františek píše:Ty dve budky jsou starsi nez muj syn. A tak jim bude bezmála 30 let. Ze skla mi to prislo jako dobrej napad. Je to zajimavy, videt co je vevnitr. Tak by to bylo dobre u vseho. No a vevnitr by pak mohlo byt zase neco pruhledneho. Vybral jsem sklo i proto, ze je tezke a ze tomu tlaku neuhne (tl. Je myslim 12 mm). Nevyhodu jsem videl v tom, ze nemuzu budku nicim vycpat. Tak jsem tenkrat premyslel ale nevim, nevim jestli spravne. A pak s tim bylo mnoho shaneniho, v kramech nic nebylo. Silikon neexistoval. No a tak si ty budky budu muset asi nechat. Ale to pak bude souviset s vyberem zesilovace..? s jeho vykonem ..?
Františku zůstaň u vintage klasiky. Zvláště když ti zvuk repro je příjemný a jediné co ti přišlo slabší byla přenoska.
Máme tu kluky (dadaft) co dodnes hledají charakter repro Tesla dvoj-třípásem s uzavřenou ozvučnicí a papírovýma reproduktorama. Prostě to hraje parádně a ucholibě. Nač vyšší rozlišení, když se po čase projeví nespokojenost a mění se a mění...
Zůstaň s dělanýma bednama, máš k nim vztah a nestěžuješ si na vlastnosti.
K uzavřenkám se páruje výkonný a silný zesilovač. Každý Watt dobrý. Pořiď sobě dělený starší zesilovač střední třídy, malinko seřídit a kondy omladit. V předzesíku bývá kvalitní phono čímž se dostaneš na maximum té sestavy.
Vintage je radost a pohodička.