Ortofon Rondo Bronze vs. Sumiko Black Bird vs. Cadenza Red
Ortofon Rondo Bronze vs. Sumiko Black Bird vs. Cadenza Red
Chcel by som poprosiť o radu. Momentálne plánujem kúpu prenosky MC, hlavným favoritom je Ortofon MC Quintet Black, problém je ten že s gramofónom som začal pred pár mesiacmi a skúsenosti s MC prenoskou nemám žiadne.
Ak má niekto z členov fóra s niektorou z týchto prenosiek skúsenosti tak nech sa o ne podelí. Veľmi mi to pomôže s výberom, prípadné odporúčania na vhodný gramo kábel pomôžu tiež.
Z hudby preferujem skôr veci ladené rockovým smerom ale počúvam všetko, univerzálnosť prenosky veľmi pomôže.
Ak má niekto z členov fóra s niektorou z týchto prenosiek skúsenosti tak nech sa o ne podelí. Veľmi mi to pomôže s výberom, prípadné odporúčania na vhodný gramo kábel pomôžu tiež.
Z hudby preferujem skôr veci ladené rockovým smerom ale počúvam všetko, univerzálnosť prenosky veľmi pomôže.
Re: Ortofon Rondo Bronze vs. Sumiko Black Bird vs. Cadenza Red
Talíř by měl být z nemagnetického materiálu. Mám Rondo Bronze, ale ostatní neznám. Je poměrně těžká, já jsem musel nechat vyrobit větší závaží. Co se týče zvuku, někdy má příliš "suché" výšky, ale to může být i trafama nebo phono zesilovačem, malou zátěží, seřízením...
ďakujem, ešte niekto kto pozná Cadenzu
ide mi o to porovnanie najvyššie Rondo proti najnižšej Cadenze. Pomaličky sa musím zorientovať, nechce sa mi to zisťovať a platiť za to, cena je ešte ako tak rozumná. Chcem sa poradiť kúpiť a počúvať hudbu, nie rozmýšľať nad tým ako by hralo to druhé
Už keď sa rozhodnem tak bude potrebné zamknúť vlákno aby sem niekto neprispel po kúpe trebárs Ronda, že som mal kúpiť Cadenzu lebo je to tak a tak 
Ortofon Cadenza Bronze má ten charakter výšek, jak popisuje PetrL.
Na druhou stranu je pro mne Tvůj Technics dělený krásný stroj neznámou.
Třeba je na jemnější straně reprodukce a suchost Rondo Bronze jí vadit nebude.
Charakter MC LO phona a Luxmanů je tak temný, že mi Rondo Bronze přišla velmi příjemná.
Tvůj favorit Quintet Black má ještě lepší hrot přenosky tvaru Shibata. Jeho snímání detailu je reference, kopíruje dobře tvar řezacího nože do matrice vinylu.
Materiál chvějky je pro zabarvení a rychlost snímání důležitý.
Boronové chvějky se používají pro nejlepší modely všech značek a Ortofon poprvé použil pro tak levný model tento nákladný materiál.
Materiál cívky je slitina mědi a zlata. To taky dává předpoklad lepšího zabarvení prostého sterility.
Nevím, zda se dá ještě sehnat Ortofon Rondo Blue.
Její vyvážení a ne tak nekompromisně broušený hrot FG70 považuji za vydařenější. Bronze detaily doslova doluje, Blue také skvěle snímá, ale jemněji.
Oproti základní medové Rodno Red, přidává plnější proporčně vyvážený bas a přiznává zabarvení dřevěného tělíčka přenosky.
Modrá má nádhernou barvu naživo, fotoaparát neumí vystihnout hru světla japonského laku Urushi, velmi kvalitní brus hrotu kousku diamantu pro hlubší ponor do drážky a příjemně vyvážené proporce přenášeného spektra.
Přenoska pro univerzální poslech všech žánrů.
Expresivní Sumiko Blackbird je zdrojem magického zvuku.
Její slabinou je eliptický hrot, není to pro starší opotřebené desky.
S novými, nebo zachovalými je poslech velký zážitek ihned po instalaci přímo z krabičky. Charakter má kompletní včetně kvality hlubokého analogově důrazného basu.
