MM přenoska pre Technics

Prostor pro milovníky poslechu LP
LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Re: MM přenoska pre Technics

Příspěvek od LawIAR »

Na tom Creeku si vieš, ak sa nemýlim, narozdiel od Sony ponastavovať impedanciu a kapacitu, nie? Tam by si si mohol pri zvuku MC pomôcť, keďže pri nich sa dá v tomto smere experimentovať v rámci limitov. Čo sa týka prekáblovania, mohlo by to pomôcť. Pri MC prenoskách sa prenáša skutočne nízky signál a kvalitná kabeláž v ramene a smerom do pre-ampu zvuk síce nijak nevylepší, ale zabezpečí ti čo najlepšiu vernosť toho, čo nasnímala prenoska.

Tuná určite pomôžu čo najčistejšie vodiče a tienenie káblov, no pri VDH sa pohybujeme v takých cenových relaciach, že to je relevantné až vtedy, ak nič iné vo svojom reťazci neplánuješ momentálne meniť (repro, zosilňovače, gramofón/rameno).

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Creek sice az tak moc mozností nastavení nenabízí - pro MC tri zesílení (60, 70 a 80dB) a dve impedance (100 nebo 510 Ohm), pokud ho ale chces vylepsit, porid k nemu, na místo "základniho" napájecího zdroje OBH 1, regulovanou verzi OBH 2.
(http://images.google.de/imgres?imgurl=h ... 4Q9QEIIzAD)
Znám dva hifisty, kterí to udelali a zvukový prínos je znatelný. *thumbs up*
A kdyz uz jsme u toho – jeden z nich pouzívá pro propojení (na obou stranách) pomerne levný, zvukove ale také velmi kvalitní phonokabel firmy inakustik. (http://www.elektrowelt24.eu/shop/produc ... efID=42345)

A ten "VdH"? Výborný kabel, který neurazí ani v podstatne nárocnejsích "setupech". ;)

Jeste poznámka na okraj: Pokud má tvuj gramec jeste puvodní ramenko (tusím ze bylo od firmy Acos Lustre), potom je porízení "F7-cky" naprosto bez problému.
Písu to proto, ze správné nastavení VTA u "F7" je 23 stupnu (vetsine prenosek stací 20) a tohle raménko toto umoznuje.

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

Ahoj,
- muj gramec SANYO je puvodni. Koupil jsem ho od sberatele ze Slovenska a vypada stejne jako na fotkach z recenze z casopisu stereo (tam jim ho zapujcil Vaclav Neckar). 23 stupnu je uhel prenosky na desku?

- Ten CREEK je tenhle:
https://www.google.cz/search?q=Creek+OB ... AAAQsAQILQ
Ma pouze prepinani mezi MM/MC. Jinak nic nastavitelneho. Manuál jsem online nenasel. Mohu ho zitra naskenovat a poslat parametry.

- Ten zesilovac Sony ma na MC dve moznosti nastaveni, je u nich napsano bud 40 Ohmu nebo 3 ohmi. Pujde to s F7, pripadne ma cenu u nej menit zdroj?

- Jeste otazecku ke kabelum: kde prosim kupujete VdH?

DIKY!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Tech 23 stupnu je úhel chvejky k povrchu LP.

Az teprve ted jsem si uvedomil, ze píses o prvním “OBH 15” a ne jeho “Mk II”. :|
Ten opravdu nemá zádnou moznost pro nastavení, jeho parametry ale provoz “F7” nevylucují.
(Manual je i tady: http://www.creekaudio.com/instructions/obh15.pdf) :)
Výstupní napetí “F7-ky” (0,35mV) je sice mírne pod doporucenou hodnotou 0,5mV a ani vstupní odpor Creeka (< 100 Ohm) není úplne ideální (AT uvádí > 100 Ohm), v praxi by to ale, az na moznou nizsí hlasitost, nemel být prílis velký problém.
(“Mk II” má na spodní strane "myší klavír", ale i jeho moznosti jsou dost omezené: http://www.uni-hifi.de/cms/Creek-OBH15- ... 6-733.html)

Ten sítový zdroj se zvukove urcite vyplatí, jestli se ale dá v CR koupit nevím. To samé platí i o kabelech „VdH“.
V Nemecku je prodává napr.: https://www.dienadel.de/van-den-hul-d-5 ... 353628900/ (Cena je za provedení 4x cinch.)

