MM přenoska pre Technics

Prostor pro milovníky poslechu LP
Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Re: MM přenoska pre Technics

Příspěvek od Trashwatcher »

dodac77 píše:Dobrý den pánové a dámy. Jsem zde nováčkem a začínám s analogem.
Pořídil jsem si gramo Technics SL-20 v super stavu, k mojí stávající aparatuře Denon PMA 1500R,Denon DCD 1450 AR, Denon TU 1500 RD a repro Quadral Amun IV. ze série Phonologue gold s páskovými výškami. Kabely od Supry.
Vím, že jsou lepší gramofony, ale mně se prostě líbí. Dám mu dřevěnou dýhu, předrátuju, terminály a dostávám se k dotazu.
Jakou MM 1/2 palcovou přenosku na toto těžší S-ramínko? Tak abych využil kvalit zbytku sestavy, která hraje myslím hodně slušně a stála bratru 90.000 kč, ale abych ji také byl schopný zaplatit. Myslím tím, jestli přenoska za 6.000 -10.000 kč není zbytečná na toto gramo. A zase přenoska za 2.000 kč zbytečně nezazdila celou snahu. Chci to převážně na rock a podobné.
Uvítám jakoukoli radu. Díval jsem se na Ortofony, Shure, Audio-Technica, Goldring, Sumiko. A vážně nevím. Bude dostačující přenoska v kategorii do 3.000 kč?
Hodně dobrá MM vložka je aktuální vlajková loď SHURE M97xe, ale být Tebou, tak použiju nepříliš drahou, ale špičkovou MC vložku Denon DL-110 ... to se fakt vyplatí. Při troše snahy jde sehnat i pod 4 kkč.
Zvuk DL-110 je excelentní. *2thumbsup* Mám ji v Revox B795 a jsem velice spokojen.

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Jen doplním (včerejší příspěvek už editovat nejde - proč je to takhle nesmyslně nastaveno v administraci fóra ?), že DL-110 podražila (nejvíc u šmelinářů v Evropě) a ta cena už je výše - přes 5.000,- Kč. Nic to ale nemění na její kvalitě.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

jirka28 píše:Jen je at440 nižší než 2mredka a protože nemá SL-D2 vodorovnou osu otáčení kolmou na osu přenosky, proběhla výměna SL-D2 za SL-Q3.
Na to, abys “srovnal” VTA, nebylo nutné menit hned celý gramofon, stacilo pouzít silnejsí slipmat. :)
I kdyz….“Q3” je preci jen o neco lepsí, nez “D2”. ;)
Jinak me moc tesí, ze ti moje rada pomohla dál a ze jsi s výsledkem spokojený.
(A i pres to, ze to nekterí zde neradi ctou...i pouzití kvalitních kabelu rozhodne prispelo ke tvé spokojenosti. :) )
Trashwatcher píše:dodac77...ale být Tebou, tak použiju nepříliš drahou, ale špičkovou MC vložku Denon DL-110 ... to se fakt vyplatí.
Nechci se te nijak dotknout, ale slysel uz jsi nekdy hrát opravdu spickovou MC prenosku?
“DL110” je ta nejzákladnejsí (HO) MC prenoska od Denonu a k spickové kvalite má pomerne dost daleko.
Zálezí ale samozrejme i na “zbytku” retezce a tak verím, ze na tangenciálním Revoxu a dobrém MM vstupu hraje (oproti originální) opravdu "spickove"... *palec*

P.S.: "Vlajková loď "M97" od Shure je jen slabý odvar prastaré "tuzexové" "75-6" (která uz se ale, bohuzel, nevyrábí) a opravdu dobrá MM - "AT5V" (i ta trochu podrazila :) ) figuruje (nejméne) o jednu ligu výše!
(To je ale zase jen muj osobní názor z vlastní zkusenosti.)

Trashwatcher
Kontaktovat uživatele:

Prospero:
Slyšel. Ale zadáním zakladatele vlákna byl požadavek na slušnou MM vložku za rozumnou cenu. To by i ta zmíněná Shure stačila. Špatně nehraje. Ano - staré (ještě v USA vyráběné) Shure byly hodně dobré. Ale za ty prachy (koupil jsem ji, tuším, asi za 2.300,-) je ta M97xe hodně v pohodě. Ale zmíněnou Denonku jsme testovali ve velké konkurenci vložek a obstála velice dobře. Jo, určitě jsou i lepší MC vložky (SUMIKO a další), ale to si jdu raději koupit hromadu skvělých vinylů, než bych utrácel za zbytečnosti.
Zbytek řetězce, na kterém bylo testováno, tady asi hned tak někdo nemá ... ;)

