniversary), Amy Winehouse - Back to Black (15 anniversary). Z kapiel čo ešte koncertujú mám U2 - Joshua tree (30 anniversary), U2 - All that you can't leave behind (20 anniversary).
Na poslednom albume neskutočne znie skladba Elevation so zrnitým zvukom, ktorý mi vyrazil dych, tak ako na druhom spomínanom albume od Cranberries v skladbe Zombie.
Ak viete o ďalších albumoch z posledného obdobia nahrávaných z analógového pásu , alebo digitálneho masteru s kvalitou na úrovni cca. 192khz/24bit dajte vedieť.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Skvěle hraje toto LP:
https://victrola.com/products/trondheim ... ir-part-ii

Jestli Ti nebude vadit, že zdroj je digitální master DXD (352.8kHz/24bit) - současná klasika u 2L.
Přílohy
2L-090A-LP_cover-back.jpg

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

Kdyby věnovali takovou péči masteringu CD, tak po deskách nikdo ani nevzdechne...

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

CD fakt ne, jako obcas poslechnu, ale bude vzdy nejhorsi.

LUK

Příspěvek od LUK »

Cernan a jirkash, chlapci vy jste se hledali. CD že bude vždy nejhorší? krystova noho.

Lad2000
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Lad2000 »

LUK *thumbs up* *thumbs up* *thumbs up*

Internet je úžasné místo. Dříve, když chtěl člověk vidět šaška, tak musel do cirkusu.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Souhlas, tady jich má člověk hned plný pytel. :D

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... hh6ufHr5du
Contents
1 Myth: Vinyl sounds better than CD
2 Myth: Vinyl requires a better-sounding master because it is physically incapable of reproducing the hypercompressed sound mastered to CD
2.1 Effect of vinyl mastering on dynamic range
3 Myth: The vinyl surface is heated to several hundred degrees on playback, and repeat play of the same track should wait at least several hours until the vinyl has cooled
4 Myth: Proper vinyl playback is click-free
5 Myth: Vinyl is better than CD because it reproduces higher frequencies than CD and avoids anti-aliasing filter issues at the frequencies CDs can reproduce
6 Myth: Vinyl is better than digital because the analog signal on the vinyl tracks the analog signal exactly, while digital is quantized into steps
6.1 Frequency resolution
6.2 Jitter
6.3 Time resolution
6.4 Dynamic range
6.5 Quantization error
6.6 Vinyl is often sourced from digital anyway
6.7 Further comparisons
7 Myth: Vinyl has greater resolution than CD because its dynamic range is higher than for CD at the most audible frequencies
8 Myth: Adding a penny to the headshell improves tracking/sound
9 Myth: A cartridge is permanently damaged and should be replaced if the stylus appears even slightly bent
10 Myth: Belt-driven turntables are better than direct-drive turntables
11 References
Jednoducho, je to ( vinyl) "predpotopný" mechanický záznam, taký lepší Edisonov fonograf. Je tam toho viac.. Treba čítať a rozmýšľať, nie veriť bludom..

LUK

Příspěvek od LUK »

Lad2000: To jo, tady se člověk kolikrát slušně zasměje, když to tu čte. A k tomu zadarmo, ne jako v cirkuse, kde za vystoupení takovýchhle "legračních jedinců" ještě chtějí platit :lol:.
Moc srandovní to ale není ve chvíli kdy čověku dojde, že problém s takovýma nesmyslama jaký tu v posledních dnech šíři Cernan (a tady se teď k němu přidává ještě jirkash) je ten, že si to tu můžou přečíst i lidi co tejhle problematice stejně jako tihle "vtipní" jedinci taky moc nerozumí a ti by tyhle bludy a nesmysly mohly vzít vážně a věřit jim.

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Cernan píše:
17 bře 2022 08:20
Kvalita väčšiny súčasných vinylov je po zvukovej stránke zlá. Je to dané tým, že hudobné vydavateľstvá sa tak boja vinyl ripov v kvalite 192khz/24bit , že potom ako master pre výrobu vinylu dávajú CD. Z českej a slovenskej tvorby za posledných 20 rokov neexistuje vinyl vyrobený inak ako z CD. Už tieto vinyly vôbec nekupujem, lebo majú horší zvuk ako CD. Ak viete o nejakom s kvalitným zvukom, dajte vedieť. Čo sa týka zahraničných vinylov, tak tu sa niečo dá nájsť. Ide o kapely ktoré už nekoncertujú. Mark Knopfler a jeho Dire Straits, Pink Floyd ( čo mastroval Bernie Grundman), Cranberries (25 anniversary), Queen - Greatest hits ( mastroval Bob Ludwig), Nirvana - Nevermind (30 anniversary), Amy Winehouse - Back to Black (15 anniversary). Z kapiel čo ešte koncertujú mám U2 - Joshua tree (30 anniversary), U2 - All that you can't leave behind (20 anniversary).
Na poslednom albume neskutočne znie skladba Elevation so zrnitým zvukom, ktorý mi vyrazil dych, tak ako na druhom spomínanom albume od Cranberries v skladbe Zombie.
Ak viete o ďalších albumoch z posledného obdobia nahrávaných z analógového pásu , alebo digitálneho masteru s kvalitou na úrovni cca. 192khz/24bit dajte vedieť.
To mas podlozene aj nejakymi datami alebo znalostami z oblasti ako sa nahrava? AK rozumies nejakej cudzej reci, pri troche snahy sa da aj na internete relativne rychlo samovzdelat, ako cely ten proces z mastera na vinyl funguje. Myslim, ze tvrdenie "boja sa ripov v kvalite 192/24" nie celkom zodpoveda realite.

A samozrejme, existuju stovky vyborne nahratych vinylov, kde je zvuk na hranici technologicky mozneho. Nemal by si mat problem ich najst, najma ked je pre teba etalonom kvality zvuku Cranberries.

P.S> mam relativne siroku zbierku vinylov, originalne vydania zo 6otych a zaciatku sedemsiatych rokov - a rozhodne, fakt, ze to bolo nahravane na analogovy pas nie je ziadnou zarukou kvality, takisto ako nie je ziadnou zarukou kvality fakt, ze dnes sa vsetko nahrava na 192khz.

Odpovědět