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

Ahoj, diky!
Co si myslis o pouziti preampu integrovaneho v zesilovaci SONY? Je to F770 ES. Ten zdroj by nemel byt problem kdyztak v Nemecku. Pred Vanocemi vyrazim zase do Berlina mj. na Vinily a tak bych snad mohl byt uspesny....

ten SONY zesilovac je zde:
https://www.google.cz/search?q=F770+ES& ... X0JKssM%3A

Fakt moc dekuju za ochotu!!
Ondra

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

VDH kabel prodává v ČR třeba HIGH-END AUDIO STUDIO s.r.o www.highend.cz . Nedávno jsem VDH D-502 hybrid 1m kupoval + 2 konektory VDH C-4.0 (mám v gramci kabel napevno) a vyšlo to i s poštovným na 1995Kč.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Napadlo mi, že by v tvojom prípade potom boli možné dve výhodné riešenia (tiež som si myslel, že máš mk2):
- buď kúpiť MM prenosku (napr. 440MLb) + VDH kabeláž (pôvodne som mal na mysli D501... D502 je zaplatiteľná),
- alebo kúpiť nový (hoc aj z druhej ruky) pre-amp s možnosťou nastavovania + MC prenosku (AT-F7 napr.) + lacný (ale účinný) inakustik kábel.

Ale to je len úvaha, keby sme to zobrali tak, že chce minúť "istý obnos peňazí".

S tým Sony ti nepomôžem, nulové skúsenosti.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

VDH D-502 hybrid (1150Kč/m) je dvojtá verze VDH D-501 hybrid (640Kč/m). Pak se ještě dělá VDH D-502 silver hybrid (2890Kč/m) z čistého stříbra a ten už je teda cenově jinde.

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Vstup tvého integráce je docela kvalitní (znám jeho predchudce “TA F 707”), ale ani Ortofon “MC Nr.2”, ktreý mel stejné výstupní napetí, ale vyzadoval podstatne nizssí impedanci, na nem nehrál úplne "naplno". (Opravdu “ozil” az na externím Trigon “Vanguard”. :) )
U “F7”, která je jeste trochu "nárocnejsí" na správné nastavení, mám trochu strach, ze také nebude hrát úplne tak, jak dovede.

Pokud tedy (zatím) nechces menit phono pre, bylo by, jak uz napsal i kolega “LawIAR”, asi opravdu rozumejsí zustat u MM resení. Koupit dobrou prenosku (treba práve ML440), kvalitní kabely a eventuálne i ten lepsí zdroj te, myslím, zvukove uspokojí víc, nez nejistý výsledek MC experimentu.

Ta cena za “VdH 501 i 502”, kterou uvedl “von..” je perfektní. *thumbs up*

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Jeste krátká otázka k tvému raménku.
Je to tohle?
http://images.google.de/imgres?imgurl=h ... 0Q9QEIIDAA

Pokud ano, tak blahopreji, na tom muzes (casem) vyzkouset spoustu ruzných prenosek… ;)

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

Ahoj! Diky. Ano: ramenko je to, co si poslal na obrazku. Potesilo, ze mam dobry gramec. A za jeho vyber vdecim lidem tady na foru pred rokem.... *thumbs up*

Chtel bych zkusit tu AT-F7. De facto jsem rozhodnuty. Nebranim se vymene predzesilovace. Stary creek bych poslal dal, nebo vzal na chatu. Tam jedu vintage zvuk s NZC 431, ale ten predzesilovac v ni je zoufaly (signal z ramenka uz jsem vyvedl na cinche s tim ze to casem pres jiny predzesilovac pustim do toho AZSka)....

Diky za tip na highend.cz. Myslim, ze VDH D-501 hybrid v klasickem provedeni (tedy nikoli silver) by mel stacit....

Mate nejaky tip na predzesilovac? Klidne i konkretni inzerat, nevadil by mi z druhe ruky...

Mohu se jeste zeptat, co se vlastne na tom predzesilovaci nastavuje v zavislosti na typu MC prenosky? Chapal bych, ze zesileni podle toho, jak silny signal prenoska preda. Ale proc impedance? Jeste nechapu, proc by zvuk Creeku zlesil lepsi zdroj? Je to kvuli ruseni? :oops:

Diky!

Prospero
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Prospero »

Zacnu od konce.