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

Ahoj, trochu se zpozdenim se pridam do diskuse.
Mam gramec Sanyo TP1000. Zesik SONY F770ES a teslacke 3 pasma repraky.
Na gramci mam cca rok 2M bronze, predtim jsem mel chvili 2M red. Na druhy gramec (tesla NC400, poustim dto do zesilovace SONY pres predzesilovac Creek) jsem si na doporuceni koupil Autiotechniku AT100 a musim rict, ze me hodne prekvapilo, jak ma dobry zvuk za tu cenu (2tis. Kc). Ve srovnani s 2M red vic detailu, vysek a celkove bohatsi zvuk. Vzbudilo to muj zajem v Audiotechniky prenosky. A koukam na diskusi tady a zvauji: cemu bste dali prednost: AT-150MLX nebo AT-F7.. nebo neo uplne jineho? Uz dele premyslim, co by mi MC prenosky zvukove prinesly, ale popravde nevim, zda na to gramec Sanyo staci, nebo bych musel jit do nejakeho drazsiho, coz bych zatim nerad. To Sanyo se mi fakt libi. Take nevim co znamena micro-line hrot (rad se necham poucit), je to lepsi nez elipticky hrot?
Jaky by vyl rozdil tech audiotechnik oproti 2M bronze? Nebo radej koupit 2M black? Moc s mi nechce.
Hraju starsi veci: Presleyho, Beatles, trochu klasika, cesky folk, Jazz atd...

Predem diky za podnety!!!
Ondra

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

použil bych opět AT100 když se teda osvědčila, máš krásný vintage Sanyo ale Tesla bude nejspíš MC400, to nic, my pochopili, ještě zvaž univerzální Ortofon OM B10 a výše, též dobrá volba

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

Chtel bych neco, co jde zase vys nez je ta 2M bronze

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

když stav kasy dovolí, Denon DL...vygoogluj si

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

koukam cenove to neni vys nez ta audiotechnika:
https://www.czc.cz/denon-dl-103em-preno ... Aozw8P8HAQ

Mas nejakou zkusenost Denon vs. audiotechnika vs. 2M bronze. A staci na to to Sanyo?

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Myslím, že Prospero tuná AT-F7 dosť chválil a ak sa dobre pamätám, povyhrávala aj nejakú tu cenu, no osobne s ňou mam nulové skúsenosti.

Za tú cenu by som asi ale dal prednosť MC AT-F7 prenoske (hoc asi aj naslepo) pred AT MLX, pretože nastavením predzosilňovača sa s ňou ešte vieš vyhrať. Mal som ale možnosť porovnať MLX s o niečo lacnejšou 440MLb, ktorá má inú chvejku (MLX má borónovú) a musím priznať, že nejaký markantný zvukový posun som nepostrehol - asi na to treba mať lepšiu zostavu.

A čo sa týka eliptický/Microline... microline lepšie číta detaily a výšky a niekedy s môže javiť ostro. S 2M radou ti nepomôžem, nie som jej veľkým fanúšikom (:D) - za tú cenu bronze/black by som šiel už skôr do vyšších Nagaok.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

je to velmi subjektivní a osobní, DL103 obstála na Tesla NC450 lepší mašinu jsem dosud neměl, Pioneer pod čárou toť plastová imitace popularklasse asi tak, a jo, je to plný automat

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

Diky. Slyseli jste nekdy po sobe 2M bronze a AT-F7? 2M red nic moc, kdyz jsem ji mel moznost porovnat dal....

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Óňa píše:Ahoj, trochu se zpozdenim se pridam do diskuse.
Mam gramec Sanyo TP1000. Zesik SONY F770ES a teslacke 3 pasma repraky.
Na gramci mam cca rok 2M bronze, predtim jsem mel chvili 2M red. Na druhy gramec (tesla NC400, poustim dto do zesilovace SONY pres predzesilovac Creek) jsem si na doporuceni koupil Autiotechniku AT100 a musim rict, ze me hodne prekvapilo, jak ma dobry zvuk za tu cenu (2tis. Kc). Ve srovnani s 2M red vic detailu, vysek a celkove bohatsi zvuk. Vzbudilo to muj zajem v Audiotechniky prenosky. A koukam na diskusi tady a zvauji: cemu bste dali prednost: AT-150MLX nebo AT-F7.. nebo neo uplne jineho? Uz dele premyslim, co by mi MC prenosky zvukove prinesly, ale popravde nevim, zda na to gramec Sanyo staci, nebo bych musel jit do nejakeho drazsiho, coz bych zatim nerad. To Sanyo se mi fakt libi. Take nevim co znamena micro-line hrot (rad se necham poucit), je to lepsi nez elipticky hrot?
Jaky by vyl rozdil tech audiotechnik oproti 2M bronze? Nebo radej koupit 2M black? Moc s mi nechce.
Hraju starsi veci: Presleyho, Beatles, trochu klasika, cesky folk, Jazz atd...

