Nastavení ramena NC 440/450
Re: Nastavení ramena NC 440/450
Ještě dodám, kdyby to to bylo jedno v jaké poloze je to závaží s tím ramínkem tak tam mohli udělat jedno vetší závaží a z něho to ramínko na dovyvážení. Určitě v to bude nějaký fígl.
-
TRANSIWATT
- Kontaktovat uživatele:
Kdysi dávno se o tom psalo několikrát v Haz, to rozdělení velkého závaží do dvou má nějaký význam ohledně tlumení rezonance raménka.
teorii ohledně reozonancí raménka bych rozuměl, ale věta: "Je tu i uvedeno že je lepší při vyvažování vodorovné polohy použít obě protizávaží, tak aby byla co největší hmota blízko ložisku" je nesmysl.
https://www.vinylio.cz/tesla/navod-obsl ... sla-nc-450
Dle návodu: zadní závaží nastavit 6,5mm od konce ramene malým závažíčkem na konci, tato míra je pro zachování změny hmotnosti po cca 0,5g na zápich. Ta vzdálenost platí pro Tesla VM vložku, pro jiné je nutné asi přepočítat
,
jednodušší bude vážit. Obrázky jsou jasné.
To z toho časopisu je kravina, střed hmotnosti obou závaží pro správné vyvážení bude vždy na stejném místě, to je fyzika,
zde většinou nevítaná
.
Dle návodu: zadní závaží nastavit 6,5mm od konce ramene malým závažíčkem na konci, tato míra je pro zachování změny hmotnosti po cca 0,5g na zápich. Ta vzdálenost platí pro Tesla VM vložku, pro jiné je nutné asi přepočítat
jednodušší bude vážit. Obrázky jsou jasné.
To z toho časopisu je kravina, střed hmotnosti obou závaží pro správné vyvážení bude vždy na stejném místě, to je fyzika,
zde většinou nevítaná
Ta vzájemná poloha obou závaží samozřejmě nebude mít vliv na nastavení síly na hrot, ale vzhledem k tomu se jedná o zahnuté raménko a těžiště je tak mimo osu trubky, tak to bude mít vliv na vyvážení ve vodorovné rovině a zřejmě i nějaký vliv na rezonanci.
ne, na vyvážení vodorovné polohy to nebude mít vliv žádný - poloha těžiště je irelevantni. Vlivu na rezonanci bych věřil 
Já ale nemluvím o vyvážení vodorovné polohy.
Vyvážení ve vodorovné rovině je o vlivu zahnuté trubky ramínka, kdy je potřeba tento vliv kompenzovat závažím působícím na opačnou stranu než je zahnutí trubky, tak aby spojnice těžišť obou konců ramínka procházela osou jeho ložiska. Vyvážení ramena do vodorovné polohy se děje ve svislé rovině.
Děkuji všem za názory, hezky se to rozjelo. Jak jsem říkal, měnil jsem přenoskovou vložku - dříve ORT. OMB 5 nyní mám ORT. 2 M RED.
Tato je těžší. S tím malým zadním závažím jsem pohnul dozadu, někdy se mi stalo, když jsem spouštěl zvedáček, že jsem zavadil o to malé závaží na pomocném raménku. Mám to vrátit na 6,5 mm od konce ?, Nyní to mám až na konci.
Mám pocit, že když to nebude správně vzhledem ke hmotnosti té vložky," tak ta spojnice těžišť obou konců raménka nebude procházet osou ložiska raménka", a ty ložiska budou nerovnoměrně zatěžována.
Prosím, kde zjistit jak to správně nastavit, na koho se obrátit, jsem tady nový. Když jsem projížděl toto forum, tak jsem měl dojem, že je velký odborník Rowing, je na něho nějaký kontakt jak ho oslovit?
Myslím, že by to mohlo zajímat více majitelů raménka P 1101, je jich tu určitě hodně.
Ještě jednou děkuji.
Tato je těžší. S tím malým zadním závažím jsem pohnul dozadu, někdy se mi stalo, když jsem spouštěl zvedáček, že jsem zavadil o to malé závaží na pomocném raménku. Mám to vrátit na 6,5 mm od konce ?, Nyní to mám až na konci.
Mám pocit, že když to nebude správně vzhledem ke hmotnosti té vložky," tak ta spojnice těžišť obou konců raménka nebude procházet osou ložiska raménka", a ty ložiska budou nerovnoměrně zatěžována.
Prosím, kde zjistit jak to správně nastavit, na koho se obrátit, jsem tady nový. Když jsem projížděl toto forum, tak jsem měl dojem, že je velký odborník Rowing, je na něho nějaký kontakt jak ho oslovit?
Myslím, že by to mohlo zajímat více majitelů raménka P 1101, je jich tu určitě hodně.
Ještě jednou děkuji.