Dokáže poskytnout radost z hudby jako málo která jiná přenoska. Prostorové zobrazení vychází hodně dopředu před reproduktory a hodně doširoka.
Žánry si vybírá, miluje zpěv, Jazz, velké Swingové orchestry. Pro jemnou klasickou hudbu pracující s malinkými dynamickými rozdíly to není, na to jsou jiní kujóni.
Rychlost boronové chvějky a výrazný pěvecký talent, dávka adrenalinu pro dechové nástroje a bicí, to je magický ne zcela neutrální zvuk japonské značky tvořené pro radost z hudby.
Na gramofon JVC - japonskou přenosku.
Ortofon Cadenza znám v provedení Valencia s týmž hrotem leštěným Fine Line z masívního kusu diamantu.
Zamilovaně se ponoří do nového výlisku, mám pár zbrusu nových alb od PJ, výběr vídeňských jazzových orchestrů, rock, pop. S nimi byl zvuk VELIKÝ ale dobrou muziku na jeté suprafonce nezahrála.
Ortofon Cadenza Blue , velká kvalita, vynikající snímavost , mistr detailu, zvuk ihned po rozbalení, chvějka z masívního polodrahokamu Rubín, hrot vynikající hluboko se pouštějící Fritz Gyger 70, pro automatický gramofon JVC výborná volba, protže nehrozí polámání jako u manuálně ovládaných ramínek.
Moje doporučení - vyzkoušet sladění s ramínkem. Co zapěje s SME nehraje na Kuzmě. Gramofon JVC s MC LO umí, byl to špičkový model.
Na druhou stranu je pro mne Tvůj Technics dělený krásný stroj neznámou.
Třeba je na jemnější straně reprodukce a suchost Rondo Bronze jí vadit nebude.
Charakter MC LO phona a Luxmanů je tak temný, že mi Rondo Bronze přišla velmi příjemná.
Tvůj favorit Quintet Black má ještě lepší hrot přenosky tvaru Shibata. Jeho snímání detailu je reference, kopíruje dobře tvar řezacího nože do matrice vinylu.
Materiál chvějky je pro zabarvení a rychlost snímání důležitý.
Boronové chvějky se používají pro nejlepší modely všech značek a Ortofon poprvé použil pro tak levný model tento nákladný materiál.
Materiál cívky je slitina mědi a zlata. To taky dává předpoklad lepšího zabarvení prostého sterility.
Nevím, zda se dá ještě sehnat Ortofon Rondo Blue.
Její vyvážení a ne tak nekompromisně broušený hrot FG70 považuji za vydařenější. Bronze detaily doslova doluje, Blue také skvěle snímá, ale jemněji.
Oproti základní medové Rodno Red, přidává plnější proporčně vyvážený bas a přiznává zabarvení dřevěného tělíčka přenosky.
Modrá má nádhernou barvu naživo, fotoaparát neumí vystihnout hru světla japonského laku Urushi, velmi kvalitní brus hrotu kousku diamantu pro hlubší ponor do drážky a příjemně vyvážené proporce přenášeného spektra.
Přenoska pro univerzální poslech všech žánrů.
Expresivní Sumiko Blackbird je zdrojem magického zvuku.
Její slabinou je eliptický hrot, není to pro starší opotřebené desky.
S novými, nebo zachovalými je poslech velký zážitek ihned po instalaci přímo z krabičky. Charakter má kompletní včetně kvality hlubokého analogově důrazného basu.
Dokáže poskytnout radost z hudby jako málo která jiná přenoska. Prostorové zobrazení vychází hodně dopředu před reproduktory a hodně doširoka.
Žánry si vybírá, miluje zpěv, Jazz, velké Swingové orchestry. Pro jemnou klasickou hudbu pracující s malinkými dynamickými rozdíly to není, na to jsou jiní kujóni.
Rychlost boronové chvějky a výrazný pěvecký talent, dávka adrenalinu pro dechové nástroje a bicí, to je magický ne zcela neutrální zvuk japonské značky tvořené pro radost z hudby.
Na gramofon JVC - japonskou přenosku.