Ten drazssí zdroj má vestavenou regulaci a je tím pádem zrejme stabilnejsí a jak píses, méne náchylný na rusení. Proc to ovlivní zvuk nevím, ale je tomu zkrátka tak.
(I pripojení mého “Vanguarda” na bateriový zdroj “Volcano” velmi pozitivne ovlivní jeho projev. :) )

Co se prepínání impedance týká, velmi zjednodusene receno:
Zmenou elektrického odporu se zmení i mechanické vlastnosti chvejky a tím i její snímací schopnosti. To má vliv na podání vyssích freqvencí, dynamiku a u nekterých prenosek to ovlivní i jejich hlasitost.
Pri správném zapojení není ceho se obávat, experimentováním lze zkrátka jen dosáhnout konecného (pozadovaného) zvuku prenosky.
(Spousta prenosek hraje pri individuálním nastavení lépe, nez podle doporucení výrobce. ;) )

A phono pre?
Kvalitních (a zaplatitelných) kandidátu s moznosí mnohastraného nastavení je pomerne dost.
Jako velmi “flexibilní” bych oznacil ProJect phono box RS a Trigon “Vanguard II”. Oba lze jeste vylepsit bateriovým, tedy na síti nezavislým zdrojem. (ProJect “Power Box RS Phono” a Trigon “Volcano III".)

Ale i jiné, jako napr.: Analogis "Resumè", Dynavector “P75 Mk3” nebo Musical Fidelity “M1 ViNL” jsou dobre nastavitelné, velmi kvalitní a jako investice do “budoucnosti” se, nejen zvukove, rozhodne vyplatí.
Velmi dobrý je i iFi “Phono” a jeho nová verze iFi “iPhono”, jejich design se ale nemusí líbit kazdému.

Zvukove jsou vsechny na velmi dobré úrovni a který z nich vybrat je tedy spíse jen o penezence. *sunglases*

Preji hodne zábavy.

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

Ahoj. Dekuju ta tipy. Tak jsem prosel net a z druhe ruky jsem zadny rozumny predzesilovac neobjevil....
Jak jsem prochazel inzeraty, tak me napadla me takova otazecka. Ten muj zesilovac Sony neni muj. Mam ho docasne (na neurcito) zapujceny od kamarada, tak jsem si rikal, jestli nekoupit rovnou zesilovac s nejakym kvalitnim predzesilovacem.
Asi se ale od Vas dozvim, ze samostatny predzesilovac je vzdy lepsi, nehz integrovany.
Pokud by totmu tak nahodou nebylo a meli jste nejaky tip na to, co koupit, sem s nim :))

Diky!
Ondra

Óňa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Óňa »

Ahoj! Vice jak po roce se vracim k nasemu vlaknu. *thumbs up*
Chtel jsem pozadat o radu. Rozhodl jsem se koupit Audiotechniku ATF7 a shanim predzesilovac. Rikal jsem si, ze bych koupil z druhe ruky nektery z tech, co vyse uvedl Prospero (ProJect phono box RS a Trigon “Vanguard II”, Analogis "Resumè", Dynavector “P75 Mk3”, Musical Fidelity “M1 ViNL”), ale asi to neni cesta, protoze se mi nepodarilo na internetu nic najit ani po nekolika vecerech poctive prace :)) - a to ani v CR ani v zahranici (mozna neznam ty sprave servery - googlil jsem nemecke a rakouske servery, ale nic jsem na nich nenasel).
Mam tedy dotaz: kdyz mohu dat nyni cca 20 tis. za predzesilovac, co mam koupit? Ma cenu pockat a koupit nejaky z druhy ruky za tech cca 20tis., nebo koupit napr. novy Project phono box RS? Je to pro me investice, doufam, na dlouha leta, tak bych rad udelal dobrou koupi (casem bdue nasledovat zesilova a bedny). Diky!! Ondra
PS: Kdysi jsem se domlouval, ze bych se u nekoho zastavil na poslech sestavy a pokec nad gramofony. Ted mam konecne vic casu, plati stale pozvani? :) Jsem de facto z Prahy.

octavius
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od octavius »

Ja som pred par dnami kupil za dobru cenu ATN150SA teda len stylus, ktory som nahodil na telo AT440MLb a vysledok je super! Mne sa zvuk shibaty paci este viac ako micro line. Co som si vsimol bass je mohutnejsi ak na 440MLb vysky su podla mna uplne v poriadku ziadna ostrost - total capacity = 140pF takze podla doporucenia AT.

Co som cital telo AT440 ma podobnu indukciu ako telo AT150SA ale telo pre 150MLx ma odlisnu indukciu a teda vysledok nie je taky dobry pri osadeni ATN150MLX na AT440.

Obrázek

Odpovědět