Musím po každém přehrátí očistit přenosku?
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Musím po každém přehrátí očistit přenosku?
Musím po každém přehrátí ocčistit přenoskua jak mám očistit kartáček na čištění desek.
Re: Musím po každém přehrátí očistit přenosku?
Nevím jestli musíš, ale já osobně po každém přehrátí jedné strany LP, přejedu hrot chvějky na přenosce kartáčkem.
k druhé otázce nevím jak to přesně myslíš? Já mám kartáček s tím vyklápěcím druhým koncem, takže když z něho chvi dostat bordel co nasbíral pryč tak jakoby ho párkrát "otevřu a zavřu".
http://www.conrad.cz/karbonovy-kartac-na-desky.k345040 Pro přestavu je to tohle provedení, tan černý plast přesahuje přes vlákna kartáče a tím je pohybem sem a tam je zbaví prachových nečistot.
k druhé otázce nevím jak to přesně myslíš? Já mám kartáček s tím vyklápěcím druhým koncem, takže když z něho chvi dostat bordel co nasbíral pryč tak jakoby ho párkrát "otevřu a zavřu".
http://www.conrad.cz/karbonovy-kartac-na-desky.k345040 Pro přestavu je to tohle provedení, tan černý plast přesahuje přes vlákna kartáče a tím je pohybem sem a tam je zbaví prachových nečistot.
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Pardon já to napsal špatně já myslel kartáček na očištění přenosky.Protože je už hodně špinavý.
Po každém snad ne pokud je deska udržovaná ale občas ano...používám jemný štěteček na fotooptiku. Silněji znečištěný se prostě vypere ve slabém roztoku saponátu na nádobí, můžeš přidat pár molekul aviváže k potlačení statického náboje.
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
Moje miláčky mám udržované jak se dá ale přece se tam ten prach objeví
Tohle je již audiofilská alchemie ale vnitřní obaly desek máš papírové nebo fóliové ? Vinyl je elektrostaticky nabit a přitahuje prach z okolí.
http://www.blackvinylbazar.cz/prislusenstvi?ids=4
http://www.blackvinylbazar.cz/prislusenstvi?ids=4
-
analog2001
- Kontaktovat uživatele:
antistatické obaly
- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
Můj gramofon po každém přehrání a před dalším přehráním očistí hrot přenosky sám 
Tak to je super, na takový nemám...můj sám najde začátek, přehraje celou desku, na konci se vypne pohon a ramínko vrátí na stojánek, zelená kontrolka LED zhasne, dobré co...akorát poslouchat hudbu musím sám.
- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
lechos: Jo, to ten můj taky, akorát když měním desku a odklápím Linatrack, tak ještě očistí hrot 
Pokud jsem teda správně pochopil je to onen PRO-JECT RPM GENIE, jo, no ten můj Pioneer z roku 1994 je podle dnešních kritérii kategorie popular klasse i když tenkrát byl drahý dost a výběr mizivý. Sháněl jsem podobný a hodně levnější Yamaha TT400 řemen nebo TT500 direct-drive ale zas nechtěl posílat v krabici přes celý stát, zajíc v pytli.
Revox- vynikajúci stroj.
- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
Revox B790, tangenciál, direct drive, quartz lock...
Tak gramec ReVoX jsem in natura nikdy neviděl, neslyšel...musí to být zážitek soudě podle cívkáčů této značky A700 nebo B77.
- liboraudiotechnika
- Kontaktovat uživatele:
Jsem velice spokojen, jak s gramcem, tak s kotoučákem.