Ortofon Cadenza znám v provedení Valencia s týmž hrotem leštěným Fine Line z masívního kusu diamantu.
Zamilovaně se ponoří do nového výlisku, mám pár zbrusu nových alb od PJ, výběr vídeňských jazzových orchestrů, rock, pop. S nimi byl zvuk VELIKÝ ale dobrou muziku na jeté suprafonce nezahrála.
Ortofon Cadenza Blue , velká kvalita, vynikající snímavost , mistr detailu, zvuk ihned po rozbalení, chvějka z masívního polodrahokamu Rubín, hrot vynikající hluboko se pouštějící Fritz Gyger 70, pro automatický gramofon JVC výborná volba, protže nehrozí polámání jako u manuálně ovládaných ramínek.
Moje doporučení - vyzkoušet sladění s ramínkem. Co zapěje s SME nehraje na Kuzmě. Gramofon JVC s MC LO umí, byl to špičkový model.
eficak píše: "Ortofon Cadenza Bronze má ten charakter výšek, jak popisuje PetrL."
Zde má být asi uvedeno Otofon Rondo Bronze. (Cadenza Bronze "suché výšky" dle mého názoru rozhodně nemá).
Jinak, výběr přenosky je velmi ošemetná věc, je to potřeba posuzovat v celém kontextu přenoska-raménko-předzesilovač,
což již tak docela nesnadný úkol nijak nezlehčuje.
Zde má být asi uvedeno Otofon Rondo Bronze. (Cadenza Bronze "suché výšky" dle mého názoru rozhodně nemá).
Jinak, výběr přenosky je velmi ošemetná věc, je to potřeba posuzovat v celém kontextu přenoska-raménko-předzesilovač,
což již tak docela nesnadný úkol nijak nezlehčuje.
marasten:
Práve na to sa teším najviac, zaplatím prenosku povedzme 1000 eur, a zistím že to predzosilňovač nezvládne
a začnem naháňať niečo lepšie. Takto to dopadlo, a to som si pôvodne v decembri kúpil asi 35 ročný AKAI za 70 euro a hovorím si len tak pre zábavu je to super. Následne treba odstrániť chyby na starom stroji, chyby odstránené, potreba lepšej prenosky, potreba pračky na LP + všetko ostatné príslušenstvo, následné ďalší ale kvalitný gramofón, potreba ešte lepšej prenosky.....
Uvidí sa, počuje sa!
Práve na to sa teším najviac, zaplatím prenosku povedzme 1000 eur, a zistím že to predzosilňovač nezvládne
Uvidí sa, počuje sa!
eficak:
SHIBATA
, výber sa zužuje 
kite 19: Pokud máš dost peněz, máš se na co těšit.
efičák: Aleši, odkud máš ty znalosti ? Máš doma sklad přenosek ? Nebo si vymýšlíš, aby řeč nestála ?
efičák: Aleši, odkud máš ty znalosti ? Máš doma sklad přenosek ? Nebo si vymýšlíš, aby řeč nestála ?
fox:
Vlastne nejde o peniaze, ceny sú relatívne vysoko u prenosiek, žiadnu lepšiu prenosku som doteraz nepočul a nemal s čím porovnať. Ale beriem to tak, že v súčasnosti zaplatím 40 euro za LP a v podstate ju prehrávam prenoskou za tie isté peniaze. je tam dosť veľký nepomer v cene prenosky a samotného nosiča.
Foxi pochváľ sa na čom hráš ty? určite by som to tu na fóre našiel a asi som to aj čítal, len nepametám. Každá skúsenosť mi pomôže.
A ja oceňujem každú snahu o radu, eficak je aktívnym členom tohto fóra a jeho snaha s ochota pomôcť je príkladná.
