Už před více než 20 lety se ptal šéf studia HIGHED co poslouchám za muziku. Já řku klasiku a Jazz nejvíc.
"Tak to máte blbé".
Myslel tím asi, že to bude drahé a cesta bude spletitá.
Potřebuji ztepilý barevný zvuk s velkou dynamikou především tu mikro, a další drahé vlastnosti v cenách vyšší kategorie, které dosahuju jen za pomocí bazarových komponentů.
Tahle japonka má pověst zvláštní, testy píší o jisté šťíhlosti a velkém rozlišení s skvělým přehráváním microline hrotem.
To mě nelákalo, obával sem se neutrálu až na kost který znám z jiných značek. Sestavu mám složenou do vkusu, plnost, bas, rozlišení a jemnost nejvíce na sykavkách. A do toho vletěla archivní oc9 ll s přímostí a dynamikou nečekanou.
Témbrů je dosti, rozlišení epesní a klasická hudba má šťávu co můj levný streamer neumí.
Další příjemnou věcí jsou ceny MC a MM přenosek s Microline a Shibata hroty od 4t. Kč.
Milý výsledek hudební je možná způsoben gramofonem Sony s uhlíkovým ramínkem Direct drive a jeho spárování s přenoskou. Nikdy nevíme předem, jak systém přijme komplikovaný analog.
Nevnucuji nic úspěšnějším kolegům s aparáty vysokého konce. Tak je přenoska za 10t. nevyužitý potenciál.
Nuže přeji všem aby dosáhli spokojenosti a užívali archív desek.