Názor na sestavu

Prostor pro milovníky poslechu LP
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Názor na sestavu

Příspěvek od PítrsPraha »

kutilka píše:Jde mi o to, jestli je má sestava: ProJect RPM1 carbon + Ortofon 2M RED + Actidamp mk2 poslouchatelná.
A proč se nespolehneš na svoje uši ;-)? Ty jediné tvou sestavu poslouchají, nikdo z nás. Co se pro tebe změní, když ti tady Jaryn napsal, že jeho neznámá sestava, v jeho akustice a pro jeho uši, to přehraje poddekově, s málo basama a zkreslenýma sykavkama? Naprosté nic :-).

Pokud tě ve zvuku něco tlačí nebo ti něco chybí, vezmi svou přenosku + předzes a zajdi do nějakého studia. Poslechni si jiný předzes, jinou přenosku na jiném gramci. Uslyším jiný zvuk. Nebo si je půjč domů. Sám nejlíp posoudíš, čím se ti ten jiný zvuk líbí víc, případně nelíbí víc. Co mu chybí / má navíc oproti tvýmu zvuku doma.

To je zdaleka nejlepší cesta *thumbs up* .

Jinak tvá sestava má vzhledem k ceně velmi solidní zvuk. 2M RED jsem měl a moc mi vyhovovala váha a neagresivnost, plnost a spojitost jejího zvuku. Vadily mi ale výšky, který byly podle mě trochu zatažený a měly tendenci ke zkreslení. Nahradil jsem ji Bronzkou, stručný porovnání jsem sepsal tady.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Hezky napsáno. Má pravdu. Vykašli se na to, jak to slyší Jaryn. Vždyť se můžeš řídit tím, jak to slyší Pítrs.
Prostě, rada nad zlato *2thumbsup*
Tomu se říká "Popřít sám sebe"
Naposledy upravil(a) Jarda69 dne 14 led 2016 10:26, celkem upraveno 1 x.

Odar

Příspěvek od Odar »

V prvom rade by bolo fajn vediet, ako ten *.flac vobec vznikol.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jaryne, ani tentokrát jsi nečetl pozorně, ani tentokrát nepochopil tak snadný text.

Nehodnotil jsem zvuk kutilkova gramo řetězce, to je opravdu tímhle způsobem zcela bezcenné.
Dal jsem odkaz na své reálné zkušenosti se zvukem 2M Red, které kutilka může konfrontovat se svými zkušenostmi.

V tom běžně inteligentní člověk vnímá značný rozdíl.

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Ale jistě. Prostě mu radíš na základě "svého" poslechu na "svojí" aparatuře.
Na tom opravdu není nic těžkého k pochopení.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jarda69 píše:Prostě mu radíš na základě "svého" poslechu na "svojí" aparatuře.
Nikde nic na základě "svého" poslechu na "svojí" aparatuře neradím. Čti pozorněji, fantasto.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 14 led 2016 10:36, celkem upraveno 2 x.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

ja si stejne myslim, ze si tazatel kutilka dela legraci a jen se usmiva ..
prece nekdo nemuze myslet vazne, ze se da posoudit jak "hraje" sestava, z nejak (neznamo jak) ziskaneho zvuku sestavy, pak si soubor prehrat doma nejak na sve ( pro tazatele nezname ) sestave a ve svych podminkach atd ...
zrovna tak snad nikdo nemuze myslet vazne, ze kdyz si to stahnul a prehral na sve sestave a poznatek dal do odpovedi, ze to muze mit jinou informacni hodnotu, nez NULA ...
kdyby byl dotaz - mam sestavu xy - mate nekdo zkusenost s podobnou a co by slo zmenit pro lepsi zvuk atd ... ale i tak je to v urovni "myslim" si - jedina moznost jak pise PitrsPraha - zkouset doma u sebe ...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

PítrsPraha píše:
Jarda69 píše:Prostě mu radíš na základě "svého" poslechu na "svojí" aparatuře.
Nikde nic na základě "svého" poslechu na "svojí" aparatuře neradím. Čti pozorněji, fantasto.
Já mu taky nic neradil. Jenom jsem vyhověl jeho žádosti na zhodnocení. To je vše. Já mu napsal, jak to slyším. Ty jsi to hned setřel s tím ,že je blbost se řídit tím, jak to kdo slyší. Pak jsi uvedl, jak to slyšíš ty.
Jaký je v tom rozdíl ?