Je len na škodu, že veľa členov sa vybíja v hádkach a nezmyselných sporoch, ktoré nikomu npomôžu. Každý relevantný príspevok poteší, ak klikneš na aktívne témy, je tu veľa ľudí čo z nejakého dôvodu neporadia, ja ako nový sa domnievam že je to práve kvôli niektorým konfrontačným vláknam. Niekomu zase tie konfrontácie chýbajú, poradiť nechce alebo nevie, tak nič nenapíše a čaká na svoju príležitosť k hádke 
Vlastne nejde o peniaze, ceny sú relatívne vysoko u prenosiek, žiadnu lepšiu prenosku som doteraz nepočul a nemal s čím porovnať. Ale beriem to tak, že v súčasnosti zaplatím 40 euro za LP a v podstate ju prehrávam prenoskou za tie isté peniaze. je tam dosť veľký nepomer v cene prenosky a samotného nosiča.
Foxi pochváľ sa na čom hráš ty? určite by som to tu na fóre našiel a asi som to aj čítal, len nepametám. Každá skúsenosť mi pomôže.
A ja oceňujem každú snahu o radu, eficak je aktívnym členom tohto fóra a jeho snaha s ochota pomôcť je príkladná.
Ne, nemyslel jsem to zle. Nikoho nechci urážet, nejméně Efičáka. Spíš se mi zdá, že někdy tak trochu blafuje. Ale možná se mýlím.
S přenoskami to není lehké. Stojí hromadu peněz. Pokus omyl se většinou nevyplatí. Na každém gramofonu hraje jinak. Taky moc záleží na předzesilovači, kabelech, rameni ...
Já už jsem taky něco vystřídal. Začal jsem Ortofon OM5, Sumico Pearl, Denon DL103, Denon DL 304,Ortofon Valencia, Ortofon Cadenza Blue. Teď hraji na Benz Micro Wood.
Gramofon mám Michell Gyrodec s raménkem SME V.
Na toto fórum jsem začal přispívat asi před pěti léty. Bohužel jsem zde byl na čas zbaven "občanství", tím pádem bylo i moje vlákno z části vymazáno. Protože ale přispívám na vedlejší fórum a tam mám svůj profil dostatečně prezentovaný, nechce se mi to psát na dvakrát. http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=15&t=41

K pořízení tohoto přístroje mě kdysi navnadil Peer, který byl jedním ze zakládajících členu tohoto fóra. Jsem mu do dneška za to vděčný. Je to moje konečná.
S přenoskami to není lehké. Stojí hromadu peněz. Pokus omyl se většinou nevyplatí. Na každém gramofonu hraje jinak. Taky moc záleží na předzesilovači, kabelech, rameni ...
Já už jsem taky něco vystřídal. Začal jsem Ortofon OM5, Sumico Pearl, Denon DL103, Denon DL 304,Ortofon Valencia, Ortofon Cadenza Blue. Teď hraji na Benz Micro Wood.
Gramofon mám Michell Gyrodec s raménkem SME V.
Na toto fórum jsem začal přispívat asi před pěti léty. Bohužel jsem zde byl na čas zbaven "občanství", tím pádem bylo i moje vlákno z části vymazáno. Protože ale přispívám na vedlejší fórum a tam mám svůj profil dostatečně prezentovaný, nechce se mi to psát na dvakrát. http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?f=15&t=41

K pořízení tohoto přístroje mě kdysi navnadil Peer, který byl jedním ze zakládajících členu tohoto fóra. Jsem mu do dneška za to vděčný. Je to moje konečná.
Teď k těm přenoskám. I když jsem nikdy neslyšel Cadenza Red, tak bych o ni velmi přemýšlel. Měl jsem Ortofon Valencia a ta hrála moc pěkně. Myslím, že zvuk obou bude podobný. Z vlastní zkušenosti nedoporučuji Cadenza Blue. Ta má křehkou safírovou chvějku. Je hodně náchylná. Při seřízování VTA, když jsem ji měl položenou na LP, jsem zavadil o rameno a chvějka uletěla jako řepa.
Ještě dnes, když si na to vzpomenu, mě berou mrákoty. To by se u hliníkové nebo borové stát asi nemohlo.