Predem diky za podnety!!!
Ondra
Tvuj Sanyo je dobrý gramec a raménko ucite snese i kvalitní prenosku jako je "Bronze" ap.. Pokud chces zustat u MM resení, opet bych doporucil "AT 440 MLb".
Prínos MC je predevsím vetsí dynamika a jeste více detajlu. "F7-ka" je v tomhle opravdu dobrá, pokud bys chtel jeste levnejsí MC, myslitelná by byla i "F3-ka".
Za ty prachy je také dobrá, oproti"F7" ale preci jen trochu "zaostává".
LawIAR píše:Myslím, že Prospero tuná AT-F7 dosť chválil a ak sa dobre pamätám, povyhrávala aj nejakú tu cenu, no osobne s ňou mam nulové skúsenosti.
....A čo sa týka eliptický/Microline... microline lepšie číta detaily a výšky a niekedy s môže javiť ostro. S 2M radou ti nepomôžem, nie som jej veľkým fanúšikom (:D) - za tú cenu bronze/black by som šiel už skôr do vyšších Nagaok.
Ano. A "Micro Line" má také delsí zivotnost. ;)

A v prípade setrvání u MM....Nagaoka "MP 200" <a výse> je také dobrá volba. *thumbs up*
lechos píše:je to velmi subjektivní a osobní, DL103 obstála na Tesla NC450...
„DL 103“ na raménku Tesla „P 1011“? Nikdy jsem sice neslysel, ale jako uplne optimální mi tahle kombinace nepripadá. :|
AT “F7” má za a) vyssí poddajnost nez “DL 103” a rozumí si tak s podstatne více raménky (takze mozná i s Teslou.) a za b) vyssí výstupní napetí, takze jí vybudí uz i "prumerný" MC vstup. “103-ka” potrebuje pro optimální zvuk opravdu dobrý phono pre, nebo kvalitní step up trafo.

P.S.: Prímé porovnání k “Bronze” sice nemám, jak uz jsem ale psal, “Japonci” (vseobecne) se mi v poslední dobe zdají zvukove lepsí. Prirozenejsí, plnejsí a…v té které cenové skupine príjemejsí. (Jen subjektivní postreh. :P )

P.P.S.: Uspokojivý analogový setup je hledání a to, co sedí jednomu, nemusí druhého vubec oslovit. Z tech výse jmenovaných kandidátu ale opravdu spatný není urcite zádný.
Jen doufám, ze z toho vseho nemás v hlave zbytecný zmatek... :)

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

má z toho zmatek určitě...vybrat z deseti je těžší než ze tří a stejně spokojenost nebude, kdo nevěří ?

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

Ahoj! Diky moc za vstup(y). Jsem cim dal vic naklonen te F7cce. Zkusim "svet MC" :) Zase predcasny vanocni darek (jako loni 2m bronze), zalozim asi novou, prijemnou tradici. :mrgreen:
Napada me par dotazu kolem: :oops:
1) nemel bych si pohrat nejprve/soucasne s kabely? Mam samorucne delane ze stineneho mikrofonniho kabelu a pozlacenych cinchu (poradili v GES elektronics). Cetl jsem tu nejakou diskusi o VDH D501 a o obrovskem vlivu na zvuk. Aby vliv nove prenosky nebyl zakryty spatnymi kabely....

2) Dokazete nejak posoudit moje predzesilovace? Zesilovac Sony se mi jevi celkove jako slusny stroj a kdyz do nej zapojim gramofon naprio, tak se mi ve srovnani s Creek OBH-15 jevi jako cerejsi zvuk, ale mene barevny. Vzdy jsem na nich hral jenom MM prenosky. Budou stacit na ty MCcka?

3) Myslite, ze muj druhy gramec tesla NC450 bude hrat slusne tu 2M bronze (asi se tu bude muset zkusit....)?

Diky :)
Ondra

Odpovědět