Hele já myslím, že všichni víme, o co tady jde. Máš naposloucháno a to ti nikdo nebere. Když jsem sem přišel a napsal nějaké posty, kde šlo hlavně o technické věci, tak jsi měl potřebu obhájit pozici místního guru. Když si zjistil, že nemáš pravdu, tak jsi se urputně hájil a začal překrucovat vše, co jsme napsali. Tím si ze sebe udělal pitomce. Na to jsi nebyl zvyklý a tak mě teď pořád pronásleduješ a snažíš se shazovat všechny moje posty. Požíváš k tomu pořád stejnou techniku. Vytrháváš z kontextu nebo překrucuješ. Myslím, že to vidí každý, kdo ty hádky sledoval.

Ano, se slovem "radíš" máš pravdu. Lepší by bylo "hodnotíš"

kutilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kutilka »

OK, odpověď na prvotní dotaz je zřejmě NE. Tím se stává další diskuse irelevantní...
Jarda69: Slyším to podobně, nicméně netuším, je-li to nahrávkami, nebo zařízením. :( :cry:

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

U Olympicu, bych si to tipnul na nahrávku. U Janů, těžko říct.
Tady jsem kouknul na tu problematickou pasáž u Janů. Něco ti tam pěkně kmitá a vypadá to, že na stejné frekvenci. Kde to je, to si netroufám ani odhadovat.
Obrázek

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Přenoska to asi nebude. Kdyby to byl mechanický problém, tak to bude u obou kanálů stejné. Mrknul bych do elektroniky.
I když tam asi žádný problém nemáš... "Jinak tvá sestava má vzhledem k ceně velmi solidní zvuk." ;)
Zkus to poslechnout přes repro. Jestli ti to neudělala digitalizace.

kutilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kutilka »

Jarda69: Tak jsem si našel to problematické místo - podle mne je to metlička (činel) v levém kanálu... :?
Jinak tu sestavu jsem si pořídil na digitalizaci svých cca 150 LP a LP kamarádů, kteří mi je za vyprání a přebalení půjčují.
Nahrávám na Tascam DR05 (24/96) v plně manuálním režimu, decentně odstraním lupání pomocí iZotope RX 4, sestřihnu a normalizuji v Adobe Auditionu a uložím ve FLACu. Na šum nešahám.
Poslouchám přes JRiver (+Fidelizer), Sound Blaster Audigy, NAD C270, Xavian XN 225 + subwoofer.
Se zvukem jsem docela spokojený, nemám ale možnost srovnání - kamarád hifista se odstěhoval do Prahy. :(
Šetřím na USB DAC.
To vše jen tak na okraj...

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jo. Akorát jsem ti to psal, že je tam chyba. stydim se *headbang*
takže akorát nahrávka na prd

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jarda69 píše:Ty jsi to hned setřel s tím ,že je blbost se řídit tím, jak to kdo slyší.
Samozřejmě, že je to nic neříkající blbost. Zaznělo to tady správně od několika zkušených lidí, včetně relevantních důvodů proč tomu tak je.
Jarda69 píše:Pak jsi uvedl, jak to slyšíš ty.
Lež, čirá jak voda ze studánky, obvyklá jak od Jaryna.
Dal jsem odkaz na mé dojmy ze zvuku Redky vztažené k Bronzce. Nikoliv popis, jak slyším nahrávku z kutilkova aparátu.

Aneb tebou nadužívané zástupné zájmeno "to" se v první citaci vztahuje k něčemu úplně jinému než ve druhé citaci. Rozlišit to dovedeš. Jen se i tentokrát marně snažíš zmanipulovat napsané. Stejně jako ve tvém "hodnocení". Už se konečně zamysli nad tím, co ti tu dlouhodobě píší mnozí členové a v poslední době i admini... Že by náhoda?

Howgh

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

jarda69 : čti pozorneji, kdo co napise a napřekrucuj věty ... pak zbytečně napadas lidi ... a neni třeba se k tomu víc vracet - prostě to respektuj

Odpovědět