Fox:
Je nádherný, práve som dopozeral tvoje vlákno. Venuješ sa analogu vo veľkom
Ja som teba tiež nijako nechcel upozorňovať, myslím že toto fórum by potrebovalo viac ľudí ako ty, poradíš a tvoje skúsenosti sú vzhľadom na používané stroje referenčné. Staré pioneer kusy sú krásne, mal som nutkanie si niečo také kúpiť, ani hrať by to nemuselo, len tak pre oko
Kúpim niečo od ortofonu, ale veľmi sa mi páči sumiko black bird - neuveríš, zvuk nepoznám ale jej dizajn ma fascinuje
všimol som si káble VDH v tvojom vlákne, objednávaš to z vonku alebo sa dajú kúpiť aj niekde u nás, v tomto som absolútne mimo.
Je nádherný, práve som dopozeral tvoje vlákno. Venuješ sa analogu vo veľkom
Kúpim niečo od ortofonu, ale veľmi sa mi páči sumiko black bird - neuveríš, zvuk nepoznám ale jej dizajn ma fascinuje
Ahoj Ivo.fox píše: efičák: Aleši, odkud máš ty znalosti ? Máš doma sklad přenosek ? Nebo si vymýšlíš, aby řeč nestála ?
Jasně že kecám.
Sklad trochu mám, za všechno co o gramcích a přenoskách vím, vděčím Renownovi.
Za teoretické vybavení vděčím Martinu Rowingovi a jeho důkladné vědecké práci :nastavení gramofonu.
První opravdu špičkový zvuk gramofonu bez šumu a praskání měl pro mne Peer.
Začal jsem s OM5e, Ortofon Aplha, Ortofon 510, Music Hall Tracker, Linn K5, Goldring 1012, Audiotechnica AT95, Pro-Ject K6, Sumiko Blue Point no.2, Sumiko EVO III., Ortofon Samba, Benz Micro ACE M, Ortofon Rondo Bronze, Grado Blue, Pro-Ject MC1 a MC-H, Ortofon Valencia, ClearAudio Sigma Wood, Ortofon 2M Red, 2M Blue, 2M Bronze a 2M Black mi Renown půjčil, jestli jsem něco nevynechal.
Seřizoval jsem kamarádům Sumiko Blackbird, Ortofon Jubilee, Grado Gold, Ortofon Salsa, Transfiguration Spirit...
Pár přenosek jsem měl tu čest slyšet u kamarádů nebo na výstavách, ale podstata je má představa o tom co slyším, ve slepém testu jsem hluchý.
Naposledy upravil(a) efičák dne 25 úno 2014 12:22, celkem upraveno 1 x.
To je přesně ono. Přenoska není uzavřený komponent jako třeba CD přehrávač. Říct, že nekterá hraje dobře nebo špatně bez všech detailů nemá smysl. A i potom by roli hrálo seřízení. Možná se dá pozorovat určitý trend, ale na to je tady příspěvků málo. V téhle kategorii se už průšvih nedá očekávat, proto je dotaz poněkud naivní. Až nebude začátečník, sám to pozná.fox píše: S přenoskami to není lehké. Stojí hromadu peněz. Pokus omyl se většinou nevyplatí. Na každém gramofonu hraje jinak. Taky moc záleží na předzesilovači, kabelech, rameni ...
VDH jsem kdysi kupoval v pražském High end audio studio. Když jsem měl jiné komponenty/ NAD / a hrál jsem v obýváku, byl tam ostřejší zvuk, tam mi tyto kabely pomáhaly. Když jsem se přestěhoval do poslechovky, musel jsem kabeláž z části vyměnit za "ostřejší". Dnes mám VDH pouze mezi gramofonem a předzesilovačem.
Ty vintage Pioneery všechny celkem slušně hrají, ale hlavně se na ně dobře dívá. Je to krásný a podtivý kus železa. Gramofon PL-L1000 se ale vyrovná přístrojům v ceně kolem dvaceti tisíc Kč. Občas si na něm něco pustím, když se mi nechce hlídat konec desky. Taky se u něj dobře spí.
Ty vintage Pioneery všechny celkem slušně hrají, ale hlavně se na ně dobře dívá. Je to krásný a podtivý kus železa. Gramofon PL-L1000 se ale vyrovná přístrojům v ceně kolem dvaceti tisíc Kč. Občas si na něm něco pustím, když se mi nechce hlídat konec desky. Taky se u něj dobře spí.